Alfu sam kupio relativno jeftino iako sam znao da joj nesto fali svidjela mi se i rekoh sve se osim ljepote moze popraviti. Interesuje me da li su ovi problemi odvojeni ili povezani i sto mislite da moze biti:
1. Kada se pali auto cini mi se da malo vise vergla. I zatrese svaki put (vise nego bilo koje drugo auto sto sam vozio dizel ili benzinac) al nista strasno nego da napomenem.
2. Trese pri kretanju iz prve a mozda i malo vise iz rikverca. Ne trese pedala kvacila. Zamijenjena koska i nosac onaj najdonji valjda kod mjenjaca. Smanjene su vibracije znatno ali i dalje trese kad se krece. Takodje kada mijenjam iz vece u manju (to pogotovo iz trece u drugu pred krivinu) strese mi se cijeli auto osim ako bas ne smanjim skroz brzinu pa da drugu doceka sa 1500 rpm.
3. Cuje mi se zujanje (mislim da je iz mjenjaca ili neke veze sa mjenjacom ima) kada vozim trecom oko 1500 rpm i to samo kad ubrzavam. Cim pustim gas zvuk prestaje. Nizbrdo se nista ne cuje. Promijenio sam ulje u mjenjacu i sipao aditiv-nista.
4. Kada vozim na manjim obrtajima (2000 ili manje) pri konstantnom gasu cima mi malo auto.
5. Kada auto radi na leru cuje se neki zvuk blagog zveckanja (cuje se i iz kabine i iz vani kad stojim) koje prestaje cim taknem pedalu kvacila. Ne moram da je pritisnem samo da taknem.
Nadam se da znate nesto sto mi moze biti od pomoci i koristi.
Pozdrav iz Kotora.