cudan rad motora nakon voznje...

Forum namenjen svim problemima i specifičnostima vezanim za Alfe koje pod haubom imaju dizel Cuore Sportivo
Korisnikov avatar
cile-pa
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
Pridružio se: Uto Jun 04, 2013 4:56 pm

cudan rad motora nakon voznje...

Uto Apr 29, 2014 6:02 pm

alfica mi radi super,sredio sam sve zivo...ali ima neku sitnicu,nakon voznje dal bila kilometar ili 5,50...kad ostavim u leru motor kao da igra,radi na 800obrtaja i ne pomera kazaljka a ona cas pojaca rad pa normalno i to se desava u sekundi kao da kajs negde kaci...pricao sam sa majstorom kaze da nije neka dizna popustila al sve to nagadjanje,pa upalimo klimu onda radi normalno ugasio klimu opet radi cudno...pa mozda je i do kompresora klime(tzv kvacilo klime ako sam dobro razumeo) a mozda je i do alternatora jer i on ima kvacilo ali npr svetlo u kabini bi pomalo treptalo da je do alternatora valjda..pa me zanima dal mozda neko nesto zna o tome...nisam bas najbolje objasnio uglavnom fazon je on radi i kao da pola sekunde radi jace motor pa pola sekunde normalno...nadam se da ce te ukapirati sta sam hteo reci...unapred hvala.i pozdrav.. :arflag
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Re: cudan rad motora nakon voznje...

Uto Apr 29, 2014 7:20 pm

Baci pogled ovde, ima objasnjenja sta i kako odraditi:

viewtopic.php?f=71&t=56982

EGR, MAP, MAF, prljav usis, leptir, dizne... Ne znam ni sam sta vise moze biti.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
cile-pa

Sre Apr 30, 2014 11:05 am

egr sam iskljucio kad sam ga chipovao,maf filter nema jer je 8v...ako kupim onaj dzek i prikacim na laptop svoj na koji imam onaj program multiscan dal ce mi funkcionjsati jer moj majstor nema za italijane dijagnostiku...
Korisnikov avatar
spin
Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
Pridružio se: Pon Jun 28, 2010 1:05 am

Sre Apr 30, 2014 1:26 pm

MAF je protokomer, imas ga. I hoce da brljavi u raznim siruacijama.
Zgodna okolnost je da mozes da mu otkacis kontakte i da se vozis bez njega. Motor tada radi po nekim predefinisanim parametrima na racun performansi, ali tako moze da se eliminise ili potvrdi MAF kao uzrok problema.
Korisnikov avatar
cile-pa

Sre Apr 30, 2014 3:01 pm

izvinjavam se,laik sam i nisam upucen u mehaniku bas :) mislio sam na dpf filter pa sam pomesao :) protokomer mi je cistio majstor septembra kad mi crevo vuklo fals vazduh pa mi dimio kao kreten...nije mi hitno al do jula moram da resim to,ko ce mi pomoci ne daj Boze da mi stane u Grcku...sad sam isao do CG prede kao maca al eto...frka mi
Korisnikov avatar
spin
Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
Pridružio se: Pon Jun 28, 2010 1:05 am

Sre Apr 30, 2014 9:54 pm

:) sad me blam ako je poruka delovala tako da si osetio da treba da se pravdaš što si laik :blush:

Nisam ja stručnjak, ali za MAF sam mislio da bi bilo dobro da ti skrenem pažnju. A i to sam pokupio ovde na forumu :arflag

Nego, što se tiče klime, kad je uključiš, motor malo digne ler. Moguće da se zbog toga taj problem ne pojavljuje kad je uključena klima, odnosno da ga dignuti obrtaji "maskiraju".
Korisnikov avatar
cile-pa

Čet Maj 01, 2014 4:48 pm

ne znam bas mi nije jasno uopste...osecam se kao traktor da vozim kad pocne tako da treska.. danas stanem na semafor on kad traktor,na sledeci semafor stanem kad radi normalno...nervira me haos,a da odem nekog na dijagnostiku pa da mi kazem da probamo u voznji svi izbegavaju ili naravno trazi vise para...
Korisnikov avatar
Super_genije
Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 jtdm
-----------------------------
ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V 2003
Pridružio se: Uto Maj 07, 2013 10:42 am

Čet Maj 08, 2014 12:47 am

Hoce nemirno da radi u leru kada je MAF pri kraju, to je jedan od prvih simptoma (pored, naravno, smanjene dobijene kolicine vazduha u smjesi u odnosu na tazenu). meni je nemirno radio prije nego sam zamijenio MAF, nakon toga radi normalno.
Assumption is the mother of all fuckups
Korisnikov avatar
cile-pa

Pet Maj 09, 2014 2:37 pm

tek sad vidim genije da si odgovorio,izvinjavam se...znas kako cuje se kao kais da preskace (tako nekako),dok sam vozio ujakovu golf 5icu promenila je rad zbog spanera kajsa alternatora a kad smo to zamenili radila normalno...za maf mora na dijagnostiku da se proveri?prosle godine mi ga je majstor ocistio,bio je malo prljav...

Povratak na “Diesel Potenza”