Naime, od kad sam kupio auto, tempomat nije radio što me je odmah razočaralo… konačno imam auto sa tempomatom, a on ne radi.
Nakon par dana sam odvezao auto na dijagnostiku, sve ok, neke greške obrisane, izmedju ostalog prikazane greške senzora ili prekidača kočnice i kvačila kao 2 zasebne greške, što je obrisano dijagnostikom, ali i dalje ne radi.. tj. Kad uključim tempomat, na displeju signal zelenog satića koji označava tempomat blicne u deliću sekunde i isključi se… Ne da mi nešto mira, krenem u pozu “69” sa Alfom ( glavom medju pedale, volan izmedju nogu) kad vidim visi jedan kabl koji nije udžekovan. Vratim to gde mislim da bi trebalo da stoji (slika ispod), odem ponovo na dijagnostiku, iste greške očitane, koje ovaj put kad su obrisane, i uključim tempomat, on ostaje uključen, radi, medjutim kad pokušam preko komandi +/- da podesim brzinu on neće da zadrži brzinu.
Elem, ono što me buni, na dijagnostici mimo liste grešaka,gde se očitavaju parametri, prikazuje da je aktivno kvačilo i to konstantno.
I već kasnije u toku dana opet neće da uključi tempomat, verovatno zbog greške koja se opet u medjuvremu memorisala.
Savet, šta da radim, gde da gledam?