Hvala na savetu jer planiram da zamenim komplet amotrizer ali imam desni suvozačev a treba da zamenim levi prednji vozačev
amotrizer za 164 dali je isti napred leva idesna strana
amotrizer za 164 dali je isti napred leva idesna strana
dali može leva strana sa federima itd da se stavi na desnu stranu ili mora da se prepakuje i šta da se gleda
Hvala na savetu jer planiram da zamenim komplet amotrizer ali imam desni suvozačev a treba da zamenim levi prednji vozačev

- dejan nis
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtdm
Re: amotrizer za 164 dali je isti napred leva idesna strana
Nisam 100% siguran ali mislim da su isti.
- srdjan_pop
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Amortizer je isti nisu iste "ploce" na koje se oslanja opruga, kao slika u ogledalu su.
dali može da se prepakuju da se iskoristi jedna na drugu stranu
- dejan nis
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtdm
- bellum64
- Garaža: ex: AlfaRomeo 164TS 1989
ex: AlfaRomeo 164TS 1994
AlfaRomeo 164 V6 Turbo 1998 - Lokacija: Loznica
amortizeri su isti ali donje solje koje nose opruge nisu iste i ako se obrne onda cese unutrasnji blatobran. ja sam drugaru pola dana prepakivao od pet amortizera dva dobra da spakujemo jer sve izgleda isto a u stvari nije. dakle, leva strana - desna strana
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Cek, ako su solje razlicite onda bi morale da budu i opruge razlicite ?? Ja sam skidao prije par dana moje amorte i solje i kompletne trapove, i mijenjao opruge, nisam obracao paznju ali nisam vidio neku razliku. U oprugama nema razlike sigurno. Ispod lezista za oprugu ima mali zuti plasticni lezaj i on je isti na obije strane.
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 
- killergame
- Garaža: - Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2000 - Lokacija: Brezice
Amortizeri, opruge, gornji ležajevi i nosač su svi isti. Također je isti i onaj žuti ležaj ispod donje solje, ali da solje su različite ljeva i desna. Ovo je jedina razlika između ljevog i desnog.
Inače fino bi ti bilo mjenjat oba dva amortizera, zato da su u istom stanju. Svaki drugčiji od drugog avta može se avto jako čudno ponašat. Uvijek je dobra mjenjat sve u paru kot ovjesa
Ako bude ko trebao imam amortizere od TS, V6, TD i isto opruge, itd..Cijelo skladišče dijelova za 164.
Inače fino bi ti bilo mjenjat oba dva amortizera, zato da su u istom stanju. Svaki drugčiji od drugog avta može se avto jako čudno ponašat. Uvijek je dobra mjenjat sve u paru kot ovjesa
Ako bude ko trebao imam amortizere od TS, V6, TD i isto opruge, itd..Cijelo skladišče dijelova za 164.
3.0 V6 12V Arese POWER!
2.0 TS Nord POWER!
- Alfa 164 3.0 V6 12V QV
- Alfa 164 2.0 TS
- Alfa 156 SW 1.9 JTD
- Alfa 164 2.5 TD
- EX Alfa 164 2.0 TS
- EX Alfa 164 2.5 TD
- EX Alfa Giulietta 2.0
2.0 TS Nord POWER!
- Alfa 164 3.0 V6 12V QV
- Alfa 164 2.0 TS