da li neko zna da li svaka 159-ka, 1,9 jtd 16v ima klapne na usisnoj grani? Koliko sam ja čuo i razumeo da ima i serija gde ih nema i da je navodno bolje što je to izbačeno...o čemu se tu radi i šta je istina?
Hvala na informaciji!

Ok, hvala na informaciji.Sauriann napisao:Mislim da ima tema već o ovome i to u sitno. Generalno bolje je da ih ima zbog svoje namene, totalno druga priča je što je mač sa dve oštrice pa ljudi to skidaju plašeći se najgoreg. Konkretnije o varijantama će te posavetovati bolje neko sa 159.
p.s to ako ti je bitan odziv toliko, ako nije možeš da skineš slobodno.
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
Jel one mogu da se uoče golim okom kad se otvori hauba i skine poklopac motora?BobanR napisao:Svaka 159 1.9 16v ima swirl flaps. Ukoliko ih nema, znači da su uklonjeni. Kao što kolega kaže, prilično su bitni za odziv na gasu
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
Hvala na informaciji, ici cu ja da mi proveri i usisnu granu i klapne, sto je sigurno sigurno je...G0XY napisao:Drugar kada je bio na pregledu,majstor je nakon izvrsenog ciscenja usisne grane, konstatovao da su klapne u redu i da nema lufta u osovinama.Neposredno pre toga,izvrseno je i propisano zatvaranje EGR,vadjenje DPF i softverska korekcija mape.
Nakon pređenih 15.000-20.000 kilometara,otkačila se klapna i upala tamo gde ne treba.
Majstor je bio korektan i dao mu znacajan popust na potrebne radove,jer je smatrao da je i njegov propust sto nije odmah preporucio zamenu grane ili skidanje klapni.
Ako je grana bila u upotrebi,uporedo sa EGR-om oko 150.000km,postoji izvesna opasnost od havarije.
Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”