FORMULA 1 (nastavak)

Sve vezano za profesionalne sportske trke
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Re: FORMULA 1 (nastavak)

Pon Jul 25, 2011 4:59 pm

alfamen napisao:Ljudi daj objasnite mi kako da skinem film o seni....ne mogu da se snadjem! :scratch:
Kolega, na ovom linku imaš postavljeno mnoštvo komentara i različitih hosting servera odale možeš skinuti film - u komadu ili parcijalno! Nadam se da imaš makar neka iskustva sa skidanjem filmova, a ako nemaš javi se za dodatna pojašnjenja:
http://www.rlslog.net/senna-2010-dvdrip-xvid-smokey/
A na ovom linku imaš prevod na engleski. Za sada nema srpskog prevoda, ali ako ti je engleski iole blizak neće biti problema:
http://www.podnapisi.net/sr/senna-2010- ... s-p1251877
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pon Jul 25, 2011 6:49 pm

alfanatic napisao:@ Starac
U želji da ispoštujem sagovornika i sve forumaše izdvojio sam poprilično vremena da u tančine obrazložim svoje stavove, a u tvom odgovoru nisam dobio baš ništa konkretno izuzev 10 puta apostrofirano "zamena teza", jedno "smešan si" i citiranje mojih stavova za koje ponovo tvrdim kako su lično moji, potpisani pod mojim nickom, materijal za debatu, a ne univerzalne istine! Izvini, ali to se ne zove argumentovana diskusija uz međusobno poštovanje jer sam od tebe dobio samo da sam smešan, neznalica, falsifikator istorije, novokomponovan i par drugih epiteta koje čovek može tretirati i kao uvredu!
Znam da si ovde starosedeoc i da se tvoja reč u većini slučajeva tretira kao sveto pismo, ali izvini - to tako kod mene ne pali!
Rekoh sve što sam imao, verovatno i više nego što sam trebao sa stanovišta kolega koji su bombardovani dugačkim postovima i zato sada definitivno stavljam tačku na ovu i svaku drugu diskusiju gde neću biti tretiran sa onoliko uvažavanja koliko ja pokazujem drugima! Ponovo uz respekt i dužno uvažavanje :hello:
Tvoji stavovi su poznati i niko ti nije ni trazio da ih obrazlazes, niti da se pravdas, niti te je neko po tom pitanju napdao. Ocigledno da ne mozes ili neces da razdvojis subjektivno i objektivno.
Razblazivanje price, zamena teza, itd kod mene ne prolazi. Tebe sam uvazio upravo time sto sam konkretno pricao na temu, za razliku od tebe. To je vece postovanje sagovornika, nego izrazi kao sto su "smesno", "novokomponovani", itd...
Inace, nikada nisma trazio neki veci respekt od drugih, niti sam primetio da me neko vise uvazava zato sto sam nesto stariji od proseka ljudi ovde ili zato sto sam "starosedelac". Ako me neko ovde respektuje to je zbog toga sto sam pisao uglavnom tacne stvari.
Pozdrav!
Acqua-Olio-Benzina
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Pon Jul 25, 2011 10:06 pm

Sad mi je žao što se ranije nisam prijavio na forum nego sam ga pratio kao gost,drago mi je što sam ovde i učim mnoge stvari koje nisam znao!!Neko će da pomisli da zajebavam ali stvarno mislim da je ovo najači forum u Srbiji ako ne i šire,veliki :hello: za ostale kolege!!Jbt koji off :drink :arflag
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Uto Jul 26, 2011 7:27 am

alfanatic napisao:
alfamen napisao:Ljudi daj objasnite mi kako da skinem film o seni....ne mogu da se snadjem! :scratch:
Kolega, na ovom linku imaš postavljeno mnoštvo komentara i različitih hosting servera odale možeš skinuti film - u komadu ili parcijalno! Nadam se da imaš makar neka iskustva sa skidanjem filmova, a ako nemaš javi se za dodatna pojašnjenja:
http://www.rlslog.net/senna-2010-dvdrip-xvid-smokey/
A na ovom linku imaš prevod na engleski. Za sada nema srpskog prevoda, ali ako ti je engleski iole blizak neće biti problema:
http://www.podnapisi.net/sr/senna-2010- ... s-p1251877
:arflag Hvala kolega :arflag
Uspeo sam :beerchug:
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Uto Jul 26, 2011 8:38 am

Kad je već pominjan wrc moram dodati :

[youtube]4TshFWSsrn8[/youtube]
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Uto Jul 26, 2011 9:03 am

Mada je on vise akrobata...
Ovo sto mi gledamo je isjeceno iz desetina snimaka,i isprobano stotine puta...
Na reliju se nije bas pokazao...
Ali da je uzivanje gledati ga-jeste :thumbsup:
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Uto Jul 26, 2011 9:11 am

upravo to, ko nije pratio wrc godinama iz ovog filma (klipa) pi pomislio da je br.1.
Ali jeste dobro snimljeno...
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Uto Jul 26, 2011 9:20 am

Cuo sam da je suvlasnik Monster-a,a ima ogromnu ekipu kamermana,monatzera itd,itd,ali bez obzira na sve-skidam kapu :thumbsup:
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Uto Jul 26, 2011 6:58 pm

http://www.podnapisi.net/sr/senna-2010-titlovi-p1257440
Ukoliko nekome treba, ovde su konačno domaći titlovi za film Senna :wave:

@ Starac Vujadin
Hajde da još malo spustimo loptu i pojasnimo stvari:
Mene je apsolutno nemoguće uvrediti ili isprovocirati, tako da ne shvatiš poslednji post kao moju ljutnju ili nešto slično! Epitete sam naveo samo kao ilustraciju dokle dovede diskusija koja nije do kraja ravnopravna. A što se tiče respekta - imam ga uvek i svuda, kako za nove i mlađe kolege, tako svakako i za tebe i tu se stvari ne menjaju ni za pedalj. Poštujem i tvoje godine i tvoj status ovde, kao i veliki broj postova koje uvek rado pročitam. Doduše nisam ni ja baš od juče, po godinama ne verujem da je neka bitna razlika među nama, a i sa Alfistima sam odavno - mnogo duže nego što pokazuje broj mojih postova i datum registracije na forum! Eto, čisto da i ovo bude zabeleženo.
A sada, bez želje da dolivam ulje na vatru pokušaću još jednom da ti objasnim kako nema potrebe da me stalno podsećaš kako sam subjektivan!! Ja to stalno ističem, potvrđujem i sa ponosom navodim kako sam navijač, kako me strast i ljubav vode kroz život (i sport/automobilizam), tako da to nije nikakva misterija! Ja jesam subjektivan i navijački obojen i to je fakat!! Baš kao što je i svaki moj komentar svesno napisan i izražava moj stav do daske. Ali taj stav nije sveto pismo i uvek volim da čujem drugu stranu! Znaš ono, ja za Zvezdu, drugi za Partizan na krv i nož, svi ubeđeni u svoju ispravnost, a svi subjektivni!
Ja nemam problem da kažem kako sam subjektivan, ali kroz svoju subjektivnost pokušavam da poštujem oponenta i da realno sagledam stvari, da priznam kada "moj" nije dobar i uspešan, kada je protivnik bolji i jači!
U celoj priči najveći problem je taj što ti nećeš da priznaš da si subjektivan, odnosno što svoju subjektivnost pokušavaš da plasiraš kao apsolutnu objektivnost i jedinu istinu! Koliko god da si načitan, inteligentan, upućen u materiju i stručan - opet za one faktički nemerljive stvari si subjektivan i imaš svoj pogled na stvari. Sve i da svaki dan ručaš sa Ecclestone-om, ili da ti je Senna bio školski drug, ne možeš sa takvom sigurnošću tvrditi da sve znaš u i oko sveta F1!. Što reče jednom jedan pametan čovek - samo "svevišnji" je objektivan, a svi mi imamo svoj pogled na svet! Molim te da ovo ne negiraš i nemoj me terati da tražim citate kada si odlučno iznosio stavove koga je trebalo izbaciti, koga je trebalo kazniti (obično iz nekih razloga za žrtve tražiš vozače i tim McLarena!), ko je koliko zaluđen,... Oprosti, ali to su bar toliko lični stavovi i mišljenja koliko i svi oni moji za koje unapred kažem da su subjektivni i podložni stavljanju pod rendgen!
Eto, to je naš glavni kamen spoticanja, jednostavno priznaj da imaš svoj stav, prihvati da drugi mogu imati različit i vrlo lepo ćemo diskutovati, a ja ću rado učiti od tebe sve ono što ne znam (a ima toliko toga što ne znam) o F1!
Takođe, od sve želje za diskusijom, nakon što sam utrošio mnogo vremena i nesebično otvorio dušu, od tebe i dalje nisam čuo nešto konkretno - zašto misliš tako kako misliš, šta te pokreće u F1, dokaze za neke tvrdnje za koje tvrdiš da ih imaš, itd.
Poštovaću činjenicu ako ne želiš da pričaš o tome ili ako nemaš vremena ni volje da piskaraš, ali na kraju te samo još jednom molim da svako moje pisanije na ovom mestu shvatiš na pravi način, kao lični stav i bez želje za bilo kakvom prepirkom, kao i da me ispoštuješ kao kolegu sa foruma, sa sličnim interesovanjima i sa oduvek izraženom osobinom da jako volim da mislim svojom glavom i da branim svoje stavove!
Respect!
Korisnikov avatar
starac vujadin

Uto Jul 26, 2011 7:44 pm

U celoj priči najveći problem je taj što ti nećeš da priznaš da si subjektivan, odnosno što svoju subjektivnost pokušavaš da plasiraš kao apsolutnu objektivnost i jedinu istinu
Na osnovu cega si u ovoj prici to zakljucio? Ja sam ti predlozio da izneses objektivne razloge zasto je Senna najveci vozac svih vremena, a ja da iznesem objektivne razloge zasto su neki bolji od njega. Ti to nisi hteo i to si izbegao.
Naveo sam ti objektivno i sa primerima kako gresis u slucaju uporedjivanja sa Schumacherom. Ti nisi imao sta da kazes na to jer su to sve podaci, pa si napisao "sitno pismo" o svemu samo ne o tome.
To bih mogao i za nekoliko drugih vozaca da ti pokazem. Medju njima ima i onih koje manje simpatisem nego Sennu, tako da je subjektivni momenat u mojoj diskusiji sveden na minimum.

Znaci, opet izvrces teze.

Pokusavas skribomanijom da zamuljas celu pricu i uspeo si da "isprljas" ovu diskusiju tako da nas obojicu po ovom pitanju smatraju za smarace i nikome vise nismo interesantni. Da smo neki pocetnici na ovom forumu vec bi nas moderatori "posekli", nego nas jos malo trpe zbog "ranijih zasluga".
Ako se bude ponovo pokrenula od strane drugih clanova ova tema rado cu joj se pridruziti, a ti ako hoces da diskutujes o tome vrati se na pocetak i pokusaj da nama (ili samo meni) "koji ne volimo Sennu i McLaren" pokazes zasto je Senna najbolji.

Znaci, necu ja tebi da pricam moje duhovne i emocionalne porive zasto gledam F1, koga volim, koga ne volim, sta me pokrece, svoje cezenje i strahove, jer to nikoga ovde ne interesuje, nego cemo (ako cemo) da pricamo o temi koja je pokrenuta - Senna - najbolji vozac - otete titula - teorija zavere. Ne zato sto ja to kao nesto zahtevam, nego jednostavno zato sto je to tema. Sve ostalo je mlacenje prazne slame.
Acqua-Olio-Benzina
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Uto Jul 26, 2011 9:33 pm

Moj slučaj je malo paradoksalan,ceo život navijam za Ferrari a omiljeni vozač mi je KIMI tako da u to vreme sam se uvek radovao,ko god da pobedi!!Malo čudno ali tako je :arflag :arflag
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Sre Jul 27, 2011 4:32 pm

@alfanatic

Hvala na linkovima za film o Seni. :drink
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Sre Jul 27, 2011 5:13 pm

@ diego
Kolega, nema na čemu :wave:

@ Starac Vujadin
Ovako, bio sam korektan, pružio ruku i ta ruka ostaje pružena i dalje za svaki vid normalne komunikacije. Što se tiče svega ostalog, ova i ovakva priča je stigla do kraja.
Tema je F1 i u sklopu te teme, ne remeteći bilo kakva pravila foruma niti vređajući bilo čija osećanja, izjavljujem kako je Senna najveći i najbolji vozač svih vremena, verujem da je u karijeri oštećen, baš kao i da je McLaren za razliku od nekih drugih bio daleko manje privilegovan. To je moj stav i bio bih naivniji od mog klinca kada bih osećao potrebu da se ikome pravdam zašto imam (takav) stav, ili da se (još jednom) upecam!
Tačka! End of story!
Korisnikov avatar
starac vujadin

Sre Jul 27, 2011 7:28 pm

Niko te nije terao da se pravdas, niti da se pecas. Kao i svi novokomponovani Sennini fanovi i ti posle izjave o Senni stavljas tacku na pricu i zatvarate vrata jer ne mozete da izdrzite cinjenice da vam idol nije bio svetac.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Sre Jul 27, 2011 7:47 pm

Prijatelju, sve ti priznajem i sve si u pravu!
Ne znam samo zašto teraš priču dalje!? I sam kažeš da smo dosadili i forumašima i administraciji sajta! Čudim se što nas ljudi tolerišu još uvek!? Napisano je šta je napisano i neka tumači ko šta želi, kako želi, ako uopšte želi.
Shvati, gotovo je, zabavi je kraj!
Korisnikov avatar
starac vujadin

Sre Jul 27, 2011 7:50 pm

Pa, ti teras pricu...i ponavljas sve sto ja kazem. ;)
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Sre Jul 27, 2011 10:09 pm

U sustini, niko nista nije dokazao poslije ove prepirke, tako da, 'ajmo popit' sta.... :beerchug: ...ali bez price o Senni I Schumacheru, jer je izgledno da bi se potukli :D :quadrifoglio
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Sre Jul 27, 2011 10:12 pm

:podrzava
Korisnikov avatar
starac vujadin

Sre Jul 27, 2011 11:47 pm

Ima Schumaherovih fanova da se pobiju sa Senninim, ja vise gotivim ove covecnije likove. ;) :beer:
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Čet Jul 28, 2011 8:05 am

Zillgian napisao:U sustini, niko nista nije dokazao poslije ove prepirke, tako da, 'ajmo popit' sta.... :beerchug: ...ali bez price o Senni I Schumacheru, jer je izgledno da bi se potukli :D :quadrifoglio
Sačuvaj bože, prijatelju! Pa ovde postoje samo miroljubivi ljudi naklonjeni demokratskom dijalogu, a isterivanje mišljenja pesnicama je neandertalski metod :grin:
Zadovoljstvo je ukrstiti mišljenje sa svima - naravno isključivo tamo gde postoje dve strane spremne za dijalog i da saslušaju oponenta :drink :wave:
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Čet Jul 28, 2011 9:24 am

Znaci idemo na pivo da o'ladimo glave :yahoo: :beer: :drink
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Čet Jul 28, 2011 2:04 pm

Ne nego idemo na stazu sa sve usijanim glavama pa da vidimo ko je u pravu tj. ciji je duzi ovaj ciji je bolji ovaj bem li ga ciji je vec.

Ali ipak je Schumacher bolji vozac za sva vremena.
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Čet Jul 28, 2011 2:32 pm

Nije :grin: :quadrifoglio
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Čet Jul 28, 2011 2:43 pm

O here we go again :shock:
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Čet Jul 28, 2011 2:52 pm

Svi se trkaju da pobijede i da osvoje titulu-e sad-ako Schumacher ima 7 titula,244363747586%$$$ pobjeda i najbrzih krugova,to ne znaci da je najbolji,omaklo mu se :) ...
Svakako ni Alonsu,ni Hamiltonu,ni Vettelu nisu bitne titule-vazno je ucestvovati :P
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".

Povratak na “Automobilizam i motociklizam”