Priče o kvalitetu...

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Re: Priče o kvalitetu...

Ned Jul 03, 2011 8:07 pm

Evo gledam na National Geographic Megafactories - Maserati...

Opet mi je veoma nejasno kako pored sve ove vrhunske tehnologije, rigoroznih provera kvaliteta, svog tog planiranja, testiranja i razvoja, ovi automobili na nekom tamo testu uvek budu okarakterisani kao oni koji će se raspasti za nekoliko dana. :scratch:

Šta je to što Porsche, koji važi za krajnje kvalitetno izrađen automobil, uvek dobiju odličnu ocenu, ne shvatam sada dok gledam ceo ovaj pažljivo planiran proces, šta oni to rade, da li im vanzemljaci pomažu, prosto ne razumem... :doh:

I sad... Ceo taj trud, uloženo vreme, novac, resursi, ljudi i ideje, da bi u jednom Top Gear-u Jeremy opljuvao Quattroporte da će se raspasti dan posle kupovine... :)
Na stranu šaljivi i subjektivni manir te emisije, ne treba to zaboraviti, ali to sa tim testovima se ponavlja redovno i svuda...
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Ned Jul 03, 2011 10:18 pm

Pa zato što po pravilu u svetu se gleda sa pozicije da je jedino Ferari to što valja iz Italije a Nemačko je po difoltu najbolje...Jedino Jeremy vadi prosek jer je hronično zaljubljen u Alfe :love:
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
......................................
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Pon Jul 04, 2011 10:19 pm

Ja mislim da ovi novi Maseri generalno nisu opljuvani, a ako neko to i radi, onda je to zarad šale, stare "slave" ili po nekom uvreženom defaultu!
Gledao sam više puta emisiju (čak sam kačio i link, mislim da je negde na temi Top Gear) i svaki put ostanem zatečen i oduševljen rigoroznim kontrolama i testiranjima.
Nažalost nemam priliku da upoznam i popričam sa nekim srećnim vlasnikom, ali čini mi se da je u pitanju zaista jedan vrhunski proizvod, te da su u tom slučaju Italijani debelo nadmašili same sebe. Ne znam zaista u čemu je konkretno Porsche toliko kvalitetniji od Masera!? I ja bih to voleo da znam, te da mi nekio stručno objasni nakon svega viđenog, ali mislim da eventualne razlike zaista mogu biti samo simbolične i krajnje beznačajne, kako po pitanju samog procesa proizvodnje, tako i po pitanju osećaja i zadovoljstva vozača.
Ipak ono što sigurno i APSOLUTNO znam jeste da ne postoji Porsche automobil u koga bih radije seo nego u neki fenomenalni proizvod iz Maserati kuhinje! Drugim rečima, da kojim slučajem dolazim iz nekog drugog (finansijskog) sveta, pored neizostavnih Alfica jedino za čega bi se našlo mesta u povelikoj garaži dolazilo bi iz Ferrarija i Maseratija. Nekako mi srce najviše krvari za Quatroporteom i 458 Italia :love:
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Pon Jul 18, 2011 9:53 am

Pre neki dan je rodjak moje zene kupio Megana sedana 1.6 2007. Auto je nov kupljen ovde, ima pravih 80.000 km. Platio ga 7.500.

Na stranu sto mi je sedan odvratan, ali unutra je plastika blago receno uzasna. Na rukohvatu suvozacevih vrata potpuno oguljena neka silver farba, koja je valjda trebalo da imitira metal... :shock:

Ja sam tog decka odgovorio od kupovine Alfe jer znam kako se odnosi prema autu i da je za nekoliko godina uspeo potpuno da upropasti Vectru.

Ali, kakva Alfa moze da se kupi za 7.500....sad me bas dusa boli sto je dao tolike pare za bezveznog Megana...
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Pon Jul 18, 2011 9:57 am

Trebao si onda da ga nagovoriš da uzme nekog nemca :lol:
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Pon Jul 18, 2011 10:03 am

:D

Pazi, dosao on kod mene s nekom 156-com da vidim da kakav je auto, kao svidja mu se, razmislja da je uzme...

Autic nije bio los, uz malo doterivanja skroz solidan primerak. Ali rekao sam mu da zaboravi da parkiranje po ivicnjacima, drndanje preko lezecih policajaca, da mora da pazi na rupe, da Alfa ne trpi propuste u odrzavanju...posle cega je on shvatio da to nije auto za njega...jer gore navedeno je njegov stil voznje.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Pon Jul 18, 2011 10:09 am

Ja sam u stanju da djiram po gradu pola sata da bih našao ravno mesto za parking!Bar je čovek u startu shvatio da alfa nije za njega i poslušao te,to je ok :hello:
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Pon Jul 18, 2011 7:29 pm

Sto se voli nije tesko, ja cak ispred zgrade ne parkiram posto nam je ivicnjak visok nego prosetam kojih desetinu metara.

Mada, s druge strane, nikad nisam razumeo ljude koji drndaju (svoje!) automobile po ivicnjacima, lezecim i rupama, a da pri tome ne vode racuna o brzini. Prva, pun gas, bam jedan tocak, bam drugi itd. Kad se spusta samo pritisnu gas i opet bam, bam... Koji auto moze da izdrzi takvu torturu a da ti pre ili kasnije neispostavi racun na cupriji... Eventualno sluzbeni :D

Ali dobro, ima nas raznih... :rolleyes:

Povratak na “Cafeteria da Romeo”