izmena poreza na vozila
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Onda ce da povecaju obavezno osiguranje :-D
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
kako god da se promeni, ne ocekujte od ove drzave da cete proci jeftino.

- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Da, u pravu si, ali i drzava moze da ocekuje da ce sve manje budala dati za registraciju vozila koje ne vredi vise od 3 vrednosti registracije.
Ne bi se nasa olos od politicara ni setila ovoga da ih neko nije opomenuo ako misle da zakone pocnu da uskladjuju sa evropskim, jer ovcu mozes da šišaš sto puta, ali samo jednom da joj oguliš kožu
Ne bi se nasa olos od politicara ni setila ovoga da ih neko nije opomenuo ako misle da zakone pocnu da uskladjuju sa evropskim, jer ovcu mozes da šišaš sto puta, ali samo jednom da joj oguliš kožu
-
Ka
- Drug Član
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Registracija + tehnicki pregled + porez + osnovno osiguranje su €600-€1000 godisnje za vecinu automobila u Evropi. Moj auto vredi €1000 i za njega placam €700 godisnje da bi mogao legalno da ga vozim po putevima. Napominjem da je to osnovno osiguranje koje pokriva tudj automobil u slucaju incidenta da je moja greska... Kasko kosta €500 extra.
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Roolieman
- Garaža: Alfa 159 2.0 JTDm
Bice varijanta da podignu cenu za ispod, a spuste za iznad 2K.
Zafalilo para bagri.
Zafalilo para bagri.
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
@erdeljan, samo jos uporedi prosecnu platu u Svedskoj sa nasom i eto zakljucka...
- Semi
- Garaža: Alfa Romeo Stelvio 2.0 280
Baš pročitah juče ovaj članak u SAT-u.
Iskreno se nadam da će biti nešto od ovoga jer mislim da će na taj način dobiti i više novca jer će se mnogi neregistrovani automobili većih kubikaža konačno registrovati, a skoro sam negde pročitao da je to baš veliki broj vozila.
Takođe, više će se goriva kupovati, pa će se i na ta način slivati više novca u državnu kasu.
Ne znam, videćemo...
Iskreno se nadam da će biti nešto od ovoga jer mislim da će na taj način dobiti i više novca jer će se mnogi neregistrovani automobili većih kubikaža konačno registrovati, a skoro sam negde pročitao da je to baš veliki broj vozila.
Takođe, više će se goriva kupovati, pa će se i na ta način slivati više novca u državnu kasu.
Ne znam, videćemo...
- sErGiO
alfa&omega napisao:@erdeljan, samo jos uporedi prosecnu platu u Svedskoj sa nasom i eto zakljucka...

- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Neka prevara na teret naroda će sigurno da se napravi. Naše osiguranje je jeftino i ničemu ne služi, a od sada će da bude skupo kao u svetu ali i dalje neće ničemu da služi. Možda nam uvedu i taksu za korišćenje "autoputeva" na godišnjem nivou.
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Lose nam se pise, to je sigurno. Ovima do 2.000 ce da povecaju, onima preko ce malo da smanje, a to ce opet biti preskupo i tako...
Kad nesto procitam u SAT, ja se odmah uplasim...
Kad nesto procitam u SAT, ja se odmah uplasim...
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Alfa&Omega, samo sam dao cene ovde, nisam pominjao plate mada kada uporedis plate i ostale troskove od prilike su srazmerne sem nekih bitnih (elementarnih) stvari.
Nije to tema, idemo dalje...
Nije to tema, idemo dalje...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Kada bi troškovi registracije bili srazmerni vrednosti vozila,vozio bi kurta & murta i imali bi poplavu automobilskih leševa na ulicama,što je druga strana medalje na temu jeftine registracije.
Ovo za smanjenje registracije preko 2k ccm bi bio pametan potez,jer bi se za takve mašine više para slilo od akciza na gorivo,nego od registracije koju sada gro ljudi izbegava i kola su im nekretnina.
Što se tiče najrazvijenijih eu država,bicikla je glavno gradsko prevozno sredstvo,jer su troškovi registracije i zavisni godišnji troškovi vozila i za njihove standarde visoki.
Meni lično je mnogo miliji Američki način života,gde je automobilizam deo kulturne tradicije i sastavni deo svakog domaćinstva.
Ovo za smanjenje registracije preko 2k ccm bi bio pametan potez,jer bi se za takve mašine više para slilo od akciza na gorivo,nego od registracije koju sada gro ljudi izbegava i kola su im nekretnina.
Što se tiče najrazvijenijih eu država,bicikla je glavno gradsko prevozno sredstvo,jer su troškovi registracije i zavisni godišnji troškovi vozila i za njihove standarde visoki.
Meni lično je mnogo miliji Američki način života,gde je automobilizam deo kulturne tradicije i sastavni deo svakog domaćinstva.
A Man's Got to Know His Limitations...
- sErGiO
Te fore sa biciklima su super, tamo gde može normalno da se vozi, odnosno tamo gde ima staza. Što će reći deo Novog Beograda i mali deo starog dela grada, što sve ukupno pokriva manje od 2% potreba.
- G0XY
Bicikla u Beogradu je glava u torbi,a takođe mi i ne spadamo u razvijene zemlje,već smo na nivou divljeg plemena (ko kome više otme - no mercy)....kraj off-a
A Man's Got to Know His Limitations...
-
Ka
- Drug Član
Volim da čitam Goxijeve postove......čovek bez mnogo qenjanja i filozofije objasni suštinuG0XY napisao:Kada bi troškovi registracije bili srazmerni vrednosti vozila,vozio bi kurta & murta i imali bi poplavu automobilskih leševa na ulicama,što je druga strana medalje na temu jeftine registracije.

- Alex V6
- Garaža: V6 inside
Kad vec pominjemo automobilizam kao deo kulture, danas me pita covek da li mogu da mu dam dimenzije aktivnog spanera PK sistema. Zacudjen, upitam ga zasto su mu potrebni i dobijem odgovor da je vec pravio takav spaner pa mu se sad raspao, a napravio bi ga ponovo. Sta reci...
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
- G0XY
- EnricoAdams
- Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Mislim da ce ova fora sa registracijom u zavisnosti od cene auto da im donese vise pare uz minimalno narodno nezadovoljstvo. U sustini vecu registraciju ce placati oni koji voze novije i/ili skuplje automobile (dakle ljudi sa vise para) dok ce ovi sa matorim i jeftinijim automobilima placati isto ili malo manje.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Cela suština je da se neko na kraju setio da je downsizing aktuelni trend, te da je na putevima sve više motora male kubikaže koji razvijaju snagu i performanse kakve su nekad imali automobili tretirani kao luksuz.
Dakle, oni koji vole da osete solidne performanse sada više ne moraju da posežu za automobilima sa motorom preko 2k i država time ostaje uskraćena za predviđeni harač na vozačima.
A država će uvek pronaći način da sebe namiri kako je planirano, tako da ne očekujem da se neko od nove metodologije posebno ovajdi, mada je ovde često trend da se olakša život bogatima (koji voze zaista luksuzne i performantne automobile), a da usklađivanje obično ide po leđima običnog naroda.
U mom slučaju ostaje samo da se pripremim za šišanje i baš me čudi što im je toliko trebalo...
Dakle, oni koji vole da osete solidne performanse sada više ne moraju da posežu za automobilima sa motorom preko 2k i država time ostaje uskraćena za predviđeni harač na vozačima.
A država će uvek pronaći način da sebe namiri kako je planirano, tako da ne očekujem da se neko od nove metodologije posebno ovajdi, mada je ovde često trend da se olakša život bogatima (koji voze zaista luksuzne i performantne automobile), a da usklađivanje obično ide po leđima običnog naroda.
U mom slučaju ostaje samo da se pripremim za šišanje i baš me čudi što im je toliko trebalo...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- Milorad
- Garaža: ex145 2.0ts
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0 - Lokacija: Beograd
Poenta price je da ce onom ko vozi novu Gulietu 1.4tbi 2012 godiste biti veci porez nego onom ko vozi 156 2.5v6 1999 godiste. I to je ok ako zazivi.
Imas para da kupis nov auto, onda i plati to.
Imas para da kupis nov auto, onda i plati to.
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
GOXY, to sto bi kurta & murta vozila leseve od auta nema veze sa jeftinom registracijom, i sad se voze krntije na svakom koraku, poluispravne tako da taj problem treba da resava saob.policija. Sada nije jeftina registracija, pa opet se lesevi voze
- sErGiO
Pravi tehnički pregled rešava i taj problem.