Pomagajte! ENGINE PRESSURE OIL LOW izmedju ostalog
- Nikola Nicos
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 147, 2005, JTDm 120ks
Pomagajte! ENGINE PRESSURE OIL LOW izmedju ostalog
Pozdrav ljudi, pomagajte sta bi mogao da bude problem mozda je neko upoznat sa ovim, da me majstor ne opere bezveze. Ovako, auto je radio u fullu, 1.9JTDm, 120ks, turbina odilcno radila, elem jednog dana sam na kruznom hteo da uletim naglim gasom u prvoj, i auto se nesto kao zagrcnuo, i od tad se javio problem, dosao sam juce sa mora, i prilikom puta i dok sam se vracao, auto kada stisnem papucicu preko pola znaci da nadrukam gas nebitno u kojoj sam brzini, ili kojom se brzinom krecem, al uglavn om je to treca, cetvrta i peta brzina, auto samo proguta i ne dozvoljava mi da predjem 3100 - 3500 obrtaja ali on ide ali kao da ima 50ks i moze maximum da ide 150kmh jer mu 3000 obrtaja ne da da predje tu granicu, i kao da turbina nece da mi povuce auto ali se cuje spolja, stisnem kvacilo i gas ne prelazi i onda u toku voznje moram da ugasim i upalim auto, i onda sve radi normalno, i onda moram postepeno da dodajem gas po 1cm papucicu i tako da drzim brzinu, ali ako slucajno zelim da preteknem nekog, on odma izgubi snagu i ne dozvoljava mi normalno da vozim, vise puta mi se desilo da mi ispise taj ENGINE PRESSURE OIL LOW i auto se sam gasi, nema gasa, kao da ne registruje pedalu za gas ? Pomagajte!!!
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Mora da se dijagnostikom proveri šta je zapravo problem, ali iz ovih simptoma izgleda kao da je u pitanju "regulator CR pritiska" - cena mu je oko 100€, a zamena traje 30min...

Alfa je stil... ostalo je status...
- motorhead
- Drug Član

- Garaža: Giulietta 1.6 mjet 105ks
Audi Avant B8 - Lokacija: beograd
pogledaj akumulator zna da pise nebuloze zbog lose struje pa me nebi cudilo da te zeza sve pomalo od toga... no dijagnoza ce pomoci sigurno
- sofoiks
- Garaža: Alfa Romeo 166
2.4jtd
140~180 km - Lokacija: ljubljana
- motorhead
- Drug Član

- Garaža: Giulietta 1.6 mjet 105ks
Audi Avant B8 - Lokacija: beograd
- Miki93
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Ja imam slican problem do duse nisam uletao sa prvom. Auto stane na 3000 obrtaja i nece dalje a dotle ide kao da nema turbinu. Cistio sam MAP, MAF sam i cistio i raskacio da vidim da li ce ici bolje, promenuo EGR ventil e od tad malo bolje ide ali nece sad preko 3500 obtaja. Pomagajte 
- OMP
- Garaža: GP TJet
upao u safe mod (sto bi trebalo da signalizira check lampicom na tabli) najverovatnije zbog overboost ventila mada moze biti i zbog drugih stvari npr. neko vakum crevo crklo ili spalo, egr ne zatvara, itd.
ako je overboost to se uglavnom desava kad opteretis motor u visem stepenu prenosa, npr. kad ga navrtis preko 3500-4000rpm. dijagnostikom moze da se izbrise greska i vratice se sve na staro, do nekog sledeceg puta ako ga opet budes gazio u visokim obrtajima. u prve tri brzine to ne bi trebalo da se desava (al ne mora da znaci) ali u 4. i 5. hoce
ako je overboost to se uglavnom desava kad opteretis motor u visem stepenu prenosa, npr. kad ga navrtis preko 3500-4000rpm. dijagnostikom moze da se izbrise greska i vratice se sve na staro, do nekog sledeceg puta ako ga opet budes gazio u visokim obrtajima. u prve tri brzine to ne bi trebalo da se desava (al ne mora da znaci) ali u 4. i 5. hoce
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
100% safe mod, nesto ga aktivira, treba otkriti sta. Nemoj voziti auto tako, jer ce komp stici npr 100 puta da upali safe mod i da se "spasi" od problema, ali 101-vi put nece stici da se spasi i nesto ce da "odalami" . . .
Re: Pomagajte! ENGINE PRESSURE OIL LOW izmedju ostalog
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 
- Dulajo
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 16V M-Jet
Ex Alfa Romeo Giulietta QV
Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 TCT
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 16 M-Jet
Alfa Romeo Stelvio - Lokacija: Sydney
Meni se to desavalo ranije, kada se zapusio EGR. Blokiran je bio par dana plocicom, a kasnije i softverski...Posle isao kao zmaj.
Sad imam slican problem, gusi se pri vecim brzinama (imas temu par ispod ove), sutra vozim kod majstora pa kad saznam do cega je, mozes i ti to da proveris.
Sad imam slican problem, gusi se pri vecim brzinama (imas temu par ispod ove), sutra vozim kod majstora pa kad saznam do cega je, mozes i ti to da proveris.
- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
moze da bude dotrajao filter goriva... 1500din, zameni. isti problem sam imao
Turismo Internacionale