Alfa 156 1.9 JTD mi usisala vodu

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
johann
Garaža: Sportwagon 1.9 JTD 2003
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 8:19 pm

Alfa 156 1.9 JTD mi usisala vodu

Pon Jul 05, 2010 9:22 pm

Danas je bio strašan potop u Novom Sadu Bulevar Oslobodjenja kod Papa Pavla je bio pod vodom išao sam kroz vodu kontam u glavi dizel je nema svečice neće ništa da joj fali. Al ne lezi vraže ugasila se i krepala pokušao sam da je zaverglam a ona ni makac. :cry:

Sve mi liči da je agregat zaribao...

Jel može neki pametan savet ?
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Re: Alfa 156 1.9 JTD mi usisala vodu

Pon Jul 05, 2010 10:39 pm

Gledao sam baš na TV takve snimke, mislili ljudi da je dizel isto što i podmornica ...
reko to kod nas ne može biti !!!

Ispod nivoa svećica i bobina ima bar 1000 stvari koje ne valja potapati.
vlada mirko alfa
Sponzor
Sponzor
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:59 pm

Pon Jul 05, 2010 11:41 pm

naj jeftinija varijanta je da sa majstorom skines dizne i da pokusate da izvadite vodu iz cilindara a potom da izduvate svaki cilindar koliko god je to moguce ako nema vecih unutrasnjih ostecenja na motoru motor bi trebalo da upali, isti problrm sam imao sa Lancom temom 2.5 td drug se malo zaleteo kroz jednu ogromnu baru na njegovom autu sam probao to naj bezalenije resenje bez otvaranja motora i on se vozi jos uvek sa tim autom bez ikakvih posledica

srecno :bye:
Korisnikov avatar
Player
Garaža: Gtv V6 TB
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 4:22 pm

Sre Jul 07, 2010 12:45 am

Mom drugaru se desila ista pricha sa dizelom... pokrivio je klipnjache.

Ne kontam ljude koji prolaze kroz vodu... niko nije chuo za izraz "hidro udar" :rolleyes:
I ja sam se nashao usred tog potopa u NS i milio sam 5 na sat do prve ulice koja nije poplavljena i lepo parkirao. A milion ljudi prolece pored mene sa 50-60 kmh kroz vodu... ja gledam i ne verujem :rolleyes:

Ne mozhe agregat da zariba od vode, ali mogu mnogo gore stvari da se dese.
Bolje nemoj pokushavati da je palish nego je odshlepaj kod nekog majstora da pogleda, ne mora da znachi da je neshto stradalo u motoru, ali za svaki sluchaj.
Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
johann
Garaža: Sportwagon 1.9 JTD 2003
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 8:19 pm

Sre Jul 07, 2010 5:19 am

Već je kod majstora,

Čuo sam se telefonom, kaže da je motor pun vode, filter vazduha, intercooler, turbina i još koješta

Kaže kad promeni filtere i ulja da će najverovatnije biti sve ok.

Meni se to graniči sa naučnom fantastikom da uleti voda u motor i da mu ništa ne bude.

Javljam ishod.

Povratak na “Area Servizio”