Ne znam da li je pisano već na ovu temu, ja sam tražio ali ne snađoh se kako treba

No, da predstavim problem. Alfa 147 JTD 1.9 85/116 2003 godište. Redovno održavana, redovan mali servis, veliki urađen pre možda 15 000. Vozim je već 2 godine i nikakav problem nisam imao. I naravno, posle toliko vremena mora se malo i uložiti u auto. Kvačilo otišlo i odem do majstora, zameni on ceo set, međutim kako sam krenuo od njega malo mi se "čudno" ponaša. Ranije mi je palilo turbinu na oko 1600 obrtaja (kažu da i nije baš pametno da se pali tako rano, al' aj) ali sad na oko 2000. Ok, nije problem. Ali kad sam na otvorenom putu, i 5-om gazim, desi mi se da na trenutke i nekad na duže gubi snagu. Neće da povuće. Evo, juče baš na auto-putu na uzbrdici od Bubanj potoka ka Beogradu poče da gubi snagu... Dođe do 3000 obrtaja i to je to, nema dalje. Počinje da usporava toliko da sam morao u četvrtu da vratim. I pored toga, ako u četvrtoj držim pun gas, izbaci mi i grešku "System Engine Control Fail"

A druga stvar, kada je menjao set kvačila, prestala je da mi radi skala za merenje brzine, a za obrtaje radi. Kačio je na dijagnostiku, i ona radi mehanički ali kaže nema komunikaciju sa KAM(valjda) jer to meni čita sa ABS-a. Kune se čovek da nije on nista za*ebo, i da mora električar da pogleda. Šta raditi tu?
Izvinite ako sam smorio tekstom, ali šta ću

Pozdrav.