Moze li da se iskombinuje ili nije dobra ideja, da kupujem nove? Kakva su vasa iskustva? Hvala
Zimske gume za 156 jtd 16v mjet
- master
- Garaža: 159 2.0 JTDM
Fabrika kaze da idu 185/65R15 kao zimske gume, a ja imam na lageru 195/65R15 za dzabe...
Moze li da se iskombinuje ili nije dobra ideja, da kupujem nove? Kakva su vasa iskustva? Hvala
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Uzimaj i pevaj.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Grudobolja
- Garaža: Alfa Romeo 156
Vidi samo da su ti podkrila lepo namestena i ne bi trebalo da imas problema. Ja imam 185/65 R15 za zimu, ali jedan moj drugar je kupio (mislim nehotice) baš 195/65R15 zimske gume i nije imao problema.
- Loud Car Driver_
- Garaža: 156 1.9 jtd 16v m-jet
Ex. 2: 156 SW jtd 8v
Ex. 1: 147 jtd 16v m-jet - Lokacija: Beograd
Imao sam prvo 185/65 pa onda 195/65, obe varijante kao zimske setove, doduse na 147, ali sa istim tim motorom.
Moji utisci su da je 185/65 previse uska guma za auto te snage. Ok je za konkretan, dubok, sneg u svim ostalim situacijama je jednostavno uska. Nema dovoljnu povrsinu da "prenese snagu na put". 195/65, za nijansu sira ali i ta nijansa znaci. Po dubokom snegu i ona dobro radi posao. Nesto veci profil, pa je auto dosta udobniji, ali i "nezgrapniji" po krivinama i u zustrijoj voznji.
Sada vozim 156 jtd i kao zimski set imam 195/60. Po mom "ukusu" je to prava mera za zimu. Sirina dovoljna da vecim delom prenese snagu, profil nesto nizi pa se auto "ne ljulja" na njima a i po dubokom snegu su se pokazale kao dobre.
Zakljucak: te sa lagera.
Moji utisci su da je 185/65 previse uska guma za auto te snage. Ok je za konkretan, dubok, sneg u svim ostalim situacijama je jednostavno uska. Nema dovoljnu povrsinu da "prenese snagu na put". 195/65, za nijansu sira ali i ta nijansa znaci. Po dubokom snegu i ona dobro radi posao. Nesto veci profil, pa je auto dosta udobniji, ali i "nezgrapniji" po krivinama i u zustrijoj voznji.
Sada vozim 156 jtd i kao zimski set imam 195/60. Po mom "ukusu" je to prava mera za zimu. Sirina dovoljna da vecim delom prenese snagu, profil nesto nizi pa se auto "ne ljulja" na njima a i po dubokom snegu su se pokazale kao dobre.
Zakljucak: te sa lagera.
Toliko volim da vozim, da me dusa boli kada stignem tamo gde sam krenuo. 
- master
ok, tako ce i bit 
evo kandidata za "zimske felne" 15 cola, posto necu trositi pare
na gume:

evo kandidata za "zimske felne" 15 cola, posto necu trositi pare

- moth3
- Garaža: d(-_-)b
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
A sto da ne? Felne k'o felna - sluzi da bi guma imala na cemu da bude. Bolje te neko neke celicne sa ratkapnama!
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Loud Car Driver_
- Garaža: 156 1.9 jtd 16v m-jet
Ex. 2: 156 SW jtd 8v
Ex. 1: 147 jtd 16v m-jet - Lokacija: Beograd
I ja se jezim kada vidim ove felne na 156, isto kao i 15ice sa 156 na 147...moth3 napisao:Nemoj to na 156 svega ti.
Toliko volim da vozim, da me dusa boli kada stignem tamo gde sam krenuo. 
- SlobeX
- Garaža: AR 156 2.4 JTD
Lada Niva 1600
MB A170cdi - Lokacija: Bijeljina
mislim i meni je svejedno ali te felge ne leže na 156,bolje nego čeličare ali njene su ipak najljepše i za zimski set

- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Loud Car Driver_ napisao:I ja se jezim kada vidim ove felne na 156, isto kao i 15ice sa 156 na 147...moth3 napisao:Nemoj to na 156 svega ti.

- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Kako svi vole da trose tudje pare pa to ti je 
Naravno da su bolje felne od 156 ali boze moj, nije smak sveta
Naravno da su bolje felne od 156 ali boze moj, nije smak sveta
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- moth3
- Garaža: d(-_-)b
Koliko sam razumeo, covek u svakom slucaju kupuje felne, a gume ima. Nema nista lose u par saveta.
Pre par dana sam prodao ovakve telefonke u slicnom stanju za 100e tako da i nije neka cifra, ako su ove sa 147-ice jeftinije onda jbg.
Pre par dana sam prodao ovakve telefonke u slicnom stanju za 100e tako da i nije neka cifra, ako su ove sa 147-ice jeftinije onda jbg.
Nema gorih ljudi od alfista.
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
moth3 napisao:Nemoj to na 156 svega ti.
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- master
nema veze, ionako su ove prodate u medjuvremenu 
ja inace imam averziju prema ovim brojcanik felnama
hvala na savetima...
ja inace imam averziju prema ovim brojcanik felnama
hvala na savetima...
- motorhead
- Drug Član

- Garaža: Giulietta 1.6 mjet 105ks
Audi Avant B8 - Lokacija: beograd
bice udobnija,a za zimski set uzmi sta imas ionako ce biti blatnjave stalno 
- Crni
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”