Pozdrav ljudi,
vozim 159 JtdM, 150 ks, 2006 god.
juce mi se javio problem sa dzekom na 3 dizni, gubio kontakt i radio na 3 klipa, jedva sam se dovukao do kuce... zamenio sam dzek i auto radi lepo. dok sam to menjao, primetio sam da ima tragova ulja na usisnoj grani tamo gde su one klapne. vidim da se sve to raspalo, tako da bi trebalo da namestim nekako to.
one plastikice sam uspeo da izvadim 2 kom. i aluminijumsku sipku na koju se kace, a druge dve su ostale tu.
auto radi normalno, nista specijalno nisam primetio sem da je zmasceno gore od ulja.
Cuo sam da mogu da se stave neki cepovi, da li je to neko radio i kakva su iskustva?
Da li moze neko da mi preporuci neki servis koji bi to uradio valjano, usput bih i ocistio usisnu granu, interesuje me cena takvog zahvata?
Da li sme da se vozi neko vreme ovako auto (2-3 dana)?
pozdrav
leptiri na usisnoj grani
- nidza
- Garaža: ex 159
Ja bih tu granu skidao što pre, mada ako nije ispalo do sad, neće ni naredna 2 dana. Problem je da ako otpadne krilce, može da ti raskanta turbinu.
Po meni je najbolje rešenje zamena za ispravnu granu, a možeš i da je zavariš. U svakom slučaju mora da se skine, očist, pogleda.
Ja sam zbog istih simptoma uzeo novu granu.
Po meni je najbolje rešenje zamena za ispravnu granu, a možeš i da je zavariš. U svakom slučaju mora da se skine, očist, pogleda.
Ja sam zbog istih simptoma uzeo novu granu.
- casperpro
- Garaža: Alfa Romeo 156 JTD
stigla beba, jbg nisam sad trenutno pri parama da uzimam novu granu...probam da je zavarim pa kad dodjem do kesa da je zamenim...
sutra se bacam na posao... jel ima nesto konkretno gde bi trebao da povedem racuna oko skidanja?
sutra se bacam na posao... jel ima nesto konkretno gde bi trebao da povedem racuna oko skidanja?
- nikola016
- Garaža: ex Alfa Romeo 147 140hp
ex Alfa Romeo 159 2.0 170+hp
ex Alfa Romeo GT 1.9 150hp
Alfa Romeo Brera 2.4 209+hp - Lokacija: Leskovac-Beograd
Toma naplacuje 8000 za skidanje i ciscenje usisne grane, tako da to moze da ti bude neki orijentir.
- casperpro
- Garaža: Alfa Romeo 156 JTD
grana skinuta... bilo je malo problema... sve i svasta treba da se skine... nije pristupacno uopste... trajalo jedno 4 sata...
dobra stvar je sto su sve 4 klapnice tu, nisu zalutale negde u motoru
sutra je rasturam i cistim detaljno pa u ponedeljak ide na cepovanje..
ako sam dobro razumeo ovo sto se pise na forumima, treba fizicki da se uklone klapnice i da se zavari glava tamo gde su one bile?
inace 8.000 din uopste nije mnogo da se sredi, sobzirom da posla ima koliko hoćeš ali dzabe sad kad sam vec poceo sam...
ako moze neki kontakt za tog majstora... ako nesto ne daj Boze krene po zlu...
dobra stvar je sto su sve 4 klapnice tu, nisu zalutale negde u motoru

sutra je rasturam i cistim detaljno pa u ponedeljak ide na cepovanje..
ako sam dobro razumeo ovo sto se pise na forumima, treba fizicki da se uklone klapnice i da se zavari glava tamo gde su one bile?
inace 8.000 din uopste nije mnogo da se sredi, sobzirom da posla ima koliko hoćeš ali dzabe sad kad sam vec poceo sam...
ako moze neki kontakt za tog majstora... ako nesto ne daj Boze krene po zlu...
- Sloba
- Garaža: Alfa Romeo 147 Distinctive Selespeed
Leptir bi mogao očistiti i sam, bez majstora, ako je bar priblizno isti i pozicioniran kao na 147 (benz.)
Možda grešim, jer nisam zavirivao pod haubu 159, ali ako je bar slično, uzmeš neki fini razmašćivač u spreju, samo olabaviš šelnu i samakneš usisno crevo i tu je. Naprskaš, sačekaš malo, prstom ga pomeriš tamo-vamo nekoliko puta. Pamučnom krpom dobro obrišeš okolo i to je to.
Ja sam na svom autu (147 SS) to baš nedavno uradio...
Послато са Nexus 5 уз помоћ Тапатока
Možda grešim, jer nisam zavirivao pod haubu 159, ali ako je bar slično, uzmeš neki fini razmašćivač u spreju, samo olabaviš šelnu i samakneš usisno crevo i tu je. Naprskaš, sačekaš malo, prstom ga pomeriš tamo-vamo nekoliko puta. Pamučnom krpom dobro obrišeš okolo i to je to.
Ja sam na svom autu (147 SS) to baš nedavno uradio...
Послато са Nexus 5 уз помоћ Тапатока
BMW is like a tampon, every pussy needs one...
Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”