dali može leva strana sa federima itd da se stavi na desnu stranu ili mora da se prepakuje i šta da se gleda
Hvala na savetu jer planiram da zamenim komplet amotrizer ali imam desni suvozačev a treba da zamenim levi prednji vozačev
amortizeri su isti ali donje solje koje nose opruge nisu iste i ako se obrne onda cese unutrasnji blatobran. ja sam drugaru pola dana prepakivao od pet amortizera dva dobra da spakujemo jer sve izgleda isto a u stvari nije. dakle, leva strana - desna strana
Cek, ako su solje razlicite onda bi morale da budu i opruge razlicite ?? Ja sam skidao prije par dana moje amorte i solje i kompletne trapove, i mijenjao opruge, nisam obracao paznju ali nisam vidio neku razliku. U oprugama nema razlike sigurno. Ispod lezista za oprugu ima mali zuti plasticni lezaj i on je isti na obije strane.
Amortizeri, opruge, gornji ležajevi i nosač su svi isti. Također je isti i onaj žuti ležaj ispod donje solje, ali da solje su različite ljeva i desna. Ovo je jedina razlika između ljevog i desnog.
Inače fino bi ti bilo mjenjat oba dva amortizera, zato da su u istom stanju. Svaki drugčiji od drugog avta može se avto jako čudno ponašat. Uvijek je dobra mjenjat sve u paru kot ovjesa
Ako bude ko trebao imam amortizere od TS, V6, TD i isto opruge, itd..Cijelo skladišče dijelova za 164.