LED - svetla,sijalice i ostali cirkus
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Re: LED - svetla,sijalice i ostali cirkus
Jel pasuje onaj (http://www.theretrofitsource.com/produc ... cts_id=221) Bi-xenon za 156?
Da li ima negde u Beogradu da prodaju i ugradjuju?
Da li ima negde u Beogradu da prodaju i ugradjuju?
Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- peya
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 1.4 170Hp (2011)
Izvinjavam se na predjasnjim informacijama promasio sam u merenju za 10mm !!!!
E tu sam se zeznuo, pazario preko limunda.... nikad vise!!!!! ove su ~42mm , 5mm duze. Kako si zadovoljan? Ja bas i nisam, sijaju nekako slabo (isto sa 8 dioda), tvoje?Dragon napisao:peya napisao:Samo jedna mala konstatacija, ne vezano za gore navedeno. Ako kupujete LED sijalice za unutrasnjost kabine vodite racuna o dimenzijama!!!!!
Hvala na informaciji jer planiram i ja da ih ubacim. Najbolje je skinuti ove, pa po njima da se klupi.
Gde si ih kupio? Gang land?
Izvinjavam se na predjasnjim informacijama promasio sam u merenju za 10mm !!!!

- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
evo za 147 link sa kompletnim tutorijalom sa bratskog foruma:
http://alfisti.hr/forum/index.php/topic ... #msg868070
ovo meni treba ali za 156...
http://alfisti.hr/forum/index.php/topic ... #msg868070
ovo meni treba ali za 156...
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
@Peya
pa nisam ni ja bas zadovoljan intezitetom svetlosti, mada lepo izgleda.
pa nisam ni ja bas zadovoljan intezitetom svetlosti, mada lepo izgleda.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Procitah sve ove linkove ali mi nije jasna procedura ako kupim Morimoto Mini H1
Znaci treba mi sledce:
1. Morimoto Mini H1 Kit (Projektori)
2. 5000k H1 Xenon sijalice i balasti (neki china kit)
3. Ciscenje fara, prepravka instalacije i monitanje/skrivanje balasta.
E sad, u far rasklopljen zagrevanjem se ubace Morimoto projektori na mesto gde je bila H7 halogenka za oborena svetla. Sta se desava sa dugim originalnim svetlom tj. obicnom sijalicom koja je bliza sredini automobila? Koja je njena funckcija ako su Morimoto bi-xenon projektori?
Molim da me neko ispravi ako nesto nisam dobro skapirao pre nego sto se odlucim za trosak

Na kraju trebalo da ispadne ovako..
Znaci treba mi sledce:
1. Morimoto Mini H1 Kit (Projektori)
2. 5000k H1 Xenon sijalice i balasti (neki china kit)
3. Ciscenje fara, prepravka instalacije i monitanje/skrivanje balasta.
E sad, u far rasklopljen zagrevanjem se ubace Morimoto projektori na mesto gde je bila H7 halogenka za oborena svetla. Sta se desava sa dugim originalnim svetlom tj. obicnom sijalicom koja je bliza sredini automobila? Koja je njena funckcija ako su Morimoto bi-xenon projektori?
Molim da me neko ispravi ako nesto nisam dobro skapirao pre nego sto se odlucim za trosak

Na kraju trebalo da ispadne ovako..
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Da li moze da se pozicia zamenim nekom LED (ali da ne izbacije gresku) pa da se kao takva izmesti u taj krug gde su bila duga svetla...
Projektore sam nasao na ebay-u za 150 dolara (sa isporukom iz USA)
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MORIMOTO ... 430wt_1165
Projektore sam nasao na ebay-u za 150 dolara (sa isporukom iz USA)
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MORIMOTO ... 430wt_1165
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Sve kad se sabere potrebno je minimalno 150e za ksenon kit i projektore (ovo pod uslovom da narucite preko ebaya i da vam stigne negde van, znaci bez carine itd...).
Posto se to ne isplati ako nemate mnoogo zivaca, slobodnog vremena i umeca, najbolje je da se lepo plati da to uradi neko ko je uradio isto to 100 puta. Da ne reklamiram coveka, prekopajte bratski forum i sve je jasno...Oprilike bi trebalo da kosta 250e kompletna usluga (kljuc u ruke). Cekam da mi odgovori za cenu.
Odgledao sam neke klipove samog procesa i jbg mislim da je realno 100e za ruke jer preveliki sex ako niste vec radili...
Posto se to ne isplati ako nemate mnoogo zivaca, slobodnog vremena i umeca, najbolje je da se lepo plati da to uradi neko ko je uradio isto to 100 puta. Da ne reklamiram coveka, prekopajte bratski forum i sve je jasno...Oprilike bi trebalo da kosta 250e kompletna usluga (kljuc u ruke). Cekam da mi odgovori za cenu.
Odgledao sam neke klipove samog procesa i jbg mislim da je realno 100e za ruke jer preveliki sex ako niste vec radili...
- dusanGT
Mislim da si u pravu - ključ u ruke je OK varijanta... Samo još da čovek sa bratskog foruma (razgovarao sam pre nove godine sa njim) ne pretera sa cenom!
U duga bi mogla da se stavi neka vrsta dnevnog svetla - na pimer: H7 (xenon i balast) koji su sad u oborenim svetlima.vnov napisao:Fabrička duga ostaju kao ukras
@Sauriann
Mislim da si u pravu - ključ u ruke je OK varijanta... Samo još da čovek sa bratskog foruma (razgovarao sam pre nove godine sa njim) ne pretera sa cenom!
Alfa je stil... ostalo je status...
- error
- rookie
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
- Presretach
@error
A to je ta 147 sto je juce radjena?
Koliko traje ugradnja?
A to je ta 147 sto je juce radjena?

Koliko traje ugradnja?
-
gi
- Drug Član
Kolega error se upozorava da ovo nije tema na kojoj može da predstavlja svoje komercijalne usluge. Do daljnjeg su mu suspendovane privatne poruke, a ako hoće da se komercijalno oglašava nek se javi telefonom Sashi ili Killsonu.
- dusanGT
Ok - da se vratimo na tehniku...
Postoji dilema: šta da se radi sa postojećim dugim svetlima, ako se na mesto kratkih ugrade bi-xenoni?
Ideje su sledeće:
a) u postojećim dugim svetlima ostaju halogene sijalice, obično 3800°K-4300°K, znači pomalo "žute" i definitivno sa manje kandela od xenona... Ne znam kako to izgleda u kombinaciji sa H1 koja je u "Morimoto" projektoru zadužena (uz pomoć klapne) za dugo svetlo...
b) u deo fara za duga svetla premeste se xenonske sijalice (H7 kod 147) iz kratkih (tu sad dođe bi-xenon)... Ako su na oba mesta 6000°K verovatno ne izgleda loše - jedino se pri blicanju (zbog "inertnosti") ne aktivira H7 xenon koji je sada u dugim svetlima, što i nije problem jer bi-xenon blica dovoljno brzo.
c) u duga svetla se, umesto halogene ili xenon sijalice, stavi neki LED i "prepravi" se instalacija tako da se sada (kada je ugrađen bi-xenon) kao dnevna svetla aktiviraju te LED sijalice u dugim svetlima - dovoljno su uočljive, a neće da zaslepljuju...
d) potpuno se isključi "staro" dugo svetlo...
Meni ovo b) izgleda kao optimalna (jeftina/jednostavna/efikasna) varijanta. Kao dnevno svetlo koristim maglenke (u kojima su 6000°K H1 xenoni), što formalno-pravno nije po propisima - znam, ali zadovoljava tehničke uslove (član 55 - minimalna površina 40cm², min. intenzitet svetla 400cd, min. visina 50cm, bela boja, može da bude ugrađeno u druge farove)...
Postoji dilema: šta da se radi sa postojećim dugim svetlima, ako se na mesto kratkih ugrade bi-xenoni?
Ideje su sledeće:
a) u postojećim dugim svetlima ostaju halogene sijalice, obično 3800°K-4300°K, znači pomalo "žute" i definitivno sa manje kandela od xenona... Ne znam kako to izgleda u kombinaciji sa H1 koja je u "Morimoto" projektoru zadužena (uz pomoć klapne) za dugo svetlo...
b) u deo fara za duga svetla premeste se xenonske sijalice (H7 kod 147) iz kratkih (tu sad dođe bi-xenon)... Ako su na oba mesta 6000°K verovatno ne izgleda loše - jedino se pri blicanju (zbog "inertnosti") ne aktivira H7 xenon koji je sada u dugim svetlima, što i nije problem jer bi-xenon blica dovoljno brzo.
c) u duga svetla se, umesto halogene ili xenon sijalice, stavi neki LED i "prepravi" se instalacija tako da se sada (kada je ugrađen bi-xenon) kao dnevna svetla aktiviraju te LED sijalice u dugim svetlima - dovoljno su uočljive, a neće da zaslepljuju...
d) potpuno se isključi "staro" dugo svetlo...
Meni ovo b) izgleda kao optimalna (jeftina/jednostavna/efikasna) varijanta. Kao dnevno svetlo koristim maglenke (u kojima su 6000°K H1 xenoni), što formalno-pravno nije po propisima - znam, ali zadovoljava tehničke uslove (član 55 - minimalna površina 40cm², min. intenzitet svetla 400cd, min. visina 50cm, bela boja, može da bude ugrađeno u druge farove)...
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Za moj156 definitivno pod c jer su mi pozicija zarulje na veoma cudnom mestu...
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
- sibin
- Garaža: 5,4L
posto ste me sad navukli na ove morimoto reflektore da li neko zna koji kit da narucim za 156 2001 i da li moze da se ugradi neki na 155 cu posto vidim da ima na e bay u raznih varijanti.
- dusanGT
Morimoto Mini kitovi se razlikuju prema tome koju sijalicu koriste: H1 ili D2S.
Uz svaki kit dolazi adapter za postojeće farove (koji koriste H7 ili H4 sijalice).
U 147ci (model iz 2001) je H7 sijalica na mestu za duga i kratka svetla, a verovatno je tako i kod 156ce, a za 155cu - ne znam.
Meni Morimoto Mini H1 izgleda kao najpovoljnije rešenje zbog cene H1 sijalica kod nas... E sad - da li je D2S (oko 100€) toliko bolja od H1 (oko 35€) neka kaže neko ko je to zaista upoređivao. Pored toga, Mini H1 ide u skoro sve standardne farove bez modifikacija, a Mini D2S, zbog većeg prečnika navoja, zahteva proširivanje otovra na faru gde je bilo grlo za sijalice.
Na linku dole je jedno upoređenje raznih projektora, pa i Mini H1 i Mini D2S.
http://www.hidplanet.com/forums/showthr ... IS-e46-LR3
Meni se čini da H1 varijanta ima širi osvetljaj kod kratkog svetla, ali da je za D2S cut-off bolji kod dugog svetla. S ozbirom da se duga svetla srazmerno retko koriste, Mini H1 izgleda kao "optimalno" rešenje...
Uz svaki kit dolazi adapter za postojeće farove (koji koriste H7 ili H4 sijalice).
U 147ci (model iz 2001) je H7 sijalica na mestu za duga i kratka svetla, a verovatno je tako i kod 156ce, a za 155cu - ne znam.
Meni Morimoto Mini H1 izgleda kao najpovoljnije rešenje zbog cene H1 sijalica kod nas... E sad - da li je D2S (oko 100€) toliko bolja od H1 (oko 35€) neka kaže neko ko je to zaista upoređivao. Pored toga, Mini H1 ide u skoro sve standardne farove bez modifikacija, a Mini D2S, zbog većeg prečnika navoja, zahteva proširivanje otovra na faru gde je bilo grlo za sijalice.
Na linku dole je jedno upoređenje raznih projektora, pa i Mini H1 i Mini D2S.
http://www.hidplanet.com/forums/showthr ... IS-e46-LR3
Meni se čini da H1 varijanta ima širi osvetljaj kod kratkog svetla, ali da je za D2S cut-off bolji kod dugog svetla. S ozbirom da se duga svetla srazmerno retko koriste, Mini H1 izgleda kao "optimalno" rešenje...
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Da u pravu si. I ja sam prostudirao topik iz linka. Čak šta više ja dugo retko kada koristim (sem kada blicam). Prvom prilikom ih stavljam. Imao sam keš pre neki dan i pobegli su mi poslednji reflektori koji su bili "na lageru" a dan kasnije devojka mi uleti klizeći sa novom mašinom za veš (staru sam ja spalio na burn-testu)... 

- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Zakazano za subotu ujutru
Napokon ću progledati sa morimoto...Ko je sa 147 pre mene da me pusti ranije, pleaseeee

- Presretach
Javljaj obavezno utiske.
- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Naravno, odradiću lepe sličicie. Uzeću 4300k sijalice jer su mi one najlepše...
- dusanGT
Danas stavio bi-xenone "Morimoto" Mini H1... Veliki pozdrav za Vladu i Boru koji su imali izvesne probleme sa mojim "Tyco" farovima (kopija-original teškoće), ali je sve na kraju bilo OK. Sutra slede slike.