Posle obijanja kola i kradje akomulatora i muzike od par stotina eura odlucio sam da ugradim alarm,naravno kao ljubitelj automobila i cackanja oko njih odlucio sam to sam da izvedem,li kao amater uvk mora malo da prikoci:)
Zapelo mi je kod otkrivanja kablova ili dzeka gde se nalaze zice za prekidac u bravi za pljenje unutrasnjeg svetla da bi mogao alarm da mi se ukljuci prilikom otvaranja vrata,sad sam trenutno povezao na mesto gde se otkljucavaju vrata i sad kad odkljucam fatrickim kljucem tj kad stisnem dugme za otkljucavanje alarm on se ukljuci ali to mi ne odgovara jer kada dam kontakt ukljucuju mi se sva cetiri migacna koji trepcu deset sekundi i ugasi se,ali kad zakljucam vrata kad udjem u kola onda se migavci ne pale prilikom davanja kontakta.
U pitanju je afla 156 2003 godiste i alarm bear al-s006

plavu zicu sam povezao na prekidac koji sam ugradio napred ispod haubee da bi mi pistao alam kad mi neko digne haubu,tu istu sam isto povezin na otkljucavanje na centrali inace sad trenutno kad dignem haubu otkljuca mi se auto
tako da vas molim da mi pomognete barem malo oko trazenje zice od prekidaca za svetlo u vratima da bi resio ovaj problem
Hvala svima unapred