Alfa Romeo 159 paljenje svetla

Generacija najlepših Alfinih automobila iz novije istorije
vlada888
Garaža: Alfa Romeo 159
Pridružio se: Ned Mar 30, 2014 5:33 pm

Alfa Romeo 159 paljenje svetla

Čet Apr 17, 2014 9:36 am

Treba mi pomoc u vezi paljenja svetla.Da li moze da se regulise automatsko paljenje svetla posle startovanja auta tj. sa zadrskom posto kod mene se svetla pale cim stavim kljuc u bravu i onda svetla rade i kad vergla sto po meni nije dobro.
Hvala unapred.
VLADA777
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Re: Alfa Romeo 159 paljenje svetla

Čet Apr 17, 2014 9:59 am

Što nije dobro? Šta će da se desi? :)

Kod mene Bear xenon ni ne zatreperi kad auto vergla, tako da svetla zapravo nikad i ne gasim. Čim ubacim ključ upale se i više od dve godine nema nikakvih problema. Kod Stila se dešavalo da mi se ne upali jedan xenon ili čak oba, pa sam okretao prekidač prilikom paljenja, ali kod Alfe nikad.
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Čet Apr 17, 2014 12:26 pm

Mozda bi moglo da se namesti kao kod nasih 166!
Meni su stalno na prekidacu upaljena svetla i kada dam kontakt ona se upale kao i ventilacija, muzika, kontakt na upaljacu itd.
U trenutku kada pocnem da verglam sve zivo se pogasi i kako upalim ono se opet sve popali!
Po meni je to idealno resenje jer kada izvadis kljuc iz brave sve sem svetla u kabini(koje se posle aktiviranja alarma-cent.brave sama ugase) je pogaseno!
vlada888
Garaža: Alfa Romeo 159
Pridružio se: Ned Mar 30, 2014 5:33 pm

Čet Apr 17, 2014 12:43 pm

Pa nisam bas siguran da je dobro da se pali auto dok su ksenoni upaljeni mislim da tu moze da strada svasta nesto ali ipak bih voleo da cujem neko profesionalno misljenje ili ako neko zna nekog dobrog auto-elektricara da mi preporuci (tel.).
VLADA777
Korisnikov avatar
Falcon037
predsednik kluba
predsednik kluba
Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo
Pridružio se: Čet Jan 19, 2012 1:16 am

Čet Apr 17, 2014 12:51 pm

Ako baš hoćeš da ti se svetla pale za zakašnjenjem onda ugradi "automat za svetla" koji pušta struju tek kad se alternatror zavrti ili kako je već podešen.

Imaš ih po oglasima i može ti ugraditi većina elektirčara.
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Čet Apr 17, 2014 1:36 pm

alfamen napisao:Mozda bi moglo da se namesti kao kod nasih 166!
Meni su stalno na prekidacu upaljena svetla i kada dam kontakt ona se upale kao i ventilacija, muzika, kontakt na upaljacu itd.
U trenutku kada pocnem da verglam sve zivo se pogasi i kako upalim ono se opet sve popali!
Po meni je to idealno resenje jer kada izvadis kljuc iz brave sve sem svetla u kabini(koje se posle aktiviranja alarma-cent.brave sama ugase) je pogaseno!
Ovako je i na 155.

E sad, da li je tako urađena instalacija da pogasi sve ostale potrošače prilikom startovanja ili jednostavno anlaser odvuče mnogo struje pa nema za ostale? Jel zna neko odgovor?

Ja se cimam pa gasim svetla i radio prilikom startovanja, ako se to automatski gasi onda ne moram da se cimam.
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Čet Apr 17, 2014 7:01 pm

mali radojica napisao:
Ovako je i na 155.

E sad, da li je tako urađena instalacija da pogasi sve ostale potrošače prilikom startovanja ili jednostavno anlaser odvuče mnogo struje pa nema za ostale? Jel zna neko odgovor?

Ja se cimam pa gasim svetla i radio prilikom startovanja, ako se to automatski gasi onda ne moram da se cimam.
Sigurno je tako uradjena instalacija jer nema sanse da verglanje pri paljenju novom akumulatoru, pa i starom oduzme struju jer aku je 100Ah !
Evo ti jedan primer:
Stanem da sipam gorivo i da upalim ma nema sanse!
Posto mi auto mora da upali na benzin pa onda prebaci na plin znaci mrtav, samo vergla!
Sta cu moram da se sklonim a niko da pomogne da gurnem nekih 50 m da se raskrci guzva.
ubacim u drugu verglam, pustim kvacilo i polako vozi. To je toliko dugo trajalo da je plinski komp iscekirao sve sto treba i posto je auto bio vruc prebaci na plin i upali :yahoo:
Pravac kod rode i zamenio pumpu a aku kao nov! :P
Djerdap bre :lol:
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Čet Apr 17, 2014 8:19 pm

i ja mislim da je instalacija tako rešena ali nisam siguran pa sam zato pitao. kod prethodnog auta, dizel stare generacije, kad počne da vergla i mjauče onda se i ostali potrošači zagase. kod 155 se gase kao da su isključeni, pa je verovatno to - to.

Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”