Pisao sam a propo one lampice koja signalizira kvar u radu motora u temi "gde sipati gorivo u NS", onako nekako - usput- pa rekoh da ipak otvorim novu temu, racunam da cu na taj nacin doci do vise podataka.
Naime, kao sto sam tamo naveo, upalila mi se lampica koja signalizira kvar motora, i nakon sto sam odvezao auto u ovlasceni servis Stojanov u Novom Sadu, receno mi je da je problem u ubrizgavanju goriva. Tamo sam za nepunih 41.000 dinara uzeo 1 novu diznu, 3 su mi prociscene, stavljena je nova bobina i nova usisna grana. Elem, lampica se ugasila i trajalo je to tako citava 3-4 dana, i nepunih 30ak kilometara predjenih, kad mi se sinoc u voznji ponovo upalila. Kao sto rekoh (tamo), auto vuce lepo, ide, ima lep zvuk motora, ne stuca, da nema te lampice upaljene ne bih mislio da postoji bilo kakav problem. Radi se o Alfi 156 2.0 JTS (166ks).
E sad, od nekolicine "kolega" ovde sa foruma cuh da problem mogu biti lambda sonde, pa me zanima da li neko zna nekog majstora/servisera, nazovimo ga strucnjakom za Alfe po tom pitanju, a da je u okolini Novog Sada, kod koga bih mogao odvesti auto da mi se resi taj problem sa lambda sondama?
Ne znam stvarno sta bi sada moglo biti na autu, veliki servis je uradjen pre 2 nedelje, a sad pre neki dan izmenjeno sve gore navedeno, a sve to je radjeno u ovlascenom servisu. Jedino sto me brine tu je da mi nijednog trenutka momci iz servisa nisu spomenuli mogucnost da nesto nije u redu sa lambda sondama dok sam sa druge strane u vise navrata ovde na forumu cuo da 156ice hoce da imaju problem sa njima... prilikom pregleda receno mi je da su svecice skroz OK.... e sad... razmisljam se da ponovo odvezem auto kod Stojanova, ili eventualno u neki servis po vasoj preporuci - a koji bi mi mogao pogledati makar te sonde i reci da li je do njih... Hvala vam unapred na ukazanoj pomoci i datim savetima