alfa romeo GT 2.0 jts 166k

Bez duše bismo bili samo mašine...
lanemi
rookie
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Ned Sep 14, 2014 3:00 pm

alfa romeo GT 2.0 jts 166k

Ned Sep 14, 2014 3:09 pm

Pozdrav svima, pre par dana sam uzeo ALFU GT pa me sada zanima vase misjenje o tom motoru, potrosnji i samom autu.
Da napomenem pre nje sam vozio 147 1.9jtd i prezadovoljan autom. :)
Hvala
Korisnikov avatar
DejanGT
Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 12:09 am

Re: alfa romeo GT 2.0 jts 166k

Ned Sep 14, 2014 9:51 pm

Taj motor ako je ispravan i održavan je super. Za potrošnju je bitno gde živiš i kako voziš auto. Troši svakako više nego 147 1.9 jtd, ali je i bolji auto i veće uživanje za vožnju pa vredi te razlike u troškovima. "Mana" motora je što je isuviše sofisticiran za plin, ali ako ne prelaziš puno godišnje onda to nije problem.

U svakom slučaju nemoj da te zbunjuju negativna mišljenja i iskustva s tim motorom, danas je gorivo čak i kod nas bolje nego pre nekoliko godina, a i nekoliko majstora je ovladalo tajnama jts-a u međuvremenu pa drame koje su ljudi imali ranije nisu više česte.

Da ti sad pišemo na šta da obratiš pažnju pri kupovini nema smisla pošto si auto već kupio : )
lanemi
rookie
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Ned Sep 14, 2014 3:00 pm

Pon Sep 15, 2014 9:20 am

Sada je vec mnogo lakse, bio sam ubijen pricama oko ovih motora.
Sto se tice potrosnje, verujem da ce prvih mesec dva dana trositi znatno vise :)
Hvala puno
Korisnikov avatar
DejanGT

Pon Sep 15, 2014 7:39 pm

Taj motor se ugradjivao u 156, GTV, Spider i u GT. Varijanta u 156 je u prvih godinu dana proizvodnje u periodu 2002-2003. imala razne probleme koji su otklonjeni tokom 2003. GT je u proizvodnji od 2004. tako da jts u njemu nema te decije bolesti iz 156.

Za nas su najproblematicnija stvar brizgaljke za gorivo koje su znatno sofisticiranjije nego na TS-u i srpsko "kvalitetno" gorivo je umelo da ih brzo zaprlja i zapusi pa motor pocne da radi nepravilno i cudno. Srecom, u medjuvremenu se ovladalo pranjem dizni a i gorivo nam je danas ipak bolje nego pre 5 godina, pa ako jednom i oribas dizne i ubuduce pazis koje gorivo sipas neces imati nikakvih problema a bices i zadovoljan perdormansama motora.

Ja sam posle dve ipo godine voznje GT-a igrom slucaja u istoj nedelji sipao ultra kvalitetno gorivo ne Shellu u Madjarskoj i oprao dizne kod Dese i apsolutno nisam mogao da prepoznam auto. Tek sam onda shvatio sta je pisac hteo da kaze, i tek sam onda ukapirao koliko je GT jts odlican auto. Eto, meni je trebalo dve ipo godine, a ti se zaleti i pretrkeljisi motor sto pre i uzivaces sigurno.
Klon
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Pridružio se: Čet Jul 02, 2015 9:33 am

Uto Jul 14, 2015 3:52 pm

od skoro vozim 2.0 JTS potrosnja za siromasnijeg seika, rad motora drasticno zavisi od kvaliteta goriva. Sipo 95 oktana i nije mi svejedno, 98 mnogo podnosljivije, na OMVu njihovu "100" i do sada najbolje iskustvo i sa radom motora i sa potrosnjom, e sad suvise je rano tvrditi pa bi bilo lepo da neko iznese svoja iskustva sa OMV 100 gorivom. Koliko sam cuo to je 98 oktana obogaceno nekim aditivima upravo za motore sa direktnim ubrizgavanjem...?
Korisnikov avatar
DejanGT

Sre Jul 15, 2015 12:33 pm

Iskreno, mislim da svo gorivo kod nas dolazi praktično iz istog izvora a onda ga oni krste raznim bućkurišima da bi postalo mega giga sega extra plus ultra. Sve u svemu, ozbiljna žabokrečina koja nema veze sa pravim gorivom. Za gorivo je najbitnija čistoća a to je u našoj uređenoj državi i najteže postići.

Ako imaš mogućnosti napravi jednom izlet do Segedina, sa praznim rezervoarom stani na Shell i kupi neko malo bolje gorivo (uopšte ne mora biti najbolje i najskuplje) i u roku od 20 minuta ćeš shvatiti kakav je tvoj auto zapravo i kakvu tekučinu kupuješ kod nas na pumpama. Izvinićeš se autu za sve što si ga ikad opsovao i znaćeš adresu na koju psovke treba da uputiš.

Ovde jedino moraš da imaš sreće da neko nije stigao da nešto manipuliše s gorivom i da je cisterna bila ok kad kupuješ benzin, uopšte nije bitna firma kod koje ga kupuješ, bar po mom iskustvu. U suštini idi na pumpu na kojoj misliš da su manipulacije s gorivom najmanje moguće i najmanje verovatne i to je to. Uostalom, kad ne mogu ni jogurt da naprave da bude dva dana za redom isti, zašto polagati nadu u benzin.
Klon

Sre Jul 15, 2015 6:03 pm

slazem se u cjelost s vasim ilaganjem cijenjeni kolega, samo bih dodao da mi se cini da je gorivo na NISovim pumpama po unutrasnjosti mozda najkvalitetnije? Drzim camac u Kostolcu i cesto sipam gorivo tamo na povratku, i stari auto je mnogo lepse radio i manje troskario, radilo se o starom dizelu, videcu kada odem prvi put tamo i sipam gorivo na povratku kako ce se ponasati avto....
Korisnikov avatar
DejanGT

Sre Jul 15, 2015 6:58 pm

Nije isključeno da je tamo bolji benzin. Zapravo baš je lutrija. Pravilo je da nema pravila :)

Nije slučajno da je kod nas zabranjen uvoz gotovog benzina. Da je uvoz dozvoljen ovi naši eksperimentatori i improvizatori bi zatvorili radnju u 6 meseci bez obzira na cene goriva.
Klon

Čet Jul 16, 2015 6:16 am

ja tamo sipam benzin za svoja dva vanbrodska motora, oba cetverotaktna, jedan honda drugi yamaha i lepo rade, a yamaha je bas sofisticirana, kao sto rekoh videcemo kada odem tamo alfom pa sipam. Aj napravimo ondak neku akciju, u smislu da uzorkujemo gorivo platimo analizu pa ih onda kolektivno tuzimo? Znam da ce 90% reci da su to corava posla, ali nisu, uz pametan plan bas bi mogli da se nekom... a da posle toga mnogi povuku rucnu
Poslednja izmena od erdeljan u Čet Jul 16, 2015 6:35 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nema potrebe koristiti proste izraze!
Klon

Pon Jul 27, 2015 8:37 pm

ja sam nastavio kao i svaki idiot da sipam onu 100 na OMVu, onaj najskuplji, i jbg ja mislim da ima razlike, mozda je u pitanju "sta je babi milo to joj se i snilo" al ko zna sacekacu jos jednu nedelju na tome to je otprilike jois jedno 100injak litrica pa da vidimo ima li poboljsanja. Kada sam uzeo auto oscilacije na leru su bile bas velike, po zameni svecica i ponistavanju gresaka kod Mikija u zemunu auto je radio ko sat jako kratko vreme, tada sam na nekoj pumpi sipao 95oktanski jer nije bilo drugog i istog momenta je auto poceo opet ko traktor, posle toga nekoliko sipanja na OMVu iskljucivo tog najskupljeg i stvari su za nijansu bolje, e sad jbg stvarno je tesko razluciti ko ima kakav interes u kakvoj situaciji..... eno covek prikljucio auto na wyns ciscenje kaze zadovoljan je, drugi kazu da neki dobar aditiv takodje moze da pomogne ako ga sunes pred neki put, mom drugaru BMW 320 sa tempomatom, sipali neko Marly sranjce i do grcke mu auto smanjio potrosnju za 0,5L na 100 doduse dizela, e sad koliko je do makedonskog goriva a koliko do aditiva da ga jbm, neki ljudi iz kluba priznaju samo skidanje dizni i ciscenje kod majstora.... Suvise faktora ima u ovoj Vucicojebini da bi covek mogao da se za nesto uhvati, ja sam pre 10 godina batalio plin zbog toga bojim se da cu da predjem na riksu obzirom da vise ni ne mogu da kupim auto sa najobicnijim ubrizgavanjem bez obzira da li je dizel ili benzin....
Klon

Pon Jul 27, 2015 8:39 pm

DejanGT napisao:Nije isključeno da je tamo bolji benzin. Zapravo baš je lutrija. Pravilo je da nema pravila :)

Nije slučajno da je kod nas zabranjen uvoz gotovog benzina. Da je uvoz dozvoljen ovi naši eksperimentatori i improvizatori bi zatvorili radnju u 6 meseci bez obzira na cene goriva.
nema sta selim se u Kanjizu, recimo, pa sipam gorivo iskljucivo u Madjarskoj.....

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”