Oda sportskom srcu...

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Oda sportskom srcu...

Pon Mar 08, 2010 8:39 am

Smrznuto martovsko sunce se stidljivo pojavljuje nakon duge i hladne zime. Crna limuzina sa oznakama 164 TS na gepeku lagano krstari regionalnim putem dok se to isto sunce prelama po elegantnim linijama drumske krstarice. Samo da je put malo bolji sve bi bilo idealno.
Nailazim na teški šleper i vw koji ga prati. Uretrovizoru vidim crvenu Ladu koja pretiče celu kolonu i u jednom trenutku se sklanja iza mene. Vidim da čovek žuri ali da ipak razmišlja da li će da krene u preticanje šlepera. Utišavam muziku u kolima, lagano desnom rukom vraćam menjač u drugi stepen prenosa. Kazaljka obrtomera skače na 3000 i osećam kako se Twin Spark pod haubom budi. Još jednom bacam pogled u levi retrovizor da se uverim da nije neko krenuo u preticanje, pa zatim gledam napred da li je put slobodan. Naglo stiskam papučicu gasa, trzam volan u levo i osećam kako me sila gravitacije lepi za sedište. Kazaljka obrtomera se u roku od nekoliko sekundi popela do cifre 6000. Probuđena zver reži pod haubom i sve što vidim u retrovizoru je kamion koji je sve manji i manji. Sve ovo pokreće mišiće na mom licu i iznenada se pojavljuje osmeh. Prebacujem menjač u treću brzinu, bacam pogled na brzinomer i vidim da idem već preko 100 na sat.
Neke stvari su zaista neprocenjive.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
Presretach
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 9:38 am

Re: Oda sportskom srcu...

Pon Mar 08, 2010 9:50 am

Svaka ti je ko Njegoseva :arflag
Ja sam juce sebe uhvatio kako sam ugasio radio i otvorio malo prozor da mogu da cujem motor i do kuce nisam spustao ispod 3000 obrtaja :love: .
Jos kad bi stavio boji vazdusni flter i zamenio kompletni izduvni sistem ne bi imao potrebe da otvaram prozor :D.
Korisnikov avatar
Mique
Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 9:09 am

Pon Mar 08, 2010 11:44 am

Svaki komentar je suvisan :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Uto Mar 09, 2010 12:43 am

Sva sreca pa to nije bila sila gravitacije vec sila ubrzanja. Usuprotnom to bi znacilo da si poleteo u vis. :grin:
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Uto Mar 09, 2010 8:09 am

Primetio sam grešku ali me posle mrzelo da menjam :D
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Povratak na “Cafeteria da Romeo”