Povratak - sve sem Slovenije. Ovo sve pisem po secanju, za Sloveniju i HR sam siguran, a Italiju nikada nisam sabirao jer se placa na puno rampi posebno...
Zna li ko??!!... Ako ode neko za Milano,kolko treba da ima para kod sebe?? Cuo sam da po zakonima EU,treba da se ima po 500eura po osobi dnevno. Zna li neko sta je istina??
A neka ne budale...Ja sam isao za Grcku,niko me nije pitao koliko imam para...Ja cu da za to prpremim max,max,max 400 eura,i jos trojica 300-400 i to je to,ako za 3 dana npr potrosimo 1.200 eura-svaka nam cast...Odbij za gorivo i putarinu nekih 400 eura-ostaje ti za hranu,eventualno hotel i to je to...A nece biti rijetki oni koji ce fino razapet sator,po jedan dusek i spavaj...Tu ce biti milioni ljudi (kad sam ovo izjavio nekim drugovima prije neki dan-umrli su mi od smijeha-kazu:Abi,tamo su non-stop miloni ljudi -to je milionski grad)
Kazu-skupoca ovo-ono...Pa kad sam bio u Solun,Atinu i ne znam ni ja dje,nisam jeo u restorane,nego kupovao u markete,i nisam spavao u "Ritz",nego u neki prosjecan hotel...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Jes brate u pravu si.Imam ja drugove na 2 sata od Milana,pa za spavanje.....ne brini...Vidjecu ja s njima.Znaci da nas trojica skupimo po 500e i idemo??
koliko znam tih 500e ti trabaju samo biti na deviznom racunu da oni kao vide da ti imas pare kad sam ja vadio vizu pre 2 godine te pare su mi trebale kao olaksica za dobijanje vize, naravno tih 500e je samo fiktivno tj ako nemas pozajmis od nekog uplatis na svoj dev. racun i odmah sutra podignes, samo da prodje kroz tvoj racun i prilozis im trenutno stanje tj izvod racuna da se vide tih kao 500e, glupost ali opet od zemlje do zemlje je razlicito, italijanska viza se koliko znam najteze dobija zato vadis neku "laksu" npr. SLO , do skoro je preko slovenackog udruznenja, konkretno ovde u KS, mogla vrlo lako i brzo da se dobije viza na 6 meseci, ne pitaju te nista samo daju ali jbg ukinuli zbog gužve navadio se narod
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Cak i kad/ako nam ukinu vize,cuo sam da nece to ici bas tako,isto ce trebat neke zezalice kao:ako ides kod nekog,trebace ti garantno pismo,ako ides turisticki,trebace ti potvrda o rezervaciji hotela,trebace ti potvrda iz banke o odredjenom novcanom iznosu na tvom racunu itd...Mada sve se to lako sredi...A 500 eura ne bih bas izdvajao za tu ekskurziju,ali 300-400 bih...Mozda se bude islo Golfom 4 TDI,pa ustedimo na gorivu
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Dje jado da se pojavimo s golfom na 100 godina Alfa Romea???Da nas kamenuju zabari i ostala bratina sa u srcu ???Iskreno ja bih najradje da idemo s tvojom masinom.Sve je ok,provjereno...ispravno...A,sad....za ovone znam.Raspitacu se doooobro sta treba i kako,da nas ne vrate...jbg,da je stara juga lako bi smo....Iz drzave u drzavu,a ovako 25 granica,tamo i vamo
pa navodno ukidaju nam vize pre nove godine e sad kako ce biti posle tj jel ce moci laganica da se ide ili ce biti opet nekih peripetija videcemo u svakom slucaju bice lakse nego sad
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Italijani skoro po pravilu "izvrcu dzepove" jer im je muka nasih koji idu u "kradja turizam". svojevremeno (jos u vreme SFRJ) nismo mogli da ih prodjemo kad smo hteli do Trsta jer nam je bilo blizu, imali smo oko 200DEM po osobi... rekli su nam "ne moze vi idete da kradete", tim recima. nalevokrug, i natrag u rupu.
ipak je ovo dogadjaj na koji ce se ici vise manje organizovano i tako ce se u koloni i prelaziti granica. koliko ce im (sada) biti dovoljno po osobi da nas ne bi smatrali lopovima?
imajte u vidu da je nsa Vlada produzila stare pasose jos godinu dana, uslov za ukidanje viza je bio da se ispostuju tehnicke peripetije, a biometrijski pasos je bio prvi na listi.....i ako ukinu 19 decembra (ne znam zasto ali jako sam skeptican po tom pitanju iako pouzdano znam da su se ovde nekima koji su radili pri konzulatima otkazali radna mesta ) morace novi pasos da ide....tako da ko nema novi pasos odmah na zakazivanje jer se ovde kod nas zakazuje po par meseci unapred, a ako ukinu vize i ne bude se moglo sa starim bice jos veca guzva jer ce svi poleteti da ga zamene........ ...sto se tice kinte u dzepu mislim da nas time nece niko uslovljavati (nemaju kako osim na cep granici prema Uniji da traze priznanicu, ali takodje mislim da posto nase zdravstveno osiguranje ne priznaju ni Nesvrstane zemlje, svako ce morati sa sobom da nosi polisu za broj dana boravka, ako ne zbog drugog onda zbog licnog interesa (za ne daj Boze situacije)....a ako ovo lickanje sa EU i Hagom potraje mozda nam priznaju i osiguranje....ionako sve to zavisi od politickih struja i interesa
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Kad se pređe slovenska granica onda smo u EU i nema posle toga nikakve provere. Od dokumenata je potrebno: pasoš, međunarodna vozačka dozvola, zeleni karton, putno zdravstveno osiguranje. Od opreme u kolima standardni komplet + fluo prsluk. Obavezno se kupuje vinjeta na graničnom prelazu u SLO. Cene putarina su one koje je killson napisao.
Ljudi,mozda ce vam zvucati ludo.....,ali danas sam gledao Milano na Google Earth_u......i pronasao sam alfin muzej,a iza njega je izgleda kao fabrika i mala staza.............Bas je vrh ovako iz pticije perspektive,a nadam se ako budem tamo na zelji.....BICE JOOOOS BOLJE!!!!!!!!!!!!!!!!