Fiat Stilo 1.9jtd 85kw problemi
- dejan nis
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtdm
Poz imam problem nikako da ga resim.Auto lepo povuce do nekih 2500 i onda kao da zastane kao neka knedla i nastavi da vuce ali slabije bez one snage koju ima do 2500.Desava se i pri svakom paljenju da obrtaji padnu na 800 pa se vrate na 850,i isto prilikom vozne negde do 60km/h kad ga izbacim hoce da padnu isto i nece da se vrate sve dok ne stanem onda zatrokira i vrati se normalno i kad je hladan pali lepo a kada se zagreje malo teze upali tj zavergla koji put vise nego kad je hladan.Probano i zamenjeno sledece
Stavljene druge dizne,zamenjen egr i zatvoren,zamenjen map,zamenjen maf,zamenjen overboost,skinut katalizator,turbina oprana malo je losija tera ulje ali dobro puni,stavljan drugi regulator na cr pumpu,proverena creva i nista.Ima li neko ideju sta dalje da se gleda dali je uzrocnik cr pumpa ili sta?
Stavljene druge dizne,zamenjen egr i zatvoren,zamenjen map,zamenjen maf,zamenjen overboost,skinut katalizator,turbina oprana malo je losija tera ulje ali dobro puni,stavljan drugi regulator na cr pumpu,proverena creva i nista.Ima li neko ideju sta dalje da se gleda dali je uzrocnik cr pumpa ili sta?
- Pittatore
- Drug Član
- Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga - Lokacija: BG
- dejan nis
Podmazana vise puta sa wd40 i nista!
Mislim da problem lezi u tome zbog ovog variranja obrtaja da je to isti problem loseg ubrzanja.
Mislim da problem lezi u tome zbog ovog variranja obrtaja da je to isti problem loseg ubrzanja.
- Pittatore
- Drug Član
AR 166 jtd Familiare
- dejan nis
- Pittatore
- Drug Član
AR 166 jtd Familiare
Ali koliko? 0,5mm moze da pravi problem. Nista te ne kosta da ga zalijes uljem i odes na probnu voznju i razradis ga.
- dejan nis
- Pittatore
- Drug Član
AR 166 jtd Familiare
- dejan nis
- dejan nis
Podmazao i isto.Malopre da procitam brojeve na cr pumpu ono nema nista nema je plocica cisto sumnjam da je odpala.Sumnjam da je neko mozda menjao pumpu i da nije stavljena odgovarajuca.
- dejan nis
Moze li senzor radilice da brljavi i zeza i da zbog njega padaju obrtaji,teze pali kad je vruc i lose da ubrzava a pritom da ne izbacuje gresku?
- sofoiks
- Garaža: Alfa Romeo 166
2.4jtd
140~180 km - Lokacija: ljubljana
Dejane a crijeva su ok i ic?
Imam iste simptome 2.4 jtd samo sto meni ne zatrokira. Sam sam mislijo zamijenit senzor radilice eto preventivno da mi nebi kad crkla. A kad rijesis problem zamolijo bi te da ne zaboravis javit
Imam iste simptome 2.4 jtd samo sto meni ne zatrokira. Sam sam mislijo zamijenit senzor radilice eto preventivno da mi nebi kad crkla. A kad rijesis problem zamolijo bi te da ne zaboravis javit

- dejan nis
Creva su ok.Javicu ako zamenim ajde i ti javi ako zamenis pre mene i ako resis problem.
- Mrzovoljni Soko
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9jtd 85kw no-remap xD (Blue beuty)(ex)
Alfa Romeo 159 1.9Jtdm 110kw,remap :D (Musava) - Lokacija: Mihajlovac Smederevo
Moze senzor radilice da brljavi,ja sam kod mene zamenio cim pocelo da me zeza u voznji. Kao,Bosch preporucuje da se ti senzori menjaju na 7-8godina,a nase masine vec biju desetak godina.

- sofoiks
- Garaža: Alfa Romeo 166
2.4jtd
140~180 km - Lokacija: ljubljana
Jedino meni jos trza kad drzim koju brzinu. Najvise u cetvrtoj kad drzim 60.
- dejan nis
- dejan nis
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
- rudicmiki
- Garaža: Alfa 147 1.9 JTD
Nije ti ovaj usek kod radilice reper za uzubljivanje.
Kad je bregasta gore na reperu,onda ti ova oznaka na radilici bude negde u u horizontali,na levoj strani.Bas tu negde kao na skici od kolege.
Kad je bregasta gore na reperu,onda ti ova oznaka na radilici bude negde u u horizontali,na levoj strani.Bas tu negde kao na skici od kolege.
- dejan nis
Hvala puno za sliku,znam gde je provalio sam ovih dana cu opet da proverim pa javljam kakvo je stanje.
- rudicmiki
Nema tu sta da se proverava.To je dobro uzupceno.Jedan zub njemu puno znaci i ne bi palio kako treba.
- dejan nis
Moguce je provericu ipak.
Vidim na drugom forumu covek ima problem sa ubraznjem kao i ja i kaze da pritisak u leru treba da bude preko 1000mbr,gledao na par auta sa tim motorom koji idu dobro i svima je preko 1000mbr a njemu je trazeni 1230mbr a trenutni mu je 930mbr i ne moze da resi taj pritisak,e sad mozda je i kod mene isti problem kod mene je trazeni 986 i tolko i dobija a on kaze da trazeni treba da bude preko 1000mbr.Dali neko zna koliko treba da bude ili zna gde mogu da nadjem default vrednosti za ovaj motor da uporedimo,ili da pogleda kod sebe pa da javi.
Vidim na drugom forumu covek ima problem sa ubraznjem kao i ja i kaze da pritisak u leru treba da bude preko 1000mbr,gledao na par auta sa tim motorom koji idu dobro i svima je preko 1000mbr a njemu je trazeni 1230mbr a trenutni mu je 930mbr i ne moze da resi taj pritisak,e sad mozda je i kod mene isti problem kod mene je trazeni 986 i tolko i dobija a on kaze da trazeni treba da bude preko 1000mbr.Dali neko zna koliko treba da bude ili zna gde mogu da nadjem default vrednosti za ovaj motor da uporedimo,ili da pogleda kod sebe pa da javi.
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Mislim da je nerealno da trazeni pritisak u leru bude 1230mbar, jer da bi se ostvario mora turbina da puni, a u leru je to nemoguce. Nekom logikom bi trebalo da je pritisak u leru onoliki koliki je i atmosferski pritisak vazduha napolju, a on je obicno oko 1000mbar. Razlika izmedju 986 i 1000 je zanemarljiva

- rudicmiki
- dejan nis
Pa i meni je logicki da bude oko 1000mbr kao kod mene.To kod njega je mnogo!On kaze da bi zakretanjem krilca na leru tj na srafu da se steluje trebalo da dobije veci pritisak mada ovi u uzicu su mu to namestili po fabrickim normama tako da mislim da je kod njega cipovan auto i mozda pre remonta turbine je bio neko stelovao sraf na westgate i sad kad su mu uradili turbinu zato su odstupanja.Kod mene je to zaliveno nekom belom smesom tj sraf i ja to nebig dirao.