Zatvoren egr ventil slabije vuce 147jtd
- AlfaNesad
- Garaža: Alfa Romeo 14jtd 8v
Pozdrav ljudi! Ja sam novi na forumu
Ovako imam da vam ispricam i postavim jedno pitanje. Na malim obrtajima do 1700 stiskam gas ne prima ga i kuljao je dim, a iznad tih 1700 obrtaja isla je ko alva ali pratio je crni dim dok ne postigne odredjene obrtaje. Medjutim ja sam citao da je moguce egr ventil zapusen, i odnesem je u ovlasceni servis za Italijanska vozila kazem im da ga ociste i oni ocistili egr ventil map senzore i zatvorIli su egr ventil. Jeste posle da je isao malo bolje na nizim obrtajima,ali ubrzanje je nula za razliku kako treba da ide. Uz brdo gde sam izlazio petom sada moram cetvrtom ili gde sam cetvrtom sada moram trecom. Medjutim dim nije prestajao kada mu stiskam gas pa sam odneo na dijagnostiku i rekli mi da je to zbog toga sto mi je cipovan motor. I sada mene zanima da li ce auto ici bolje ako otvorim egr ventil? Jer od kada su ga zatvorili nisam nikako zadovoljan ubrzanjem i plus mi je cipovan motor trebalo bi da razvaljuje pozz

- dejan nis
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtdm
Re: Zatvoren egr ventil slabije vuce 147jtd
Dali si ga ti cipovao ili ti oni rekli...verovatno da je moguce da se sjebali neki senzor koji su cistili ili map ili maf...ili pak nisu zatvorili egr pa glavu...vidi li se neki lim ili dihtung na mestu gde je zatvoren...odakle si?
- AlfaNesad
Nisam ga ja cipovao ,tako sam ga kupio nisam ni znao da je cipovan ,nego oni su mi to rekli. Upravo sam pogledao i kao da se vidi nesto limeno ali sasvim malo.. bas me zanima to sta se desava. Iz donjeg milanovca sam ti ja druze
- sofoiks
- Garaža: Alfa Romeo 166
2.4jtd
140~180 km - Lokacija: ljubljana
Cevi za zrak su sve ok? Rekao bi da imas pukotinu negde na cevima ili intercooleru. A probaj i malo zategnit sve kako se kaze srpski one sto stisnu cijev
izvinjavam se stvarno ne znam. Poz slovenac

- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
tvoji simptomi nemaju veze sa EGR-om sad kad je isti zatvoren (inace to sto su ti ga zatvorili je dobro, on kad je ispravan radi samo na leru i konstantnim brzinama pri ubrzanju ne i jedina funkcija mu je ekoloska), pre ce biti da imas proboj na nekom usisnom crevu, motoru nedostaje zraka i zato ti slabije ide, gushi se i dimi... pregledaj sva creva,interkuler kao i map senzor u usisnoj grani (moguce da je ostecen ako je ciscen ili je jednostavno previse zaprljan)...
ako nista od toga nije onda probaj drugi protokomer...
ako nista od toga nije onda probaj drugi protokomer...
- AlfaNesad
Hvala ljudi na savetima , moracu ja u servis da odem ali u neki drugi. Pre nego sto su mi to odradili (pisao sam na pocetku sta) motor je bio bucniji i turbina je vise zvizdala, a sada je sve to malo tise.