Probili su skoro pa svi, mogu da zamislim u kom su samo stanju. dobro su svirali u početku, ali sam ih ja razbio Sony-jem. Pa bih sad da ih skinem i izlepim, eventualno stavim nove, ili sredim kalote.
Ono što me muči je to što ne mogu da im pristupim, ne znam kako, a brinem se da ne polomim one zaštite preko...
Pa ako je neko skidao ili zna kako se skida, molim za savet. Hvala.
Kako se skidaju fabrički zvučnici na 147?
- NpN
- Garaža: 147 1.6TS 105ks 2001 god
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Re: Kako se skidaju fabrički zvučnici na 147?
Ja sam menjao sve zvučnike. Evo ti uputstvo:
http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic. ... &t=55173&p
Mora da se skida ceo tapacir da bi došao do zvučnika, a krpljenje fabričkih nema poente pa planiraj da kupiš neke normalnije
http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic. ... &t=55173&p
Mora da se skida ceo tapacir da bi došao do zvučnika, a krpljenje fabričkih nema poente pa planiraj da kupiš neke normalnije

- NpN
- Garaža: 147 1.6TS 105ks 2001 god
Au matori. Baš si me ohrabrio. Mislim da mi je lakše da ubacim moje pojačalo i magnate na zadnju policu 
Ali hvala ti puno u svakom slučaju

Ali hvala ti puno u svakom slučaju

- sotir
- Garaža: Alfa,Romeo 156 1.8 Twin Spark iz 2oo2god.
- pitbul989
- Garaža: Alfa Romeo 147
Zasto svi beze kad pomenes da treba skidati ceo tapacir kad je skidanje tapacira veoma lako... Ovako... Skinete plasticni deo koji se nalazi u donjem desnom uglu vrata kao osvetljenje kad otvorite vrata, u dnu vrata imate 5 srafa koja skinete a iznad njih postoji rupica gde se nalazi jos jedan zatim na rukohvatu(rucici) imate cep koji skinete (izvucete) nozem ili srafcigerom samo nezno da ne ostetite plastiku a ispod njega postoji jedan imbus sraf kojeg takodje skinete, izvucete prekidace i skinete kabl sa njih, onda vam ostaje jos jedan sraf koji se nalazi iza hromirane rucice kojom otvarate vrata naime iza rucice takodje postoji mali cep a ispod njega sraf da bi ste skinuli celu plastiku sa mali zvucnikom, otkacite kabl i preostaje vam samo da raskacite ceo tapacir sa vrata laganim povlacenje deo po deo. Kad se oslobodi sa vrata povlacenjem navise skinuce se... Jos da dodam da ce te tapacir laksi skinuti ako vam prozor bude spusten.
- maxy
- Garaža: Giulietta 2.0
Ex Alfa Romeo 147 1.9 jtd - Lokacija: BG
Danas sam provalio da na zadnjim vratima u opste nemam visokotonce, vec samo pripremu za njih. Dakle, nema zvucnika, vec samo mrezica na vratima. Da li je to normalno, ili je prethodno vlasnik nesto cackao?
- Coo
- Garaža: ex 147 '07 JTDm 8v
Yeti TDI 4x4 - Lokacija: BGD
Na restyle je bila 30-40€ doplata za visokotonce pozadi. Nisam ni ja imao. Plug and play je, kablovi su izvučeni. Mali off, restyle nema keder na dnu zadnjih vrata (ne mislim na gepek). Štedelo se...
If it ain't broke, don't fix it.
- Djokica96
- Garaža: Honda Accord Executive
Moji distanceri su za zvučnike od 15-16cm, ne od 16.5.. a što je najgore fabrički su. Ja sam kupio zvučnike od 16.5cm, i premerio ih na licu mesta međutim kad sam pokušao kući da ih skarabudžim morao sam da improvizujem. Postaviću slike ako stignem.