Od sinoc imam cudan problem, seo sam u auto upalio ga i posto koristim fles preko blue&me, uvek prvo upali radio kad dam kontakt pa nakon 2 sekunde prebaci na media player (fles) i krene muzika, i tako sinoc krece muzika i sekund -2 kasnije krenem da se spustam sa ivicnjaka kad pocne da pucketa zvucnik u zadnjim levim vratima, mislio sam da je nesto do flesa i prebacim na radio i isti problem, zatim sam ugasio muziku drzeci volume dugme i nastavio da vozim ali na svaku rupu ili neravninu na putu kako se pomera auto pocne da se cuje to pucketanje....na ravnom putu nista...kasnije sam ugasio i opet upalio auto u mestu radi muzika cim se kola krecu i nalete na neravnine pocne da pucketa...
I da kad pucketa nema muzike ni na drugim zvucnicima
Nisam nista na netu nasao vezano za ovaj problem, sta predlazete da radim?
Imas kratak spoj kada se spoji(udar na rupu) upali zastitu da izlazi ne pregore,napolje cd pa provera cd-a I zica,posao za elektronicara....Mada ja bi prvo pogledao taj sto pucketa prvi mozda je neko cackao pa nije dobro vratio nesto.
Nije nista cackano oko toga od kad je auto kod mene, slusao sam bas glasno muziku na autoputu, ali i nakon toga sam gasio auto, vozio po gradu, ugasio auto, i kad sam hteo da vozim opet pocelo je da pucketa...
Hvala svakako videcu sutra da odem do nekog elektricara...Jel to neka zahtevna operacija da se resi to?
A da pokusas prvo da raskacis konektore sto dovodi kablove u vrata...isprskas kontakt sprejom pa da vidis sta se onda desava.Mada sve vise lici na kratak spoj ali alfa je to moze biti i nesto drugo sasvim suprotno od logike.
Problem se desio odjednom, da li je ova vlaga u vazduhu imala neki uticaj ili sta vec nemam pojma....Kako da to uradim? Ne petljam se mnogo oko elektronike...Ali moguce da je los kontakt cim se kola cimaju kao da pocne da ga gubi i onda pucketa i slicno
Kao prvo vidi da li je gornji zvucnik, donji ili oba. Ako su oba pogledaj kontakt izmedju vrata i stoka, a ako je samo jedan zvucnik skini tapacirung. Nije to elektronika nego samo par zica... Skines, ocistis od oksidacije, prsnes kontakt sprej i bog da te vidi. Posto je problem samo u jednim vratima trebalo bi da ne moras da se petljas cak oko radija nego samo na tim vratima
Svratio do nekog lika on skinuo džek sa vrata i radi muzika na ostalim....
Nemam ja onaj mali visokotonac iz nekog razloga...hvala vam svakako na savetima
Takodje jel postoji mogućnost da se svi oni veliki zvučnici zamene jačim tipa alpine pioneer i slično? Ne bih da menjam fabrički radio l....
Sigurno postoji varijanta, proveri samo da li pasuje šraf na šraf ili mora adapter. Ima dobru muziku 159, nije da je neophodno dirati nešto ako je sve ispravno. HU takođe nema razloga da menjaš.
Dobro je, tj zadovoljavajuce, mada ja nemam visokotonce, po meni nije dovoljno glasno....Stalno na kompu nosim slusalice, koje su recimo kvalitetne i skupe, gejmerske su nisu za audiofile, ali imaju pristojan zvuk, bogat bass i ostale tonove i glasne su jako, tako da mi je ozvucenje u 159-ki tiho naspram slusalica, naravno sa slusalicama su mi zvucnici na 1cm od usiju, ali opet zeleo bih nesto jace...
Na kraju ispalo da je visokotonac imao los kontakt....dzabe sam nabavljao zamenski zvucnik sa druge 159 koji je dosta losiji od onog koji je kod mene, losije se cuje i manji je magnet...da li do opreme zavisi...kod mene nije Bose....Uglavnom, naprskan dzek kontakt sprejem i problema nema...a cena sitnica 800 dinara....tuga