Ovo sa šrafom mi me bitno jer pokušavam da rešim problem koji mi se javlja a on je sledeći: - kada dođe do 3000 obrtaja počinje da mi vibrira i zvoni ručica menjača i dase čuje neki pojačani zvuk u motoru kao da je metal na metal .....kao da je neki nosač motora prenosi svuk i vibracije na šasiju ..... do 2500 obrtaja se ništa nečuje i sve je ok bez vibracija i tog dodatnog zvuka........
Ako neko ima neku ideju ili iskustvo šta bi to moglo da bude bi bi mu zahvalan ..... od oka ja kao laik nisam primetio da su se neki nosači motora pohabali pa udaraju na metal ....ali ako neko ima iskustva i može da mi ukaže na problem ... dali da menjam neki nosač motora ili nešto treće......zbog ovog problema mislio sam da je to .. menjao sam korpu , lamelu i druk lager jer mi je malo i trzao u prvoj kada krećem.
Ovo me interesuje iz akademskih razloga jer ipak nemam toliko iskustva da bi mogao sa sigurnošću da zaključim šta je u pitanju a kopka me ........,,, ionako ću to morati da sredim kod majstora ali me kopka pa to jeee.
ALFA JE ZAKON!