Pozdrav svima. Od skoro sam vlasnik Alfe 159, 2006 godiste, 1.9 JTDm, pa mi treba vase misljenje.
Kada se prikljuci na dijagnostiku, auto prikazuje gresku na CAN liniji pri samom povezivanju na kompjuter. Kasnije u dijagnostici nema nikakve greske. Meni se desava da se u toku voznje pojavljuju skoro svaki dan dve greske u toku voznje. Jedna je da je Hill Holder nedostupan I to traje par minuta pa nestane. Druga je Vehicle Protection fault I izbaci neku ikonicu sa kljucem. Ta greska takodje sama od sebe u toku voznje nestane. Jednom mi se I desilo da kad sam gurnuo kljuc da je napisao key not recognized (ili nesto u tom maniru) I nije hteo da zavergla odmah. Probao sam par puta da ubacim kljuc I tek je posle upalio, ali je greska ostala narednih pola sata voznje. Nestala je kad sam kasnije ponovo usao u vozilo.
Sta mislite da li ove greske sto se pojavljuju imaju veze jedna sa drugom I sa tom CAN linijom I sta bi trebalo da radim sa tim? Autom sam tek presao oko 2500km i vozim ga mesec dana.
Unapred hvala
Pomoc oko Can linije
- Stromboli
- Garaža: Giulia 952 QV
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V - Lokacija: Novi Sad
Hoce svakakve greske da ispisuje kad je akumulator pri kraju. Moze biti da je do njega. Meni se palio check engine kad je fabricki bio na izdisaju.
`...owning an Alfa is a portal...´ - dovoljno receno.
- milanlj
- Garaža: Alfa Romeo 159
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
- milanlj
bili su neki kineski kad sam kupio kola, I skinuo sam ih posle 2 dana jer ne volim te budzevine. bile su I one kineske LED pozicije zbog kojih je prijavjivao da ne rade pozicije pa sam I to skinuo
- milanlj
- Stromboli
- Garaža: Giulia 952 QV
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V - Lokacija: Novi Sad
Ja sam svoju losu ideju potrosio 
`...owning an Alfa is a portal...´ - dovoljno receno.
- milanlj
pa to sto je nov akumulator ne mora da znaci da je dobar. Uzecu i to u obzir
hvala u svakom slučaju.