Sajam automobila u Beogradu 2009 - Alfa Romeo

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Korisnikov avatar
vnov
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:27 pm

Re: Sajam automobila u Beogradu 2009 - Alfa Romeo

Sub Mar 28, 2009 10:53 pm

Meni odgovara
Slika
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Sub Mar 28, 2009 11:58 pm

:good:
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Ned Mar 29, 2009 12:20 am

ja iskoristio vreme danas i otisao i na sajam posle relija, sajam i nije nesto, mada kao i svako godine, ima tu i tamo nekih zanimljivih modela ali dosta toga vec vidjeno, prijatno sam se iznenadadio kad sam seo u Mito ;) pre svega da kazem da se ni uzivo nisam nesto odusevio izgledom auta mada je lepsa nego na slikama ali nije mi to to :rolleyes: , a zato je enterijer perverzija, prelepa sedista i polozaj sedenja, kvalitetna izrada i materijali, pava alfa sto se enterijera tice :clapping:

a posto je na Markonijevim slikama bila pokrivena evo je sad otkrivena :D
istao kao i prosle godine, sem minimalnih izmena u dizajnu, ali uvek lepa za oko ;)
Slika

Slika

a jedna zanimljivost je da nema motor :grin: , posto jos nije stigao sa reparacije izlozena je na sajmu bez motora ;) jeste da je maksimalno spustena platforma sa oprugama ali ipak nisu mogli da sakriju nedostatak tezine (motora) pa je ostao zazor izmedju tocka i krila dovoljan da se provuce macka :rotfl:
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
Mique
Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 9:09 am

Pon Mar 30, 2009 8:12 pm

Ista prica kao sto kaze OMP za sajam uz par noviteta,mada sve je vec vidjeno...Sedeo sam u 159 i u MiTo-u i stvarno sam odusevljen kako je lepo uradjen unutra,nije toliko lep spolja koliko je ubedljiv a svakako deluje atraktivnije i lepse od vec zastarelog Mini-a (ovo govorim krajnje nepristrasno) :good: Ali ipak srce je pocelo mnogo brze da kuca kada sam seo u V6 Ti zver jer sam u sustini samo zato i isao na sajam.Seljacke automobile poput Q7,X6,X5 i sl. nisam ni primecivao.Od ostalih mogao bih samo pohvaliti prelepu Lanciu Deltu kao i citavu gamu Lexusa koji je pravo osvezenje na nasim prostorima.A po meni na sajmu nedostaju Maserati i Jaguar. Evo nekih slicica nama zanimljivih
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Slika

Slika
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Korisnikov avatar
OMP

Uto Mar 31, 2009 12:18 am

a ova je ulsikana ispred sajma ;) inace video sam je i na kosutnjaku u subotu, bruka kako se dobro cuje :love: , ne znam jel menjao izduv ali koliko se secam pre nije tako brundala :rolleyes: a i felne izgleda cesto menja

Slika
Korisnikov avatar
Mique
Audi TT Quattro

Uto Mar 31, 2009 12:22 am

Pa ovo je Kulundziceva ...cesto spominjana ovde ... 3.2 JTS
Korisnikov avatar
OMP

Uto Mar 31, 2009 12:29 am

naravno da znam da je njegova ali vredi pomenuti je uvek ;)
ovakvi primerci se ne srecu cesto :cool:
Korisnikov avatar
Markoni147
Garaža: Ford Fiesta ST
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:22 pm

Uto Mar 31, 2009 7:06 am

Sve je to super, izduvi, branici... Ali meni je ona crvena sa sajma 3x lepsa od ove njegove...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Uto Mar 31, 2009 10:07 am

U dubini duse Andrej prezire taj styling na sta mu se izrodio auto, ali posto je sve sponzorisano onda cuti i vozi. Shvatite taj auto kao pokretnu reklamu.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
Markoni147

Uto Mar 31, 2009 10:11 am

Pa i ja sam tako shvatio ;)
Inače dok sam se motao oko 159 TI prišao Andrej da je pogleda i nešto mu je dečko sa štanda (prodavac) rekao u fazonu "Ima sve što si rekao", tako da sam pomislio da je auto za njega...
Korisnikov avatar
starac vujadin

Uto Mar 31, 2009 10:20 am

Da, ta 159 TI Q4 je nesto najbolje sto moze da se naruci, a Andrej zna da odabere i ne bi me cudilo da bude za njega, pogotovu sto je jako tesko naci sada kupca za 159 3.2.

Pogotovu mi se svidja detalj da ima crvene retrovizore, a ne kao "mat hrom" a la Audi S serija. Mislim, svidja mi se i mat hrom, ali je to vec provaljeno.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
Markoni147

Uto Mar 31, 2009 10:29 am

Ja dok ne kupim 159 2.4 JTDm Q4 TI u beloj, crvenoj ili crnoj boji necu se smiriti...
Cuka mi preskoci svaki put kada je vidim na slici...
Korisnikov avatar
Mique
Audi TT Quattro

Uto Mar 31, 2009 1:46 pm

Impresivan auto nema sta.... Pola sata sam proveo setajuci oko nje ...sedeo sam na svakom sedistu , samo jos u gepek da sam usao.... Za Markonija slika ....
Slika
Inace na sajmu ako ste primiteli svaki drugi auto je bele boje ....
Korisnikov avatar
OMP

Uto Mar 31, 2009 3:50 pm

bela je danas IN ;) meni se odavno svidjaju beli automobili ali kad je sve u beloj boji (brave, lajsne itd.) samo po neki crni detalj :love:
Korisnikov avatar
starac vujadin

Uto Mar 31, 2009 6:05 pm

Bela je vec tri godine u modi. Ne stoji bas na svakom autu. Mislim da 159 i nije bas za belu boju, dok joj tamne nijanse leze sjajno...Crvena je na Alfi uvek in.

Inace, Alfa je sa 147 GTA i nuvola belom bojom bila jedna od prvih firmi koja je pocela da vraca belu boju u sportska kola.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
Woodoo
Garaža: Službeni
Pridružio se: Sre Dec 10, 2008 3:14 pm

Uto Mar 31, 2009 10:00 pm

starac vujadin napisao:Da, ta 159 TI Q4 je nesto najbolje sto moze da se naruci, a Andrej zna da odabere i ne bi me cudilo da bude za njega, pogotovu sto je jako tesko naci sada kupca za 159 3.2.

Pogotovu mi se svidja detalj da ima crvene retrovizore, a ne kao "mat hrom" a la Audi S serija. Mislim, svidja mi se i mat hrom, ali je to vec provaljeno.

TI sa sajma je za Giovannija de Filippisa. Andrej je ne zasluzuje.
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Uto Mar 31, 2009 11:03 pm

Bio danas na sajmu, nisam ni planirao ali eto... Nije da nisam znao i ranije, ali vecina svega je bas komercijala u onom losem smislu, malo sta mi je privuklo paznju kako treba, u sustini vecina je: vozi, pocepaj, kupi novo...

Generalno Alfe su enormno skupe i malo mi je jasnije zasto se tako lose prodaju, eto kao i da to nisam znao... Za MiTo moras da izdvojis 22 000 eura, a za taj novac uzmes neki 4x4 Suzuki i Mini-Suv i jos ti ostane za burek... Sa druge strane uhvatim sebe da merkam plastike, pipkam i gnjuram u gepek kao da sam potencijalni kupac Skode, ali i tu je situacija kriminalna, osim Mercedesa, Audija, malo manje BMW i Wagena, sve ostalo je prilicno neubedljivo, na vecini automobila mozes da se poseces na neku plastiku, sve je kao neka hyper produkcija, kao da i to nisam znao, ali eto...
Namerno sam izostavio Alfu, jer ono sto sam video je jako dobro, MiTo izgleda jako kvalitetno, pogotovo 159, bicu mozda nerealan i subjektivan, ali podjednako sa Audijem, BMW i Merdzanom, sta vise... Necu da pominjem samo grozno sedenje kod pojedinih, ne znam sta bi bilo kad bih provozao, ali Merdzan A i B klasa je kao gradski bus, visoki podovi, katastrofa...

Ne idem cesto na sajmove automobila, ali moram da priznam da sam malo razocaran, kao klinac sam bio odusevljen svim i svacim, jer kao i vecina obicnih smrtnika nisam znao da napravim razliku izmedju novog i svetlucavog i stvarno lepog sto ce biti lepo i za 30 godina, dok ovo prvo izgubi sjaj sa prvom kisom, a sada me malo sta odusevilo, zapravo nista osim Alfe standardno, Fiat-a i Delte onako pomalo subjektivno i eto mooozda Renault Megane i Laguna, ali i to je kopija Alfe GT...

Istina , nisam duboko ulazio u neku analizu pa sam mozda napisao ovde i neke stvari koje nisu realne, ali na za kratko vreme koliko sam imao zivaca da gledam sve ono, impresije su mi ovakve...
Korisnikov avatar
byMaX
Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 9:31 pm

Sre Apr 01, 2009 10:42 pm

Da je hiperprodukcija, jeste, da je borba na milost i nemilost i to je istina, ali sada se bre za 16000 može uzeti Mitsubishi Lancer sa 1.8 motorom i srednjom opremom, ili za 17500, sve to sa još opreme i felnama. To sigurno nije loš auto, nije kao nekad što je bio, ali nije ni loš. Da ne pričamo o Seat-ovoj ponudi, mada nikad u životu to ne bih vozio. Zet se zapalio da uzme neki Chevrolet. Pogledajte ga ljudi, za 16500, dobija auto koji je po veličini, tj. klasi u rangu sa Accordom (naravno, Accord je znatno bolji, ali slušajte dalje) - 2.0TD motor sa 150KS, ne znam da li je common rail ili ne, nebitno za njega... pa dalje, u toj opremi 16-ice alu felne, mp3 muzika, 6xAIB, usb, ABS, ESP, dodatni točak, alati i dizalice... 16 i po soma! Za te pare si do skoro mogao da kupiš Polo :). I dalje će biti ludaka koji će da daju 25 soma za Golfa, ali ne znam kako će VW da isprati sve ovo.

159 je najlepši auto na salonu. Čak su ga i upalili, sedeo sam, uživao malo... bilo mi žao da odem.

Ok su mi ti skuplji automobili, pogotovo mečka AMG sa 6.3L motorom. 93K evra, ludnica, prelep je, kao Mečkina verzija Muscle-car-a. Džaba je pričati o tome da mi se dopada neki automobil od 50, 100 ili 200 soma. Naravno da mi se dopada :), međutim, od down-to-earth ponude, dakle do 25 soma, uvek bih išao na Alfu 159.

Do 15-16, verovatno Lancera, ali znam da to ne bih ni učinio na kraju, nego bih konačno uvezao 2-3 godine staru 159-tku, što ću na kraju i da uradim. Ali evo ovde svima da vam kažem da to mora da bude 2.4JTDm, pa nek košta registracija koliko košta... ima da imam 250KS pod haubom ;)
Turismo Internacionale
Korisnikov avatar
Mique
Audi TT Quattro

Sre Apr 01, 2009 11:14 pm

Znas kako 159 uparena sa tim motorom jednostavno je zver ... I ja sam pre za pricu uzeti kvalitetan 2-3 god. star auto nebitno da li je Alfa nego nesto manje kvalitetno a novo . :cool:
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Sre Apr 01, 2009 11:55 pm

Ta 159 Ti je kostala 41 000 eura, a MiTo 22 000, pa ti vidi ko ce dati pare za to... Imas dva Punta za malu Alfu i vise od dva Lancera i Seat-a za 159... Nazad nije imala Q4 oznaku, da nije sa sperom i FWD...
Sto se tice Mitsubishi-ja, zaboravio sam da mi se i on svideo, a novi Accord me smorio prilicno, samo su ga prosirili i povecali a izgleda kao da su mu stavili '13. felne...
Onoliko hvaljeni BMW Z4 me takodje razocarao, ustvari sve od BMW, na Z4 ona siva plastika na roll barovima se pomera pod prstom, izgleda jeftino jer je ustvari imitacija nekog aluminijuma ili sta vec, prilicno smesno...
Korisnikov avatar
Mique
Audi TT Quattro

Čet Apr 02, 2009 12:30 am

Jos jedno bih morao dodati a to je da su Alfa , Lancia a i Fiat na neki nacin prilicno bedno i nezapazeno predstavljeni na sajmu a i pogresna je politika da se u jeku besparice na sajam stavljaju dve najjace verzije pomenutih modela.Trebala je biti neka 159 1.9 jtdm (to bi se i prodalo) i neka MiTo 1.4 junior,mada mi rece drugar da je neki matorac kaparisao na sajmu 159 za sebe i MiTo njemu 159 a sinu Mita , ali naravno ne ove izlozene.... :cool:
Korisnikov avatar
Woodoo
Garaža: Službeni
Pridružio se: Sre Dec 10, 2008 3:14 pm

Čet Apr 02, 2009 8:46 am

Nije pogresna politika, na sajmu uvek treba izloziti najjace modele. Da li bi vise voleli da gledate 1.9 ili 3.2 koji je izlozen. Ako nije stavljen ne znaci da ne moze da se kupi.

A MiTo junior je greh, sa motorom od 78 KS. To niko nece da kupi. MiTo na sajmu nije najjace izlozeni model MiTa koji se prodavao, bio je u prodaji primerak od 25.130.
B@ne J
Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 jtdm16v
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 10:20 pm

Čet Apr 02, 2009 9:35 am

Nije u tome stos,vec to da se na sajmu uvek prvo prodaju najjaci modeli,tako da oni izloze sam vrh ponude,dodje neki baja,hostese mu se nasmese,menadzeri uvuku u bulju,malo popusta,besplatan kasko i taj rad,nesto sto bi im sakupljalo prasinu u salonu,ovde se proda za sat vremena,nisu oni glupi uopste ;)
Sheta_Junior napisao: Tata izadje iz kola,pogleda pored puta jarak,katakombe, ali vidi da ce da prodje.Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak,digne ga na put,spusti citrica i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Korisnikov avatar
starac vujadin

Čet Apr 02, 2009 10:25 am

Sajam ne sluzi da se prodaju kola sa standa vec da se prikaze gama modela. To samo ovde ima da se auto proda k`o na pijaci, pa onda vise njemu ne moze ni da se pridje.

Stand Fiat-a je smesan...umesto da uzmu celu halu da je napune sa svim zivim sto prave, jer je to na kraju krajeva sada domaca fabrika. Lancia Deltu dobro nisu stavili iza paravana...Ljudima niko ne prilazi i niko ih ne animira, a za Alfu je to neophodno.
S druge strane na BMW standu trckaraju i animiraju kupce...a ista firma ih zastupa.
Vec sam se navikao, da je drugacije zacudio bih se.
Acqua-Olio-Benzina
B@ne J
Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 jtdm16v
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 10:20 pm

Čet Apr 02, 2009 10:43 am

starac vujadin napisao:Sajam ne sluzi da se prodaju kola sa standa vec da se prikaze gama modela. To samo ovde ima da se auto proda k`o na pijaci, pa onda vise njemu ne moze ni da se pridje.
Moj komentar je i bio u tom tonu... ;)
Sheta_Junior napisao: Tata izadje iz kola,pogleda pored puta jarak,katakombe, ali vidi da ce da prodje.Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak,digne ga na put,spusti citrica i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”