Kako da zamenim sijalicu na prednjem faru na 156 ici

Bez duše bismo bili samo mašine...
Gerg
Garaža: Lancia delta 1.6 LE
Alfa Romeo 156 selespeed
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 11:37 pm

Kako da zamenim sijalicu na prednjem faru na 156 ici

Sre Jul 06, 2011 5:18 pm

:banghead: 2h sam se ....ao sa tim i nisam mogao nista da uradim !
DAjte ljudi kazite kako menjate sijalice !
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Re: Kako da zamenim sijalicu na prednjem faru na 156 ici

Sre Jul 06, 2011 6:02 pm

Pa trebaju ti prsti ko Hudini i puno živaca ali verovao ili ne moguće je...
Gerg
Alfa Romeo 156 selespeed

Sre Jul 06, 2011 6:05 pm

Pa kazi mi princip,ne mogu da provalim nikako !
Korisnikov avatar
interceptor

Sre Jul 06, 2011 6:20 pm

Pa nema tu nekog principa samo zavlačiš ruku (sa puno muke) i uzmi prvo malo ogledalo da vidiš kako se osigurač koji drži sijalicu skida,obrati pažnju kada izvadiš sijalicu da novu staviš kako treba a onda polako krajevima prstiju zatvori osigurač.Naravno lako je to ovako pričati ali to baš nije tako.Najbitnije je da prvo ogledalom vidiš sve kako stoji da bi mogao napamet da sve uradiš jer ništa nemožeš ionako videti osim kada stavljaš sijalici kroz far možeš proveriti dali stoji kako treba.Ja sam jednom čak zamenio i noću ali to ti ne preporučujem.
A ako ne ide angažuj neku devojku koja ima sitnu šaku :grin:
Korisnikov avatar
Alex156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 7:22 pm

Čet Jul 07, 2011 11:31 am

Ja kod mene skidam far pa onda na tenane bez nepotrebnih vratolomija :hello:
Slika
mmladen
Garaža: Alfa 156 1,9 jtd SW
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 9:07 pm

Čet Jul 07, 2011 12:58 pm

Eto vidite sta mi vozimo,kad jedna obicna sijalica pravi ovoliko problema ja non stop osluskujem dok vozim i kad god sjednem neki novi zvuk cujem e ajd sad znaj odakle dolazi i sta sve moze biti.Najgore kad cujem kako svi manje vise na ovom forumu kude vw a njemu generalna kao jedan dio od alfe.Sve bih to i bilo podnosljivo al da vozim mecku a ovako cekaj sledeci kvar pa pravog majstora pa originalni deo itd. itd.
Korisnikov avatar
Stefan Zailac
Garaža: Nešto strano i privremeno...
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:33 am

Čet Jul 07, 2011 1:37 pm

@mmladen

:club: :fight_twak:
Boki_Dj
Garaža: Ex Alfa 33 1.4IE Imola, '93;
156 SW Distinctive, 2.0 JTS, '03
Pridružio se: Pet Jul 17, 2009 11:38 am

Čet Jul 07, 2011 1:50 pm

mmladen ne zna koliko je blizu linčovanja :D

Šalu na stranu, u nekom od auto časopisa bilo je kako se menjaju sijalice u farovima na dosta modela modernih vozila. Prosto je neverovatno koliko su proizvođači iskomplikovali stvar. Kod većine je neophodan odlazak u servis, jer je neophodan i specijalni alat! Čak i kod nekih relativno jeftinih modela.

Predlog za admine: ne bi bilo loše kao "stiki" staviti ovakve slučajeve, zatim cene servisa i održavanja vozila po tipovima...čisto da bi se zapušila usta nekim dosadama.
"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car, understeer is when you hit the wall with the front of the car, horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take it with you."
Korisnikov avatar
Alex156

Čet Jul 07, 2011 2:33 pm

mmladen napisao:Eto vidite sta mi vozimo,kad jedna obicna sijalica pravi ovoliko problema ja non stop osluskujem dok vozim i kad god sjednem neki novi zvuk cujem e ajd sad znaj odakle dolazi i sta sve moze biti.Najgore kad cujem kako svi manje vise na ovom forumu kude vw a njemu generalna kao jedan dio od alfe.Sve bih to i bilo podnosljivo al da vozim mecku a ovako cekaj sledeci kvar pa pravog majstora pa originalni deo itd. itd.
hahaha hahaha hahaha Tebe druze niko nebije po usima i netera da vozis Alfu... Kao sto je Boki rekao na novijim autima je dosta toga iskomplikovano zbog manjka prostora ispod haube i gomile raznoraznih gedzeta...
Slika
Gerg
Alfa Romeo 156 selespeed

Čet Jul 07, 2011 4:15 pm

Ja imam i lanciju deltu 1996 godiste to je toliko prosto da se zameni sijalica da malo dete od 5 godina moze da zameni....A na alfi je daleko bilo....A levom faru ne mogu ni da otvorim poklopac tj. onaj kotur, od selespeed-a,tako da cu tu skidati far 100%,a sa desnim cu se valjda nekako izboriti ! :arflag
Korisnikov avatar
kovalski
Garaža: ex 156 1.9 JTD 16V giugiaro
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
ex GTV CUP limitata No_076 2.0 TS
Vectra C CDTI 16V
Yamaha FZ6R
Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 5:50 pm

Čet Jul 07, 2011 4:41 pm

Eto ja imam tanku ruku i opet je prava muka promeniti, no posle par menjanja izveštiš se.

Kao što reče kolega interceptor, voditi računa da se sijalica pravilno postavi, onda je mnogo lakše i osigurač nabaciti.
Ako mi menjanje potraje duže od 5-10 minuta odmah kreće :banghead:
Korisnikov avatar
ivdzabg
Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Pridružio se: Sub Nov 21, 2009 11:05 am

Čet Jul 07, 2011 4:50 pm

mmladen jel ti predhodni auto bio golf 2?

nemoj na suncu da menjas sijalicu niti po vrucini, popi.deces od znoja :D I na 147 je malo glupavo uradjeno, pogotovo kad menjas prvi put. Posle ti treba 39 sekundi :)
Lepota je u ocima posmatraca.
Gerg
Alfa Romeo 156 selespeed

Čet Jul 07, 2011 4:53 pm

Ja sam se j...vao oko moje 156 ice oko sat i po vremena i eno jos stoji slepa :) .....
mmladen

Čet Jul 07, 2011 4:56 pm

Alex156 napisao:
mmladen napisao:Eto vidite sta mi vozimo,kad jedna obicna sijalica pravi ovoliko problema ja non stop osluskujem dok vozim i kad god sjednem neki novi zvuk cujem e ajd sad znaj odakle dolazi i sta sve moze biti.Najgore kad cujem kako svi manje vise na ovom forumu kude vw a njemu generalna kao jedan dio od alfe.Sve bih to i bilo podnosljivo al da vozim mecku a ovako cekaj sledeci kvar pa pravog majstora pa originalni deo itd. itd.
hahaha hahaha hahaha Tebe druze niko nebije po usima i netera da vozis Alfu... Kao sto je Boki rekao na novijim autima je dosta toga iskomplikovano zbog manjka prostora ispod haube i gomile raznoraznih gedzeta...
Ma upravu si ti sto se toga tice,niko me ne tjera da vozim alfu niko me ne tjera uopste da vozim auto ali mora se priznat da je odrzavanje skupo...
mmladen

Čet Jul 07, 2011 5:01 pm

[quote="ivdzabg"]mmladen jel ti predhodni auto bio golf 2?

Prethodni mi je bio audi 1,9 tdi a pre njega je bio golf 2,ma nije to vise bitno hocu samo da kazem da sam naucio samo sipat gorivo i vozit i normalno redovni servisi a kod ovog auta bogami nece biti tako :wave:
Korisnikov avatar
Vitjsa
Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS

Pridružio se: Pet Maj 06, 2011 10:54 pm

Čet Jul 07, 2011 5:04 pm

ivdzabg napisao:I na 147 je malo glupavo uradjeno, pogotovo kad menjas prvi put. Posle ti treba 39 sekundi :)
:podrzava

Izgubio sam čuku vremena kad sam uglavljivao prvi put. Al' da ga j***š ne bih znao kako da objasnim, morao bih da pokažem :)
Gerg
Alfa Romeo 156 selespeed

Čet Jul 07, 2011 5:19 pm

MMladen tebra kupi opet Audi 1.9Tdi..Pusti talijane,ko te bre prevari da kupis talijana,jos alfu ! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ja imam Lanciju i alfu i prosto ne mogu da izadjem na kraj sa njima tj. sa kvarovima koliko se ta vozila kvare to je strasno....Sve pare koje imam sve dado na popravke.uskoro prodajem stan...Ako ima zainteresovanih neka se jave !
mmladen

Čet Jul 07, 2011 5:59 pm

Gerg napisao:MMladen tebra kupi opet Audi 1.9Tdi..Pusti talijane,ko te bre prevari da kupis talijana,jos alfu ! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ja imam Lanciju i alfu i prosto ne mogu da izadjem na kraj sa njima tj. sa kvarovima koliko se ta vozila kvare to je strasno....Sve pare koje imam sve dado na popravke.uskoro prodajem stan...Ako ima zainteresovanih neka se jave !
Lako se tebi zezat ja tek odskora postao ponosni vlasnik alfe a vec problemi(mada sam je zavoleo) a ti se vec srodio sa talijanima,sto se tice audija bio je to audi B4 i nije da zalim za njim imao bih ja jos da pisem o njemu ali ocigledno ne na ovom forumu,lincovat ce me ljudi a sto mi to treba :wave:
Gerg
Alfa Romeo 156 selespeed

Čet Jul 07, 2011 6:22 pm

Ako si kupio neki lesh od alfe imas da kukas ceo zivot...Zato kod idi kod Nekog krstenog majstora smpremi pare za vel. servis i cao zdravo....Nema tu sta da fali....
Ja imam tipican primer 2 italijanska vozila,
lancia presla skoro 100.000 po nashim putevima,osim trapa i vel. servisa nista vanredno nije pipano ide ko vetar...
A alfa je novije vozilo i sa njom ne moze ko sa lancijom teraj dok ne stane...nego mora
sve na vreme kao bebi i veliki servis i trapovi i menjac(selespeed).....Sve to prave da covek ne moze sam da popravlja auto,nego da otera u servis da ga oderu tamo,ali sta ces....Pogledaj npr. Audi A4,Mercedes C,VW passat,BMW 3,svi oni traze paznu koliko i alfa i samo jedna greska moze da dovede do ludila,takodje losh izbor majsota je koban za ovakve automobile....
SVi ovi gore navedene automobili imaju isti aluminijumski trap,svi manje vise kostaju isto....Ne isu na vazduh,nisu bogom dani,i znam dosta slucajeva gde vlasnici pomenutih vozila ne moze da izadju na kraj sa popravkama....Jer ne treba auto poravljati parcijalno,prosslo je vreme Golfa2 i zastave 101,kada je moglo na loz ulje da se tera....
To vazi za sve,pa cak i za mali npr. punto Twingo itd...LJudi prave automobile za autobanove i za autostrade ne znaju oni za nase kamenolome ovde po Srbiji...
Najlosije gorivo imamo u EU i sta da ocekujes od jedne rasne mashine koja je navikla na odlicno gorivo i napravljena je za to,kad je dovezes u Srbiju svaki mesec dana zapusene dizne,nisi ti kriv niti je ALFA kriva nego je gorivo krivo,za trap su putevi krivi,da je normalna zemlja nista od ovih nuspojava ne bi bilo,ali sta cemo u takvoj zemlji zivimo... :arflag
mmladen

Čet Jul 07, 2011 10:28 pm

Prijatelju upravu si ti 100%,sve je to tacno sto si rekao, za ovakvo auto je ubistvo nasi putevi, nase gorivo, nasi majstori itd.mozda sam ja malo i pretjerao pa jos na ovakvom forumu ali eto malo sam se iznervirao.Odradio sam ja veliki servis jos tamo dok auto nisam dotjerao i komplet prednji trap tako da nema nikakvog skripanja lupanja prednjeg ovjesa sve je ok gorivo kobajagi tocim na najboljoj hahaha pumpi vozim pazljivo i onda pocinju problemcici a mozda predju u problemcine ali bar imamo forum da razmenimo iskustva :beerchug:
Korisnikov avatar
ivdzabg

Čet Jul 07, 2011 10:57 pm

Bilo koji polovni automobil je macka u dzaku. Jedino sto se tice Alfe je to da ti je potreban dobar majstor i nista vise. A sto se tice cene delova, sve sto sam zamenio na njoj je jeftinije i od golf4 i od A3. Jedino je limarijski skuplja, verovatno zato sto je lepsa :grin:
Korisnikov avatar
interceptor

Pet Jul 08, 2011 5:39 am

ivdzabg napisao: Jedino je limarijski skuplja, verovatno zato sto je lepsa :grin:
Ne verujem jer po tom kriterijumu bi bila daleko više skuplja... :D :wave:
Korisnikov avatar
Stefan Zailac
Garaža: Nešto strano i privremeno...
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:33 am

Pet Jul 08, 2011 7:10 am

moje iskustvo sa zamenom sijalica i nije toliko loše. Prvi put imam 156 i sijalice sam zamenio za 5 min. PA šta.

off
moje iskustvo posle raznih VW-a, francuza, Nissan-a. Nije Alfa kvarljiva, samo kao i svaka dobra riba traži pažnju. Gomilu sitnica na poklon, redovno održavanje u salonima lepote. Ne podnosi loš deterdžen za sudove (stradaju skupi noktići). U krevetu se nedaje lako ali kada podivlja... Kada se provezem gradom svi se okreću za mojom "ribom".
:love: :arflag :grin:
Ponosan sam na sebe jer svi oni koji voze 1.9tdi mogu samo da :kadr , a ja JBM.

end
Korisnikov avatar
ivdzabg

Pet Jul 08, 2011 10:17 am

Stefan Zailac napisao: Ponosan sam na sebe jer svi oni koji voze 1.9tdi mogu samo da :kadr , a ja JBM.
hahhahahahaha :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Korisnikov avatar
Alex156

Pet Jul 08, 2011 11:27 am

Stefan Zailac napisao:Ponosan sam na sebe jer svi oni koji voze 1.9tdi mogu samo da :kadr , a ja JBM.
Ovo je za lektiru i to za malo jace razrede... hahaha
Slika

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”