Naime u 4:30 ujutro ostao je u kvaru zbog otkaza alternatora na putovanju za Grčku. Nekako se odvezao do talične lokacije i benzinske pumpe gde radi otac majstora koji je meni izašao u susret. Bez obzira što je bio cik zore sin (majstor) je probuđen i u roku od 20 minuta pojavio se na odredištu, upalio auto i odvezli su se kod njega u radionicu. Tamo je do 8:30 ujutro pronađen odgovarajući deo, kvar otklonjen, auto pregledan, pa čak i iznova učitane sve mape u navigaciju koja je, verovatno zbog problema sa strujom takođe ostala bez potrebnih podataka - i to po tako povoljnoj ceni da je mom kolegi bilo gotovo neprijatno imajući u vidu sve moguće posledice i troškove.
Epilog - na vreme je stigao na odredište, letovanje nije kompromitovano, a Opel je dovezao putnike kući desetak dana kasnije bez ikakvih problema u radu.
Mislim da nakon svega, a imajući u vidu običaj jednog dela forumaša da prolaze ovom trasom, ljudi svakako zaslužuju da budu posebno spomenuti i da se ova informacija tretira kao dodatna sigurnost za situacije kakve niko od nas ne priželjkuje, ali se dese i onima koji do granica fanatizma neguju svoje Alfe.
Dakle, u pitanju su benzinske pumpe Mac Petrol koje se nalaze na oko 100 km od naše granice, odnosno oko 60-70 km od granice Grčke i Makedonije. U pitanju su pumpe kod mesta Negotino gde se i nalazi radionica majstora kome nažalost u onoj frci nisam uspeo da zapamtim ime

Na pumpi na pravcu za Grčku radi otac majstora kao pumpadžija, a na pravcu iz Grčke za Srbiju (na pumpi na kojoj sam ja srećom "zapeo") radi mlađi brat majstora, takođe kao pumpadžija. Svi zajedno imaju poveliko iskustvo u pomaganju našim turistima. Verujem da uopšte nije problem saznati i doći do majstora čak i ukoliko neko od njih nije u smeni, sve u slučaju da, daleko bilo, nekome tamo zatreba pomoć na putu..