Pozdrav svima.... Imam Alfu 156 i desava mi se nekoliko problema....dva koja me ubijaju su sledeca...
Prvo u toku vožnje kad okrećem volan u krivini bez gasa hoce da se ugasi... Probao sam to isto i dok sam u mestu... Dam gas krenem da okrećem volan čim pustim gas opadnu obrtaji na ispod hiljadu zakusljuca i ugasi se....
Drugi problem se javlja kad je auto u pokretu i predje 3000 3500 obrtaja uz brdo ili na auto putu.... Auto promeni zvuk i prestaje dotok goriva gas ne reaguje auto krene da kao koci i pocne da štuca kako idem u niži prenos tako se nastavlja sve dok ne stanem...kad krenem sve radi normalno... Da ne zaboravim auto ide normalno dok god se menja brzina na 3000 obrtaja čim se predje nastaje taj problem i u petoj i u trećoj brzini se javlja isti problem...
Treća stvar koja me zanima uradjene su viljuške stavilizatori amortizeri i bio sam na centriranje trapa i sve je ok po njima ali u toku vožnje i na najmanju neravninu cuje se lupanje.... E sad neko mi kaze da moram da zamenim glumice balanstangle i da je to od njih...
Sto se tice drugog problema proverene su dizne koje rade odlicno..Crevo od protokomera do klapna je zamenjeno... Pritisak u pumpi za gorivo je odličan 3500 do 3700 bara....sta ostaje od opcija? Protokomer ili senzor?
Sto se tice prvog problema skoro isto mi se desavalo pre nego sto mi je pukao kais pa sam ga zamenio pre godinu dana ali majstor je pregledao kais i kaze da je odličan...ima ulja u servu jer i to zna da bude problem i zamenjena je servo pumpa a problem je nastao dva dana posle menjanja servo pumpe....
Imam ja jos dosta pitanja ali ova su mi prioritet....
Sto se tice grešaka koje kompijuter izbacuje to je da je smesa goriva povremeno pogrešna.....i da ne moze da se udje u sistem ABS koji isto mi pravi problem jer mi ne radi ni brzinometar nit senzori za merenje predjene kilometraže
Problem Alfa 156
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Za početak, dobrodošao
To lupanje, ako je lupkanje, najverovatnije gumice BS mada, čudi me da taj koji ti je izmenjao sve živo na trapu nije video i loše gumice štangle

To lupanje, ako je lupkanje, najverovatnije gumice BS mada, čudi me da taj koji ti je izmenjao sve živo na trapu nije video i loše gumice štangle

- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”