Slabo hladjenje kabine (klima)
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Nisi jedini. 

"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
Da li je neko imao ovakav probelm?
Imam alfu 147 sa dvozonskom digitalnom klimom, na vozacevoj strani duva skoro ne rashladjen vazduh dok na suvozacevoj strani radi odlicno
filtere sam promenio ali nije do njih...
Imam alfu 147 sa dvozonskom digitalnom klimom, na vozacevoj strani duva skoro ne rashladjen vazduh dok na suvozacevoj strani radi odlicno

- Viper
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Onda su klapne u pitanju, na jednoj je sigurno crkao motoric ili se zaglavila.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
I ja imam taj problem. Dodji da rastavljamo auto zajednomlatica napisao:Da li je neko imao ovakav probelm?
Imam alfu 147 sa dvozonskom digitalnom klimom, na vozacevoj strani duva skoro ne rashladjen vazduh dok na suvozacevoj strani radi odlicnofiltere sam promenio ali nije do njih...

Lepota je u ocima posmatraca.
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Bio sam u servisu, srecom nisu rasturali kontrolnu tablu vec su samo onaj deo kod suvozaca skinuli i primetili da klapna ne zatvara lepo i zamenili su el. motor od te klapne (toplo/vruce).
Ne mogu da kazem da nije bolje, ali nije to to.
Uglavnom takve su klime u Alfi, seo sam u jednu 147 i slicno se ponasala klima.
Bolji efekat dobijem kada otvorim ona dva izduva iznad radija, ali onda bije direktno u glavu i nije bas zdravo za dug period
.
Bolji efekat dobijem kada otvorim ona dva izduva iznad radija, ali onda bije direktno u glavu i nije bas zdravo za dug period

Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- bajadera68
- Garaža: alfa 166 2.0TS 2002
Kod alfe 166 ne mogu da namestim da ventilator duva a da se klime ne ukljuci. Verovatno je povezano, ili neko zna kako se to namesta.
hvala
Re: Slabo hladjenje kabine (klima)

Da li moze jedno glupo pitanje?
Kod alfe 166 ne mogu da namestim da ventilator duva a da se klime ne ukljuci. Verovatno je povezano, ili neko zna kako se to namesta.
hvala
- vladac83
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9JTD
Ljudi, evo jedno pitanje i od mene (da ne otvaram novu temu).
Naime klima je radila savrseno do pre neki dan (punjena je u maju mesecu) i sad kad je bila ova vrucincina pocela je da me zeza. Radila je normalno ali sad je pocela da mi obara obrtaje. Kada stojim u mestu, na svakih 10-ak, 15-ak sekundi mi obori obrtaje ispod 700 i to traje 1-2 sekunde. Kada je auto u pokretu to se odrazi seckanjem (cimanjem, oduzimanjem gasa, stucanjem... kako god) u prvoj i drugoj brzini.
Da li je neko imao slicno iskustvo ili mozda zna sta bi moglo biti?
Hvala.
Naime klima je radila savrseno do pre neki dan (punjena je u maju mesecu) i sad kad je bila ova vrucincina pocela je da me zeza. Radila je normalno ali sad je pocela da mi obara obrtaje. Kada stojim u mestu, na svakih 10-ak, 15-ak sekundi mi obori obrtaje ispod 700 i to traje 1-2 sekunde. Kada je auto u pokretu to se odrazi seckanjem (cimanjem, oduzimanjem gasa, stucanjem... kako god) u prvoj i drugoj brzini.
Hvala.
- ilija156
- Garaža: alfa GT
- cabarakandi
- Garaža: alfa romeo 166 2.4 jtd
posto si sa Novog Beograda reci mi u kom si servisu bio moram i ja da proverim klapne na el motorima meni se upali kompresor ali nekad nece da pocne da duva i hladno ni toplo!!!Presretach napisao:Bio sam u servisu, srecom nisu rasturali kontrolnu tablu vec su samo onaj deo kod suvozaca skinuli i primetili da klapna ne zatvara lepo i zamenili su el. motor od te klapne (toplo/vruce).
Bolji efekat dobijem kada otvorim ona dva izduva iznad radija, ali onda bije direktno u glavu i nije bas zdravo za dug period.
- gaston
- Garaža: EX.....164/156 2+2=4.0
147 Mjet 260 HP +Djulieta 2.0 170 HP - Lokacija: Belgrade
Nisi napisao da li hladi , moze da bude problem u regulatoru lera , kada se klima ukljuci da info ecu da ce da startuje kompresor i digne istovremeno ler , a moze da bude i problem u kompresoru da je pritisak prevelik u sistemu a onda je prevelik atak na motor kad startuje jer tada treba kad kopca ukopca da savlada vec postojeci pritisak , da li ti se cuje da u tom momentu mozda kais zacici mada ako je jako naspanovan tesko da ce da prokliza kod nje .vladac83 napisao:Ljudi, evo jedno pitanje i od mene (da ne otvaram novu temu).
Hvala.
http://www.youtube.com/watch?v=Pf0JT4jsR9Y" onclick="window.open(this.href);return false;
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
@cabarakandi
Kod Rode sam radio.
@gaston
Sumljao sam jedno vreme na kompresor, kad su kola ladna odma ukljucim klimu sve radi (motor) ok i kad ga prebaci na plin hoce da se ugasi ili da znatno izgubi obrtaje.
Podesili su mi posle racunar plina i sad nemam tih problema sa gubitkom obrtaja.
Klima hladi, prijatno je ali nije ko "u zamrzivacu", na kratko hoce da se oseti nalet toplog vazduha?!
Stavim ruku na izduve, duva hladno.
Kod Rode sam radio.
@gaston
Sumljao sam jedno vreme na kompresor, kad su kola ladna odma ukljucim klimu sve radi (motor) ok i kad ga prebaci na plin hoce da se ugasi ili da znatno izgubi obrtaje.
Podesili su mi posle racunar plina i sad nemam tih problema sa gubitkom obrtaja.
Klima hladi, prijatno je ali nije ko "u zamrzivacu", na kratko hoce da se oseti nalet toplog vazduha?!
Stavim ruku na izduve, duva hladno.
Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- cabarakandi
- Garaža: alfa romeo 166 2.4 jtd
[quote="Presretach"]@cabarakandi
Kod Rode sam radio.
Roda servis 011/2260-613 dali je ovo prava Roda
Kod Rode sam radio.
Roda servis 011/2260-613 dali je ovo prava Roda

- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Jeste pravi - išo ja danas ali izgleda da ne radi...
valjda je na odmoru...
valjda je na odmoru...
- vladac83
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9JTD
Hladi ali nista specijalno. Otvorio sam haubu i pustio klimu. Kada god obori obrtaje nesto se cuje kao da recimo kod kuce upalis svetlo na prekidacu. Znaci nesto kucne i on obori obrtaje. Ne znam kako bi ti drugacije objasnio ali se nadam da si skapirao.gaston napisao:vladac83 napisao:Ljudi, evo jedno pitanje i od mene (da ne otvaram novu temu).
Hvala.
Nisi napisao da li hladi , moze da bude problem u regulatoru lera , kada se klima ukljuci da info ecu da ce da startuje kompresor i digne istovremeno ler , a moze da bude i problem u kompresoru da je pritisak prevelik u sistemu a onda je prevelik atak na motor kad startuje jer tada treba kad kopca ukopca da savlada vec postojeci pritisak , da li ti se cuje da u tom momentu mozda kais zacici mada ako je jako naspanovan tesko da ce da prokliza kod nje .
- Viper
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
To sto klikne je kvacilo kompresora, cuje se kad ukopca kompresor.
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- ivdzabg
Skinuo sam deo iza kasete, video klapnu, radi (tj. pomera se). Ali i dalje ne kapiram kako hladi svuda samo ne na centralnom delu odmah iznad muzike LEVO, a opet skroz levo kod komanda za bord hladi normalno ??? Jel ima neko da okaci skice ventilacionih cevi i klapni i kako se rasklapa tabla?
- ivdzabg
E da i meni uopste ne kondezuje tj. nema tragova vode posle koriscenja klime???
- E_K_V
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4JTD
Alfa Romeo 159 1.9JTDm - Lokacija: Podgorica
ja sam provalio da je sve ovo klime prevelika filozofija da bi se bil osto diralo dok klima radi 
evo npr ja niti sam kad primjetio vodu od kondezacije ispod kola...niti sam kad cuo kada se pali kompresor, onaj karatkeristican zvuk kad se upali....ali klima radi i hladi korektno, kad je auto na suncu drzim je na 4 dok malo ohladi...onda spustim na 2 ili 3 i to je to...prva brzina jedino nocu moze da posluzi...sve dok je tako odustao sam da diram bilo sto...jer kako stvari stoje bilo kako cackanje oko klime kosta prilicno...

evo npr ja niti sam kad primjetio vodu od kondezacije ispod kola...niti sam kad cuo kada se pali kompresor, onaj karatkeristican zvuk kad se upali....ali klima radi i hladi korektno, kad je auto na suncu drzim je na 4 dok malo ohladi...onda spustim na 2 ili 3 i to je to...prva brzina jedino nocu moze da posluzi...sve dok je tako odustao sam da diram bilo sto...jer kako stvari stoje bilo kako cackanje oko klime kosta prilicno...
- ivdzabg
Danas sam napunio klimu. Majstor mi je objasnio da kod dvoozonskih klima ima neka kocka koja bla,bla,bla. Uglavnom kad se skoro isprazni slabije hladi na vozacevoj strani. Sada mi klima radi ODLINO!!! Veliki pozdrav za ABARTH servis, stvarno su odlicni.mlatica napisao:Da li je neko imao ovakav probelm?
Imam alfu 147 sa dvozonskom digitalnom klimom, na vozacevoj strani duva skoro ne rashladjen vazduh dok na suvozacevoj strani radi odlicnofiltere sam promenio ali nije do njih...
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Počnem da čitam nebulozno objašnjenje za klimu ...
i reko u čemu li je fora ....
međutim to što je priča iz abarta sve objašnjava

i reko u čemu li je fora ....
međutim to što je priča iz abarta sve objašnjava

- srdjan
- Garaža: AlfaRomeo 164TS 2.0
pozdrav gde se nalazi filter za klimu (polen) na 164

Alfa Romeo tra il drago che afferma il contrario non hanno idea!
Amo la mia Alfa
Amo la mia Alfa
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
- srdjan
ja tu nemam nikakav filter otvorio sam poklopcic a ono kutija prazna
mislim da sam otvorio pravi poklopcic
ipak slikacu pa da vidis ,hvala puno
Re: Slabo hladjenje kabine (klima)

mislim da sam otvorio pravi poklopcic

Amo la mia Alfa
Amo la mia Alfa
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Pa moguće da je predhodnom vlasniku bilo skupo
da kupi novi filter
pa je izbacijo i taj

pa je izbacijo i taj

- srdjan
i jel napravio neki karambol stim sto je izbacio filter?
jel moguce da klima zbog toga slabije hladi?

Amo la mia Alfa
Amo la mia Alfa