Ovo bi trebalo da bude italijanski "Wheeler dealers", koliko sam shvatio.
O emisiji "Wheeler dealers" nemam visoko mišljenje, šta više. Ipak, kod Italijana ima dosta klasičnih Alfi, te sam stoga i otvorio ovu temu.
Promo:
[youtube]SGtg5_8MI98[/youtube]
Epizoda 1: Alfa Romeo 1750 GT Veloce
[youtube]-fmTWU-l0g8[/youtube]
Epizoda 2: Fiat 124 Spider Europa Serie Azzurra
[youtube]mlqJct4TIOM[/youtube]
Epizoda 3: Lancia Beta Montecarlo
[youtube]eHwTJraGlbc[/youtube]
Epizoda 4: Alfa Romeo Junior Zagato
[youtube]T6UngK2IgPs[/youtube]
Epizoda 5: Fiat 750 Vignale Coupe
[youtube]9pQ4_6Ws9wM[/youtube]
Epizoda 6: Alfa Romeo 2000 Gtv '76.
[youtube]4xQTSgYUO_Q[/youtube]
Epizoda 7:
[youtube]NgkipGOwVHo[/youtube]
Affari a quattro ruote
- AckeB
- Drug Član
- Garaža: Gtv 916 2.0 Twin Spark Ph2
BMW e63 630i N52B30 6 Spd Manual
Mercedes Benz S210 E270 CDI Avantgarde
Ex Alfa Romeo
- 2001 Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
- 2000 Alfa Romeo 146 1.9 JTD 8v
- 2005 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm 16v - Lokacija: Sremska Kamenica
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Ja jedino što mogu da zamerim emisiji Wheeler Dealers je to što ima samo jedna Alfa koliko ja znam. To je emisija koja treba da zabavi ljude, one koji nemaju mnogo prilike da rade sa klasičnim automobilima iz raznih razloga a vole iste.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- AckeB
- Drug Član
Ex Alfa Romeo
Moje neko mišljenje je da je emisija zamišljena super, ali je malo drugačije ispala u praksi
Jednostavno mi emisija nije legla (i pored toga je pogledam kadgod imam priliku) iako, kao što sam već rekao smatram da je ideja fantastična.
Slažem se sa ovim, ali jednostavno mi nešto ne štima. Da me pitaš šta konkretno imam da zamerim - osim kraja kada prodaju automobilie (koji mi deluje namešten kao i uglavnom sve na Discovery-u i koji je potpuno nepotreban) ne bih znao šta da odgovorim. Možda mi njih dvojica ne donose emisiju onako kako bih voleo da to odrade. Ne sviđa mi se Mike Brewer i njegov način prezentovanja. Edd-u svaka čast na znanju.sErGiO napisao:To je emisija koja treba da zabavi ljude, one koji nemaju mnogo prilike da rade sa klasičnim automobilima iz raznih razloga a vole iste.
Jednostavno mi emisija nije legla (i pored toga je pogledam kadgod imam priliku) iako, kao što sam već rekao smatram da je ideja fantastična.
Un amore, una vita - Alfa Romeo
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Ja se Acke slažem sa tobom kada su u pitanju neke "simpatije" prema Breweru i načinu prezentacije same emisije. Takođe je evidentno da je sve unapred inscenirano i izrežirano. Ali nisam oštar u kritici jer je emisija tu da zabavi, ali i da malo podseti ljude na neke stare ikone automobilizma. Takođe može biti interesantna ljudima koji vole sami da zamaste ruke u smislu kako otkloniti neki kvar ili čisto steći uvid u cene delova i način nabavke istih.
Generalno sam uvek za što više emisija koje se bave automobilizmom i spreman sam da oprostim mnogo toga što mi eventualno nije skroz potaman
Generalno sam uvek za što više emisija koje se bave automobilizmom i spreman sam da oprostim mnogo toga što mi eventualno nije skroz potaman

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- AckeB
- Drug Član
Ex Alfa Romeo
Ideja emisije je fantastična i ne želim to da dovodim u pitanje. Ima i dosta zanimljivih automobila (slažem se da Alfi fali). Svakako ima i dosta korisnih saveta tipa "kako uraditi" i "gde i po kojoj ceni naći".
E sad, sve mi deluje kao neslana/nepečena/prepečena jagnjetina sa ražnja. Prvenstveno zbog toga nemam visoko mišljenje, jer ovakva ideja zaslužuje bolju realizaciju.
Već rekoh da nema mnogo toga što bih konkretno mogao da zamerim. Pogledam, ali opet nekako ostanem ravnodušan prema emisiji.
Možda je kod mene u ovom slučaju u pitanju "predmet ti je drag onoliko koliko i profesor", jer Brewer-a ne gotivim nikako. I kao što sam već rekao, sam taj, po meni namešten kraj, čini da emisija padne u mojim očima. Druga priča je kada je nešto namešteno da bude smešno, ovo mi izgleda namešteno sa namerom da deluje realno (možda i nije namešteno, ali ja sam stekao takav utisak), a samatram da nema potrebe za tim.

E sad, sve mi deluje kao neslana/nepečena/prepečena jagnjetina sa ražnja. Prvenstveno zbog toga nemam visoko mišljenje, jer ovakva ideja zaslužuje bolju realizaciju.
Već rekoh da nema mnogo toga što bih konkretno mogao da zamerim. Pogledam, ali opet nekako ostanem ravnodušan prema emisiji.
Možda je kod mene u ovom slučaju u pitanju "predmet ti je drag onoliko koliko i profesor", jer Brewer-a ne gotivim nikako. I kao što sam već rekao, sam taj, po meni namešten kraj, čini da emisija padne u mojim očima. Druga priča je kada je nešto namešteno da bude smešno, ovo mi izgleda namešteno sa namerom da deluje realno (možda i nije namešteno, ali ja sam stekao takav utisak), a samatram da nema potrebe za tim.
U principu se slažem (zato i pogledam Wheeler dealers), ali to ne znači da ću o emisiji imati visoko mišljenje samo zato što obrađuje tematiku/materiju koja me zanima. A sa druge strane, padoše mi na pamet "Snaga oktana" i "Pozajmi mi auto"alfanatic napisao: Generalno sam uvek za što više emisija koje se bave automobilizmom i spreman sam da oprostim mnogo toga što mi eventualno nije skroz potaman

- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Nema veze, ono što je kvalitetno svakako iskoči na površinu i zaradi rejting. Dakle, samo neka snimaju, a lakše je birati tamo gde se ima nego gde se nema
Da okončam i na temu Wheeler Dealers. Ni meni to nije najomiljenija emisija na svetu, ali rado je pogledam kad naletim bez neke obaveze. Pride uvek polazim od toga da je u pitanju britanska emsija, a moguće da među lokalnim življem Breewerov nastup i "stil" izaziva mnogo više simpatija nego kod nas, baš kao i koncept same emisije

Da okončam i na temu Wheeler Dealers. Ni meni to nije najomiljenija emisija na svetu, ali rado je pogledam kad naletim bez neke obaveze. Pride uvek polazim od toga da je u pitanju britanska emsija, a moguće da među lokalnim življem Breewerov nastup i "stil" izaziva mnogo više simpatija nego kod nas, baš kao i koncept same emisije

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- AckeB
- Drug Član
Ex Alfa Romeo
@alfanatic

Lepo rečeno za snimanje, tj. samo neka snimaju (iako sam u prethidnom postu napisao malo drugačije za "Snagu oktana" i sl., sada vidim da si u pravu). Lakše je birati kada je izbor veći.
I da se vratimo na temu "Affari a quattro ruote" gde ima vrlo zanimljivih automobila, pre svega Alfi.

Lepo rečeno za snimanje, tj. samo neka snimaju (iako sam u prethidnom postu napisao malo drugačije za "Snagu oktana" i sl., sada vidim da si u pravu). Lakše je birati kada je izbor veći.

I da se vratimo na temu "Affari a quattro ruote" gde ima vrlo zanimljivih automobila, pre svega Alfi.