za poslednjih 20 dana isao sam 3 puta da osvezim/napunim klima uredjaj u Alfi 156.
3 različita servisa, namerno.
Kod prvog (Macura) klimu su mi napunili ujem (vežbali su se na meni)?!
Kod drugog vise puta su punili pranznili sistem da bi isterali ulje i napunili je (servis blizu Pančevačkog mosta). Kad sam išao da reklamiram (slabo hladi) bili su u gužvi i zakazali mi za sredu sumnjajući na curenje freona, dijagnostikom (pipao rukom ulaznu i izlaznu cev za punjenje).
Pošto sam bio nestrpljiv, odem kod trećeg i kažem da su u predhonom serivisu gde sam punio, sumnjaju na curenje freona.
Proverili su sa lampom i curenja nema. Ponovo su napunili klimu jer nisam bio zadovoljan hladjenjem.
Hladnjak vode i klime je opran, kompresor radi, ventilatori rade.
Šta da Vam kažem kada klima radi na minimum + max ventilatori + zatvoren sistem i nikako da ohladi kabinu. Prijatno je ali namesteno je ma minimum da hladi, a izgleda ko da je namesteno na 25 (recimo).
Razlika u Tuaregu i S400 namešten na 21 i na Alfi 156 (namešteno da ladi na minimum) ne vredi uporedjivati u korist WV i Mercedesa.
Šta bi moglo da mezeza?
Ako imate nekog u Beogradu da predložite kome su klime za Alfe specijanlonst napišite.