G0XY napisao:Pa za tako malo sigurno nećeš imati većih problema,ali to nikako nije ulje za tvoj TS motor.
I Selenia 20K je njesra za tvoj motor,a kamoli Selenia Gold koja je još lošija i koja bi bila dobra jedino za nekog Juga,Keca ili Tristaća

G0XY napisao:Pa za tako malo sigurno nećeš imati većih problema,ali to nikako nije ulje za tvoj TS motor.
I Selenia 20K je njesra za tvoj motor,a kamoli Selenia Gold koja je još lošija i koja bi bila dobra jedino za nekog Juga,Keca ili Tristaća
Trenutno sam bez alfe nekih godinu dana, inace ih vozim 10 godina. Uglavnom su to bili 2.0 TS motori, po neki V6 i jedan 2.0 16v. U svaki TS sam sipao Gold i menjao na 10000km. Na tu kilometrazu potrosnja ulja je bila izmedju 800g i 1200g.darko qv napisao:G0XY napisao:Pa za tako malo sigurno nećeš imati većih problema,ali to nikako nije ulje za tvoj TS motor.
I Selenia 20K je njesra za tvoj motor,a kamoli Selenia Gold koja je još lošija i koja bi bila dobra jedino za nekog Juga,Keca ili Tristaća![]()
Ne vidim kako je isplativiji - ja recimo ulje mjenjam jednom godishnje jer ne stignem da predjem neke velike kmtrazhe s oba auta...argumentuj svoju tvrdnju da je gore po motor od 20K, ako se auto svakodnevno koristi, uz veliki broj hladnih startova.
*Racing je u svemu bolji od 20K. Cak i u isplativosti. manje se trosi a ima i produzeni interval eksploatacije, pa se cak i visa cena visestruko neutralise.
Kakve klimave radilice ?Nema potrosnje,dobro za varijator,dobro za klimave radilice i osjetljivost 2.0 16v motora.Cak i fabrika preporucuje.
Pa bash me to buni...shto je upravo suprotno....."gusce" je...Stefane, to za "retko" ulje ti je usta stvar kad ljudi kazu "naostrena" bregasta. Ljudi to koriste kao izraz zato sto je to ulje dobro za hladni start, lakse dostize radnu temperaturu i maltretiranje na visokoj turi, nesto lakse isparava, a inace nije redje,kao sto ni bregaste nisu ostrije.
Bitno je i jedno i drugo i ni jedno nije na strani tog ulja.alaza napisao:Kako god, na njemu je da odluci. Ah da, ipak je bitna teorija a ne iskustvo