slabo grejanje
- perkestefan
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.2 jts
Zzz moze li pomoc veoma mi je slabo grejanje na alfi 156 1.8ts.. ne znam u cemu je problem da li je neko ovo resio do sada...?
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Kolika ti je temp.motora mozda je do termostata ne zatvara i slabo dize temperaturu,ili do malog hladnjaka moguce da se zapusi i ima manji protok vode pa je losije grejanje onda.Moras sve da ispregledas da lociras gde te zeza.

- perkestefan
Temperaturu nekada digne do 90 stepeni a nekada i na 75 80 spusti, svakako isto greje kada je i na 90 i na 75 mozda za vrlo malo jace.
- Pepe012
- Garaža: Alfa Romeo 156 3.0 V6
BMW E63 645Ci
Fiat Punto II 1.9 8v Multijet
Hyundai Santa Fe 4WD 2.4 GLS
ex: Alfa Romeo GT 2.0 JTS
ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6
ex: Alfa Romeo 156 1.9 16v Facelift - Lokacija: Veliko Gradiste
Ako digne na 90 stepeni pa u toku voznje spusti na 75-80 onda ja mislim da je los termostat,takodje ako mu dosta vremena treba da digne temperaturu do 90 stepeni isto je mozda u pitanju termostat,tako je bilo kod mene pre zamene termostata,nakon zamene dosta brze stigne do 90 stepeni i stoji tu kao zakucan.
- FantomX
- Garaža: ex Julija 156 SW JTDm / 159.88whp
ex VW Passat 4motion B5.5 131hp tuned
AR 156 JTD 8v 158.9hp - numero duo :) '04 - Lokacija: Beograd
Nema to veze, kod mene je zakucan na 75C po cajgeru, na dijagnostici u vožnji čita 88C
Kada pustim grejanje, kazaklja ode tik ispod 70C po cajgeru a dijagnostika ocitava 87C u trenutku dok greje.
Kod JTD 16v je ovo skoro pa pravilo, kod JTD 8v cajger laze mnogo manje.
156 i GT jtdm su poznati po ovome. A i benzinci nizu izuzeti od ovog pravila.

Sent from G4

Kada pustim grejanje, kazaklja ode tik ispod 70C po cajgeru a dijagnostika ocitava 87C u trenutku dok greje.
Kod JTD 16v je ovo skoro pa pravilo, kod JTD 8v cajger laze mnogo manje.
156 i GT jtdm su poznati po ovome. A i benzinci nizu izuzeti od ovog pravila.

Sent from G4
- Pepe012
- Garaža: Alfa Romeo 156 3.0 V6
BMW E63 645Ci
Fiat Punto II 1.9 8v Multijet
Hyundai Santa Fe 4WD 2.4 GLS
ex: Alfa Romeo GT 2.0 JTS
ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6
ex: Alfa Romeo 156 1.9 16v Facelift - Lokacija: Veliko Gradiste
Nemam pojma,kod mene je bio los termostat(bio je jos uvek onaj fabricki
),uglavnom 3500 ili 4500din je novi za jts u auto ricambi,ne verujem da je za ts nesto vise.

- perkestefan
Meni treba skoro vise od pola sata da digne temperaturu do 90 stepeni. Sigurno je i meni los termostat.
- FantomX
- Garaža: ex Julija 156 SW JTDm / 159.88whp
ex VW Passat 4motion B5.5 131hp tuned
AR 156 JTD 8v 158.9hp - numero duo :) '04 - Lokacija: Beograd
Nista cudno u ove hladne dane, proveri pre zamene skinite i prokuvajte ga u vodi, da ne bude bezveze zamena... 20min po gradu vozim da dodje na, mada vec na 50C pocinje da greje fino.
- perkestefan
A meni i na 90 lose greje ne znam u cemu moze da bude problem, a bas sam gledao onu sajlu sto pomera za soferku i u vozaca onaj krug desno, ona sajla mi je zaglavila i otkacila se ne moze ni tamo ni ovamo tj kao da je zakovalo nesto u onom sistemu za grejanje...
- perkestefan
Primetio sam kada mi je grejanje ugaseno a auto upaljen i kada pustim grejanje ono 5 sekundi greje i prestane i opet ugasim grejanje na neki minut i opet kada upalim ono greje 5 sekundi i sve tako... Jel moguce da je zacepio mali hladnjak ? koja je procedura skidanja i kako se skida?
- perkestefan
Resio problem
Produvao sam hladnjak i resio problem
prikacio pritisak vazduha od 10 bari
isao sam na to da pukne ili da probije, i kada sam na slavinu pustio vazduh od 10 bari izletelo je za punu saku korozije, nesto kao blato, pa sam onda promenio smer pa na drugo crevo i na kraju prikacio lepo sa cesme vodu isprao hladnjak dok nije prestalo ono zuto da izlazi i to je to greje kao lud
jedino mi problem ona sajla da se napravi jer je nepristupacno ali ovako je ful bolje nego da nema grejanje
pozz
tako da zna neko ako ima iste simptome sta da proba bez skidanja table itd, jeste malo zeznuto sto se tice da ce da pukne od pritiska vazduha ali svakako bar ce nesto da se postigne

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”