Da li negde kod nas imaju da se kupe original gumene patosnice za 159ku ?
Gde god da sam gledao, imaju "original" patosnice koje prave po meri pa ih nazivaju originalom, a uopste nemaju one adaptere za kacenje patosnice i kada je stavim u auto na mestima za adaptere se nategne toliko da ako jednom slucajno nagazim to mesto patosnica ce se probusiti...
Gledao sam u Gumatiku u NS-u (mesto koje svi hvale, i tu cu uzeti najverovatnije ako ne nadjem bas original).
Njihove patosnice su 3-4 hiljade, nemaju nikakav alfa logo, ali kvalitet deluje okej. Jedino sto bih morao rucno da busim rupe na njima i ko zna na sta ce to liciti :S
Druga opcija mi je bila u Stojanovu.
Patosnice koje su bile blagi uzas. Kvalitet gume solidan, na njima alfa logo koji je toliko lose uradjen da je to strasno (ne prepoznajes logo dok se ne zagledas). A cena "simbolicna", 11.600,00 din. I sto je najjace od svega ni one nemaju te adaptere, a prodavac mi prvo prica kako su 100% original, pre nego sto sam narucio te patosnice me je cak pitao i za godiste auta zato sto se navodno ti adapteri razlikuju od pre i posle ristajla i sta ti ja znam i na kraju dodju bez njih, pa krene da mi prica skroz drugu pricu (kako su to najkvalitetnije after market patosnice, kako za 159ku ne postoje original itd), tako da sam odlucio da ne dam 11 hiljada na patosnice losije od Gumatika za 3x vise para (a dao bih toliko da su stvarno original).
Po ebay-u kada ukucam "alfa romeo 159 carpet", izbaci mi sve patosnice koje imaju te rupe za adaptere, ali patosnice nisu male i lagane pa bas i ne mogu u mali paket da idu sto znaci skupa postarina + cu se nacekati da dodju + carina ...

Predlozi ?