sipanje goriva
- darkbgd
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2 JTDm
imam problem vec duže vreme...kada sipam gorivo na pumpi nikada ne može da pusti pištolj sa punim mlazom već mora da ga drži na pola jer počne da vraća.Ponekad sipam gorivo po 10 minuta.Ima li neko ideju sta to može da bude...odušak ili...?
- darkbgd
i još jedno pitanje kad sam vec otvorio temu
čime i kako da rešim (već je počelo da me opasano nervira)ono zaglavljivanje brave na vratima kad ostane deo za ključ unutra i nemogu da se zatvore vrata pa moram da to vadim tako sto ubacim ključ u bravu pa izvučem...
čime i kako da rešim (već je počelo da me opasano nervira)ono zaglavljivanje brave na vratima kad ostane deo za ključ unutra i nemogu da se zatvore vrata pa moram da to vadim tako sto ubacim ključ u bravu pa izvučem...
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Prvi problem: verovatno neki odusak zacepljen, ali ne znam kako to resiti sem skidanjem rezervoara sto je poprilicno veliki posao...
Drugi problem: ubaci kljuc u cilindar i nakapaj ulja malo na taj deo sto ulazi u bravu i stiskaj ga i podmazuj sve dok ne bude isao lagano. Kad razradis bravu obrisi visak ulja i pun gas!
Drugi problem: ubaci kljuc u cilindar i nakapaj ulja malo na taj deo sto ulazi u bravu i stiskaj ga i podmazuj sve dok ne bude isao lagano. Kad razradis bravu obrisi visak ulja i pun gas!
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- Falcon037
- predsednik kluba

- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Ovo za sipanje goriva je neko takođe pominjao na forumu, navodno 156 ima malo loše rešen rezervoar pa mora da se ubode neki karakterističan ugao kako bi sve išlo normalno.
- darkbgd
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
- moth3
- Garaža: d(-_-)b
Sto se tice drugog problema, ukoliko osecas da je slabo vraca bravu, verovatno je otisla opruga. U tom slucaju otvaraj i menjaj oprugu. U protivnom, uradi ovo sto je kolega rekao 
Nema gorih ljudi od alfista.
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
I meni na 164 ne moze normalno da se sipa gorivo, mora da zaokrene pishtolj na stranu i da ga gurne do kraja
inace ne moze da sipa nikako
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 
- Crni
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Kod mene pistolj ne moze ni da se ubaci, samo NIS-ov moze upasti i kod njih moze da se zaglavi. Kod ostalih moram drzati i do pola stisnuti rucicu isto. Citao sam da je to preventiva da se ne sipa pogresno gorivo, recimo, za benzin je pistolj deblji. Tako da je moguce ne ispunjavaju ove standarde.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Pistoj za diesel je deblji a za benzin uzi, barem kod nas...
Diesel crni pistolj, zeleni naravno benzin

Diesel crni pistolj, zeleni naravno benzin

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Ja sam moju pre 2 dana skidao. Tj obe. Zaglavljivale se jef je puno prljavstine i svega i svacega. Mehanizam brave nisam skidao ali mi je cale doneo neko ulje sgo kao razgradjuje sve sto nije metal i njega sam sipao i iglom cistio brave. Posle sam malo isprao i sipao obicno ulje za podnazivanje.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Ja sam svaki dan na pumpi,sipam od 1000 do 2000 din,nisam imao problem oko pistolja i da nece da utoci.Pratim onaj ugao levka na samoj cevi ka rezervoaru i tako uguram pistolj