164 2.0 TS-Vibracije ručice menjača i motora preko 2500 o/m

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
Korisnikov avatar
dacha1
Pridružio se: Uto Nov 02, 2010 11:53 am

164 2.0 TS-Vibracije ručice menjača i motora preko 2500 o/m

Pon Mar 28, 2011 1:35 pm

na slici nemogu da vidim dali je usisna grana šrafovima vezana na šasiju ili za motor......ovo pitam pošto bi da štelujem gornji držač motora (sa šrafom koji pomera napred nazad motor....a ujedno ko zna kako se ispravno šteluje taj šraf gornjeg držača motora .......dali treba da se fiksira bez lufta ka šoferšajbni ili ka farovima ili teeće da je u neutralnom položaju i da ima luft i napred i nazad kada se pomera motor napred nazad?).
Ovo sa šrafom mi me bitno jer pokušavam da rešim problem koji mi se javlja a on je sledeći: - kada dođe do 3000 obrtaja počinje da mi vibrira i zvoni ručica menjača i dase čuje neki pojačani zvuk u motoru kao da je metal na metal .....kao da je neki nosač motora prenosi svuk i vibracije na šasiju ..... do 2500 obrtaja se ništa nečuje i sve je ok bez vibracija i tog dodatnog zvuka........
Ako neko ima neku ideju ili iskustvo šta bi to moglo da bude bi bi mu zahvalan ..... od oka ja kao laik nisam primetio da su se neki nosači motora pohabali pa udaraju na metal ....ali ako neko ima iskustva i može da mi ukaže na problem ... dali da menjam neki nosač motora ili nešto treće......zbog ovog problema mislio sam da je to .. menjao sam korpu , lamelu i druk lager jer mi je malo i trzao u prvoj kada krećem.
Ovo me interesuje iz akademskih razloga jer ipak nemam toliko iskustva da bi mogao sa sigurnošću da zaključim šta je u pitanju a kopka me ........,,, ionako ću to morati da sredim kod majstora ali me kopka pa to jeee.
ALFA JE ZAKON! :arflag :drink :write: :drift :arflag
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Re: 164 2.0 TS-Vibracije ručice menjača i motora preko 2500

Pon Mar 28, 2011 6:41 pm

Usisna grana ti je 100% vezana za motor drzacem,ali ne vjerujem da su ti vibracije do nje.
Granu opusti,dobro navuci gumice usisne grane pa je onda snazno pricvrsti jer nema potrebe da ima lufta,a gumice neka ti budu orjentir,ne smiju biti nakrivljene ili da usisna udje u njih pod kosinom vec moraju biti jednake.
Moze svasta biti uzrok tim vibracijama,tako da je najbolje da ne cackas i da kad budes mogao povedes auto kod majstora.
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
dacha1

Uto Mar 29, 2011 9:21 am

:arflag :drink Hvala na brzom odgovoru...... mučia me jedna guma na usisnoj grani vazduha a nisam znao dali je vezana za šasiju ili za motor (po logici treblo bi da je vezana za motor.. mislim bolje da pitam....nemam ga baš dugo pa polako učim.....).
Ovo sa vibracijama nije ništa nešto alarmantno .....nije od korpe i lamele jer sam ih za svaki slučaj zamenio jer volim ponekad da mu ga dam kada me neko iznervira i stane mi na crtu a onda nevolim da me sitnice nerviraju...
Nego treba mi neko ko ima iskustva sa držačima motor kako se oni otkrivaju da nisu ispravni ( po nekom dodatnom zvuku ili samo po izgledu iz kanala i pregledom stanja gumica) .

:arflag :arflag OVO MI JE BITNO NEKO DA MI KAŽE DA NEBI LUTAO PO NETU I TRAŽIO UPUTSTVO A TO JE:
- KAKO SE ŠTELUJE GORNJI DRŽAČ MOTORA (onaj što ima šraf za štelovanje napred,nazad ....sa gornje strane motora levo bliže šoferšajbni ...gledano spreda). Sa tim šrafom mogu da smanjim te vibracije koje mi se javljaju kod 3000 obrtaja ali nisam siguran koja je uloga tog šrafa ...dali treba da se postavi tako da guma u dršaču motora bude nenapregnuta već da ima neki svoj luft (napred nazad kada se drma motor ..ili da ga zašravim tako da motor bude krut da nemože da se pomera napred nazad)... :arflag :drift :drink
Korisnikov avatar
Tihomirce
Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:24 pm

Uto Mar 29, 2011 11:43 am

Nije zgoreg da pogledaš dal je menjač stegnut za motor kako treba
meni je bijo popušten sa zadnje strane i vibrirala je ručka i zvrčala ko luda :club:
ako nije to probaj dal ti šipka birača brzina na samom menjaču ima lufta
ima dve biksne Slika
ja sam kod mene napravio nove ;) Slika
Slika
Korisnikov avatar
dacha1

Uto Mar 29, 2011 3:48 pm

hvala na brzom odgorovru sad u subotu ću da to prekontrolišem :arflag

Vidim da se razumeš ....... dali možeš da mi objasniš ono za štelovanje gornjeg držača motora ...... nešto sam pritezao taj šraf pa neznam dali sam dobro uradio.....neznam kako treba da se radi ispravno(ispisao sam gore detaljno).
:arflag :drink Pozdrv Svim ALFISTIMA! :beerchug: :drift
Korisnikov avatar
Tihomirce
Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:24 pm

Sre Mar 30, 2011 7:24 am

Ja ga nisam dirao :scratch:
posavetuj se sa Mikijem ili Mišom i Alexom ;)
Slika
Korisnikov avatar
dacha1

Sre Mar 30, 2011 8:32 am

:arflag Puno hvala na korisnim savetima :beerchug:
Mnogo mi znače Vaši saveti (.....kako je vezana usisna grana vazduha ...... šrafovi menjača ....biksne ručice .... treba imati Vaše iskustvo sa Alfom pa se setiti svih tih detalja (ja razmišljao na sve drugo, na te stvari nisam ....kao mogući glavni uzrok).
:arflag :drink :drift
Korisnikov avatar
dacha1

Čet Mar 31, 2011 4:06 pm

sređena Alfa ...sada samo prede
Pozdrav! :arflag :beerchug: :drift

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”