Otvaram novu temu jer ne nadjoh slicnu i molio bih admine da je premeste ako je potrebno.
Naime vozim 156 Mjet sa 110KW 2004 godiste. Uocio sam nepravilnost jer BC mi na kratkim relacijama (kuca-posao) pokazuje u proseku 3.5-4 Litara potrosnje (trip B). To je rezim voznje sa kretanjem hladnim autom,i nekih 6 km do posla. Ne bih se nimalo bunio da je to stvarna potrosnja

Ali,ona se uglavnom krece preko 8

Napunio sam rezervoar skoro,i na predjenih 530 km pokazivac nivoa je na 1/4. Dakle ako preracunam to mu dodje oko 9 Litara!!! Citao sam po forumima,spiritmonitor... i ne bi trebala da predje 8 i to po BG uslovima guzve. Auto vozim lagano,znaci max stedljivo,menjam na max 2500 u sledecu brzinu. Neretko mi na 50 km/h u trecoj bord pokazuje 2.8 potrosnju.
Mjet je predstavljen kao ekonomicniji od obicnog jtd zar ne?
Da napomenem,auto ne dimi,ne trza,ne gubi snagu,nema nikakvu gresku na dijagnostici,svi pritisci su ok mislim na pumpu,dizne....
Pokazivac temperature mi laze za 10-15 sto je utvrdjeno dijagnostikom i bude negde oko 80-85C?
Dakle,moze li mi neko pojasniti ovoliku razliku BC-a i realnosti tj zasto BC laze za oko 4 lit?
Razmisljao sam se da negde radim ciscenje MAF,MAP,EGR-a ali mi je vise ljudi predlozilo da nista ne ,,cackam" posto radi super,tj nema nikakve simptome o kojima se pise na forumima?