I koji simptomi ukazuju da treba menjati ulje?

Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
Pod vodjice, mislis na sajle menjaca? Ja imam problem sa tezim saltanjem od zimus....kvacilo meko, hvata kako treba, nista se ne trese pri polazenju, gasi/pali bez imalo tresenja, ali se prve 3 brzine tesko saltaju....I kad je ugasen auto nije nesto mnogo bolje, mozda nekih 10-20% Jel to znaci da trebam da repariram sajle ?Stromboli napisao:Problem prilikom tezeg saltanja nije u menjacu vec u vodjicama koje vremenom postanu krute ili zardjaju ili nesto trece. Samo kratko sam pricao s jednim majstorom o tome i rece mi da je 100% to u pitanju. Trebaju se staviti nove ili ove sto imas repariraj. Dalje detalje zaista ne znam, nisam imao vremena s time da se zanimam.
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
nikola016 napisao:U Leskovcu sam, ruke su mi vezane, ovde nikome ne verujem, jer po mom misljenju gde god da sam bio nemaju pojma i hoce da me oderu za neke gluposti![]()
Za remont lezaja kompresora sam bio, jer mi se cuje metalni zvuk, ali nekad se cuje cim se upali klima, ali uglavnom se cuje nakon sto se motor optereti malo vise nego obicno (preko 2.5k rpm), odem u servis, poceo lik da prica da je mozda los kais i spaneri tamo vamo, hteo da napravi posao od dan -2 da bi me odrao, plus za dopunu mi rekao 3500 din, cim mi je rekao 3500 din na pocetku, znao sam koliko je sati i da auto nece da ostane kod njega.... takodje lik se uvredio kada sam mu pomenuo da sumnjam na lezaj jer sam citao na forumima da su ljudi resili metalni zvuk zamenom lezaja, poceo je da prica, pa ajde da ti taj zvuk resi forum, mrzim tako arogantne ljude, i necu da im pravim zaradu, pa makar i dizajnirao Alfu.
U servisu gde sam 147 odrzavao, na stubnoj su mi uvalili pragove na obe strane, tako da 159 nece da vidi Leskovacki servis, jer su sve to priuceni majstori, koji gledaju kako da te za**bu i naplate vise (ja sam mladji od velike vecine vas, ali nisam glup i ne dozvoljavam da me neko pravi budalom, i nalazi nepostojece kvarove).
Pa to, mislim zvuci mi kao da nesto nema dovoljno ulja, i nema dobro podmazivanje, bas takav zvuk....zato i gledam da ne palim kompresor da ga ne unistim....sutra cu da idem kod ovog nadam se da ce da resi problem....nidza napisao:Napomena, ne treba raditi dopunu klime, nego se radi servis, odnosno mašina izvuče ulje i gas iz sistema i sipa nov. Napiše ti koliko je bilo pa ćeš znati da li je falilo ili ne u sistemu.