Ada Huja Test drive - utisci

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Ada Huja Test drive - utisci

Sub Maj 31, 2008 5:52 pm

1. Andrej nas lepo izvozao po stazi, svaka krivina pod rucnom, driftuje FWD samo tako...

*Posle kad se hladila (i on, vozio covek ceo dan), ispricao nam je u pauzi da je njegova krivica za oba druga mesta u ST trkama (da, bio je i ST na parkingu - nazalost samo za gledanje), pogotovo u Kraljevu gde je, kako kaze, prvi put u zivotu vozio i da je samo iskustvo doprinelo da Mikica prodje prvi. o incidentu je ispricao da ga je imao branik branik (kad je ovaj vec krenuo da kuva na 115C) i u krivini ga je uhvatila rizla i zato je izleteo, uhvatio zemlju i travu koja mu se ulepila u gume koje su posle toga treskale, plus volan mu je stajao na pravcu 45% udesno :( , pa nije hteo da je unisti do kraja na pocetku sampionata. stara prica koju smo vec pricali o tome da za ovu ne postoje delovi, a kamoli tim sa rezervnim celim autom. kaze da je mladost (ludost) na Mikicinoj strani i da ga je inace drao u svim drugim stazama i sampionatima, da generalno nije bolji vozac od njega. to je jedino sto nije prihvatio, sve ostale kritike je progutao. veliki plus za njega od mene.

2. organizacija je bila ... malo haoticna. bilo je puno cigancenja i upadanja preko reda da se probaju vozila, pogotovo od ljudi sa strane, i to duboko u ARCS terminu.

3. od kola, najprijatnije iznenadjenje je FIAT500 koji je isao kao lutka. ono malo kotrljalo ide kao ludo sa svojih 70KS, prosto neverovatno.

4. moj utisak dana je svakako 159 2.2 JTS koji ide kao nevreme. sa cetiri coveka unutra sa ukljucenom klimom, pri teperaturi ulja od 120C i non stop lesenjem od vise sati, ovaj auto je zaista izuzetan!!! letva ima isti hod i osecaj kao 155, odusevio sam se. motor je elastican kao dizel a i po potrebi vrti se bez frke u crveno. ovaj motor i ovaj auto je sjajna kombinacija. moj buduci auto, sad sam siguran. u trenutku sam se setio nevernih toma koji su nam punili usi sa preterano velikom masom kola, kako lose ubrzava... ma to su prazne price. ko je probao, nije mu osmeh spadao sa lica. jedina zamerka je bila - probati je pred kraj ludiranja sa spaljenim gumama i po usijanoj stazi je skripala i u penzionerskoj voznji. kocenje, upravljanje, trakcija... nije vise to to. verujem da je sa novom lamelom jos ubedljivija.

5. ponizavanje na stranu punta kojeg nisam probao ali svi su se razocarali. o njemu vise od nekog drugog iz prve ruke...

6. 147 i 159 dizel me nisu isteresovali, pa nisam ni hteo da se guram oko njih.

veliki pozdrav Kristijanu, Snezani i svim sjajnim ljudima iz Delte koji su nas lepo ugostili. verujem da su skupili dodatnog iskustva sto se ovakvih skupova tice, pa ce sledeci put biti jos bolje!!!

***uhvatili moju malenkost za intervju u vezi za ARCS, pa sam se nalupetao, onoliko. :oops: :oops: :oops: pitaju me za kraj - koja ti je funkcija u klubu, ja sta cu kazem - clan kluba, kao i svi drugi. unapred se izvinjavam clanovima simpatizerima i predsednistvu za sve eventualne neprijatnosti :mrgreen: ko vam kriv, gde ste bili... ;)

slike nemam, a sem tog intervjua koji nadam se da ce nam najaviti kad ce ici i gde, slikali smo se grupno i za Autobild.

toliko od mene za sad idem da radim.

P.S. e, da. za kraj da dodam da mi je krivo sto nisam imao vremena da ostanem i malo provozam 155 po krugu, iznenadili su nas za kraj su nam i to dozvolili. kako je bilo, napisace Nigy Alexa i ko je sve vec divljao ;)
Korisnikov avatar
Damjan156
Garaža: AR 156 2.0TS 155ks +chip tuning, +K&N filter

Chevrolet Captiva LT 2.0D AWD 150ks
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 11:04 pm

Sub Maj 31, 2008 6:01 pm

Ajde ljudi pi
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 31, 2008 6:19 pm

Ajte ljudi, ajte.... Nestrpljiv sam ;)
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 31, 2008 6:35 pm

FIAT500 ima multifunkcijski volan, lako je slucajno nabosti neki taster. kad sam je vozio on je svirao na nekom radiju. posle stisnutog tastera (neam pojma kojeg) zbunio sam tetu koja me ljubaznim glasom zamolila da ponovim operaciju koju zelim (a ja divljam na 5500rpm, ne *ebem je 2 posto :)). posle par trenutaka rekla je (sve na engleskom, naravno) .izgovorite sta zelite..

:mrgreen:

(paz da ti ne kazem)

salu na stranu, vidim ja stvarno pise na bord kompjuteru VOICE.

.change radio station. rekoh ja istim tonalitetom kao ona hahaha

i - klik, prebaci radio na TOPFM :shock: :shock: :shock:

kakva kola. nisam imao vremena da malo vise popricam s njom... :|

:cool
Korisnikov avatar
scudetto
Garaža: Alfa Romeo 146 Ti
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 7:37 pm

Sub Maj 31, 2008 6:47 pm

:lool: i ja sam isto imao dijalog sa doticnom tetom prvo sam se sokirao kad sam je cuo reko sta je sad bre ovo. ima veoma prijatan glas.

Nije bilo tako lose malo smo se izvozali sreca nije bilo mnogo vruce :lool:

E moram da prijavim dekija i lakija marnuli mi kapicu :P
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 31, 2008 6:51 pm

pa rekoh ti uzmi mu kod njega je. :cool

*nije da se hvalim, ali ja sam svoju poklonio kad sam video da ih je ponestalo... zadrzao sam samo onu maramu.
Korisnikov avatar
scudetto
Garaža: Alfa Romeo 146 Ti
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 7:37 pm

Sub Maj 31, 2008 6:53 pm

ma zajebavam se koji ce mi nego cisto da vas odrukam

;)

zao mi je sto sam otisao sad sam video da ste se vozikali sa svojim vozilima na stazi. ovo moji zapeli da idemo pa sam otisao ranije
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 31, 2008 8:42 pm

evo dok je primao kritike
Slika
a ovde dok sam vristao u autu
Slika
ovako sam izgledao posle voznje sa Andrejem
Slika
grupna slika Lafista
Slika
ja se docepao 159
:kadr :kadr
Slika
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 31, 2008 8:56 pm

mitrowsky napisao:Aj malo fotki:
Slika Slika Slika
Slika Slika
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 31, 2008 9:06 pm

i ja da ka
Korisnikov avatar
Viper
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS

Audi Q5 2.0 TDI Quattro

Kawasaki ER-6n

Yamaha Tmax 500
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:29 pm

Sub Maj 31, 2008 9:20 pm

Ajd da i ja napisem po koju rec, organizacija je bila haoticna tek na Lakijevu intervenciju stvari su pocele da se desavaju nekim redosledom.
Zahvaljujem se ljudima iz delte automoto sto su nam omogucili ovakav uzitak da provozamo ovih nekoliko alfi, ja sam se odusevio sa alfom 159 2.2JTS definitivno moj sledeci auto ako ikad budem imao para da je kupim, auto ima odlican obrtni moment, ja sam kroz celu stazu vozio trecom sta cete ko penzioner sam, mrzelo me da menjam brzine :oops:
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 31, 2008 9:26 pm

eh, da je bila autodelta u pitanju... :cool :cool :cool
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Re: Ada Huja Test drive - utisci

Sub Maj 31, 2008 9:26 pm

dekideki napisao: 2. upadanja preko reda da se probaju vozila, pogotovo od ljudi sa strane, i to duboko u ARCS terminu.
To se verovatno odnosi na 159 jer sam ja probao Y, Lineu i 147 bez ikakve guzve i uskakanja, a nisam ni broj imao.

Sve u svemu, solidno, makar za onih par sati koliko sam prisustvovao.

PS. Ekipa iz NS je malopre krenula nazad.
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 31, 2008 9:29 pm

cekao sam i na FIAT500, onoliko.

*niko tebe ne proziva, prijatelju nas! :cool da, guzva je bila najvise oko 159 2.2 JTS...

**sta su uradili s menjacem?
Korisnikov avatar
low rider
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:10 pm

Sub Maj 31, 2008 9:59 pm

Stigoh kuci.
Prvo zelim da se zahvalim ekipi sa foruma koja nas je pozvala na ovaj dogadjaj.
Ja sam nazalost dosao dosta kasno oko pola sest. Uspeo sam da obrnem jedan krug na stazi u 159-ci.
Ako vam kazem da sam poslednji put spavao pre dva dana, nisam bio gradu, i da je bas bio cim da stignem, a da mi uopste nije zao sto sam dosao, cak sta vise bas mi je drago, sve vam je jasno :D.

Veliki pozdrav za sve ljude koje sam na kratko upoznao danas, izmesao sam likove sa nadimcima :), al' iskreno super ekipa !
rajmax63 nas je provozao u breri profesorski, respect.

Pozdrav od saputnika lepoj devojci koja nas je provozala u 147-ici, svaka cast na voznji :).

I sta reci ...prvi put sam bio na stazi i tako sam brzo uskocio u 159 i provozao, da me sad pitate nesto o izgledu kola iznutra/spolja ne bi se setio nicega :). Auto ima fenomenalne komande, i pruza ogromnu samouverenost vozacu. Mislim kada sam posle voznje sa 70ks naskocio na 185 konja i kada posle pola kruga imate osecaj da pouzdano mozete voziti tu masinu i da stalno vuce da je jos stiskate sta reci... Jos da je laksa par stotina kg, kakvo bi to ludilo bilo.

Drug je mislio da proda sonatu 2.0 i uzme 156 2.0ts, posto je izvezao krug u 147 mislim da je odlucio :).

Jos jednom pozdrav za ekipu sa ade danas, nadam se da se opet vidimo nekom slicnom prilkom.

[size=]edit:typo[/size]
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 31, 2008 10:28 pm

Vidim da je danas bilo sjajno na skupu.Na zalost nisam dosao posto sam morao na jednu svadbu.159 jts2.2 sam hvala bogu vozio ranije i znam da je sjajan auto, ali me interesuje da li je bila za test i ako jeste da li je neko od vas vozio 159 jts v6 3.2 Q4.?Ta ala od masine mora da se proba.Pitanje; KAKO I GDE DA KUPIM MAJICU I KACKET?Pozdrav svim ALFISTIMA ;)
Korisnikov avatar
Flavio
Uprava ARCS
Uprava ARCS
Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:03 pm

Sub Maj 31, 2008 10:53 pm

Jos sabiram utiske,inace potpuni dozivljaj :dugokosi: !Primedba na nepostovanje rednih brojeva al' dobro,nista strasno.Nisu drugi pa nisam ni ja :p.Prijavio 147 i 500 a gratis proterao Lineu i Grande Punta :mrgreen: .Taman sam se dohvatio i 159-ke JTS al' sam je ustupio Dekiju i opet mu bio suvozac :cool.Taj auto je gotovo perfektan!
Sve u svemu,jako fino i pozitivno.Mislim,kad cu opet imati priliku da me Kulundzic provoza u Alfi 159,na onakav nacin :dugokosi: .To treba doziveti,reci nisu dovoljne :bow: !
Hvala svima koji su zasluzni za organizaciju celog dogadjaja!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 31, 2008 11:22 pm

Evo da se javim i ja...
Vozio sam 159 naravno :) I mogu reci da je auto skroz ok. Najvise sam odusevljen lezanjem (a to sam i ocekivao od ovog automobila). Ekipa sto se vozila sa mnom je odusevljena i ubrzanjem (verovatno bolje mogu da osete od uzbudjenog vozaca :lool: ). Motor je super elastican. Izgled automobila je savrsen. Kad bi malo bio laksi, mislim da bi to onda bas bilo to. Da li se jos nekome cinilo da je lamela malo bila shebana?

Minus je to sto mi je nekako motor kasno reaguje na pedalu gasa, tj. moram malo vise da stisnem gas da bi se obrtaji pokrenuli. Moguce i da sam ja navikao na drugacije :| I hod kvacila je dosta dugacak, ali i to je opet stvar navike...
upadanja preko reda da se probaju vozila, pogotovo od ljudi sa strane.
Strasno. Covek me ladno ubedjivao da nije bitno koji si broj, nego da je bitno koliko je ko chekao na suncu :roll: Uz sve to me slagao da je 10 brojeva ispred mene. Naravno kada su trazili da pokazemo brojeve, bio je 10 brojeva iza mene...

Sve u svemu, fin dogadjaj! ;)
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 31, 2008 11:42 pm

Honda napisao:Minus je to sto mi je nekako motor kasno reaguje na pedalu gasa, tj. moram malo vise da stisnem gas da bi se obrtaji pokrenuli. Moguce i da sam ja navikao na drugacije :| I hod kvacila je dosta dugacak, ali i to je opet stvar navike...
odlicna ocena. tesko je navici se na potenciometar .drive-by-wire. pedalu, nismo je ti i ja bazdarili. i meni malo smeta. znas da to moze da se podesava? ;) kvacilu nista ne fali, samo nepocepana lamela :)

pozdrav :beerchug:
Korisnikov avatar
low rider
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:10 pm

Ned Jun 01, 2008 12:07 am

Najvise sam odusevljen lezanjem (a to sam i ocekivao od ovog automobila). Ekipa sto se vozila sa mnom je odusevljena i ubrzanjem (verovatno bolje mogu da osete od uzbudjenog vozaca lool ). Motor je super elastican. Izgled automobila je savrsen. Kad bi malo bio laksi, mislim da bi to onda bas bilo to. Da li se jos nekome cinilo da je lamela malo bila shebana?

Minus je to sto mi je nekako motor kasno reaguje na pedalu gasa, tj. moram malo vise da stisnem gas da bi se obrtaji pokrenuli. Moguce i da sam ja navikao na drugacije Neutral I hod kvacila je dosta dugacak, ali i to je opet stvar navike...
Da lezanje, fenomenalno.
I sa svim ostalim bih se slozio, ali to originalno nisam napisao, jer ipak mislim da su te stvari do navike. Kao i klizanje preko nosa, rekao bih da je dosta do staze.

Kapiram nemoguce je prvi put sesti u auto i okrenuti jedan krug i to na pisti, pa da sve odgovora (sem ako vi niste nesto duze vozili). Meni je osecaj na kvacilu bio odlican, sem cinjenice da je vatalo skroz na vrhu, sve mislim da oni namerno nisu podesili tako kvacilo (jeftinije je kvacilo nego menjac :)), neverovatno mi je da je spaljeno tako brzo.

Posto sam jace prikocio na izlasku iz druge krivine, mahinalno sam prebacio u nizi stepen prenosa (a za to i nije bilo potrebe), i posto je bio u obrtajima samo je zalepio za sediste i to trenutno.
Sobzirom koliki je ono auto-limuzina, a kolicna je staza :) ja bih amaterski rekao super se ponasa.

Se u svemu, takve voznje nema ni u jednom zabavnom parku :lool:. Samo mi je krivo sto nisam ranije dosao. Vidim da je sve koji su ga vozili fikus odusevio iako je 1.2 8v :).
Korisnikov avatar
Viper

Audi Q5 2.0 TDI Quattro

Kawasaki ER-6n

Yamaha Tmax 500

Ned Jun 01, 2008 12:10 am

E da ja dopisem jos par reci o 159 2.2JTS kad sam video u njoj onu kratku rucicu menjaca odusevio sam se tako da sam se sad pikolebao dali da na mojoj 156 malo secnem rucicu i da sedista su prosto neverovatna bukvalno sam upao u sediste, lezanje na stazi je prosto neverovatno za toliki auto ipak su malo zaskripale gume mada je ja nisam nesto preterano stiskao papucicu gasa, motor je totalno drugaciji po spoljnom izgledu od 2.0TS mislim sta reci ja sam se zaljubio na prvi pogled. :kadr :love:
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Jun 01, 2008 12:15 am

sve je bilo na OK ali oni iz Delte su napravili sranje.
organizacija . O .
mislim da sam bio jedini koga su isterali sa staze jer su se usrali da ne odvozam krug bolje od Andreja ali
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Ned Jun 01, 2008 1:53 am

Veliko [size=24:2f2cff192e]HVALA[/size] Delti na ovom danu. :bow:

Organizacija pred kraj nije bila bas onakva kako smo ocekivali, ali organizatori su tu bili ceo dan na suncu, sedeli sa mnogo ljudi koji su hteli da porbaju makine, pa im i nije posebno zameriti. ;)
Andrej je bio raspolozen za pricu (kao i uvek do sad kad sam ga susretao), lepo je kontolisao proklizavanje 159 i uz put mi odgovarao na moja zapitkivanja (sta cu kad volim da iskoristim priliku i saznam nesto, pa makar se u tom trenutku vrteo po stazi). :plavi_voli:
Rukovodstvo Delta Automoto spremno na razgovor i salu - svaka pohvala (mislim da je klub dobio mesto pod suncem). ;)
Od Alfi sam provozao samo 147 2.0 TS i svidelo mi se lezanje, odziv i snaga koju ima - ne toliko na ubrzanju, koliko na cupanju iz krivine. :plavi_voli:
Bravo me je odusevio instrument tablom, solidno lezanje i snaga. :cool
Ali definitivno me ke kupila 500-tka! Tako mali auto, kratko medjuosovinsko rastojanje a lezanje za medalju! :medal:
Motor 1.2 sa (cinimi se) 8V je malo slab za moj ukus, ali je sasvim lepo vukao sa nas trojcom na grbaci. Definitivno makina koju bih voleo za zezanje po gradu (sa malo jacim motorom ;)).
Na kraju, po cuke za nase ljubimice. Jos jedan lep gest rukovodstva Delta Automoto da uporedimo svoje makine na istoj stazi posle voznje test vozila. :dugokosi:
Nisam vozio za vreme BG skupa, pa je ovo bio emotivan trenutak za mene. :love:
Posto sam prvi izasao na stazu, ne znam sta se desavalo posle jer sam po izlasku hladio fen. ;)

Rezime - ko nije dosao, propustio je jedan lep dogadjaj i priliku da provoza neke od masina koje su razlog naseg okupljanja na ovom forumu. :dugokosi:
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Ned Jun 01, 2008 2:26 am

@Nigy - word! :cool

500ka je definitivno auto koji je sve redom odusevio... Odradili su ga brooka!
159ka - paaa, jedno mnogo prijatno iznenadjenje! Posle svih prica o tromosti i tezini, definitivno nije tako. Lezi jako dobro, motor super povlaci i ima snage za tu masu. Istina, ne vrti se kao ove starije Alfe, malo je vise prilagodjen nizim obrtajima (ipak, opelov je to motor u osnovi) ali nista strasno... Cool prevoz, rado bih ga posedovao... :)
dekideki napisao:.change radio station. rekoh ja istim tonalitetom kao ona hahaha
i - klik, prebaci radio na TOPFM
Mala ispravkica deki, posle izgovorenog .change radio station. trebalo je jos izgovoriti .top fm. i onda je prebacio... ;)
Eh ti gadget-i... :cool
Korisnikov avatar
Viper

Audi Q5 2.0 TDI Quattro

Kawasaki ER-6n

Yamaha Tmax 500

Ned Jun 01, 2008 8:03 am

Evo sad i koja slika od mene

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Ostale slike kasnije kad ovaj glupi adsl proradi kako treba, upload mi je sad katastrofalan.
Enzo Ferrari

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”