Nakon prve popravke kod majstora i datih 300e(tada) za menjanje seta kvacila za materijal i ruke, odustah od toga da mi majstor odrzava kola, te uzeh knjigu u sake i upoznah se sa ovim divnim motorom.
I tako moja 1.4 alfa boxerica sluzi 10godina bez pogovora, sam joj radim sve servise i sve popravke ispred zgrade sa osnovnim alatom, pali kao mina i vozi me gde joj ja naredim

Ee sada ovog posta ne bi bilo da nemam neki problem sa njom..u zadnjih pola godine automobil trosi oko 16+l na 100km gradske voznje, sto je mnogoo. pre je trosila oko 11l, ali to je kompezovao njen fantastican zvuk i svaka litra je vredela

Da stvar bude gora, od skoro je pocela da se gusi na leru dok se ne zagreje, a kad se zagreje hoce da stucne na konstantnom gasu..sumnjao bih na brizgaljke da nisu ciscenee pre 1000km, jedino ako nisu dobro ociscene..
E sad moje pitanje za iskusnije alfiste je, sta moze da bude problem na ovoj kilometrazi, na sta vise da obratim paznju da probam da redukujem potrosnju? a za ovo stucanje i gusenje cu da probam da ponovo ocistim dizne i promenim svecice, pretresem kablove za pocetak..
E da nemam plin, i na autu je samo skinut katalizator, sve ostalo je fabricko