Anita je od malena je lečena od astme. Rođena je kao zdrava beba ali od trećeg meseca kreću poteškoće. Najpre prehlade, zatim bronhitis da bi joj sa pet meseci na Institutu za majku i dete, gde je ležala, dijagnostifikovali astmu.
Međutim, aprilu 2012. godine ustanovljeno je da su problemi sa disajnim putevima zapravo posledica retke bolesti srca – restriktivne kardiomiopatije. U julu 2012. je urađena magnetna rezonanca u Tiršovoj i dijagnoza je, nažalost, potvrđena. Doktori su rekli da je Anita sa takvim srcem rođena. Kod Anite je takođe izražena insuficijencija mitralne i trikuspidalne valvule zbog čega joj je onemogućeno da se normalno kreće i živi kao druga deca usled velikog zamaranja pri nekim uobičajenim radnjama kao što su malo brže hodanje ili penjanje uz stepenice…Kataterizacijom, u junu 2013. je ustanovljeno da njeno srce nikada neće moći da bude u boljem stanju nego što je sada, što znači da će jedini spas biti transplantacija srca a kako su pluća već veoma oštećena, transplantacija srca nije dovoljna, već će paralaleno morati da se uradi i transplantacija pluća.
S’ obzirom na to da u Srbiji nije moguće izvršiti ovakvu operaciju, da vreme nije na Anitinoj strani a da pregovori sa transplatacionim centrima idu veoma sporo kao i to da i kada se pronađe klinika, svota novca svakako neće biti mala, započeta je akcija prikupljanja novčanih sredstava za Anitino lečenje. Dokumentacija je poslata različitim klinikama, specijalizovanim za transplantaciju srca i pluća i nadamo se da će se vrlo brzo znati koja klinika ce biti u mogućnosti da operiše Anitu i koliko će tačno novca biti potrebno.
Novčanu pomoć možete uplatiti:
Putem sms-a:
Pošaljite praznu poruku na 4818 iz bilo koje mreže. Cena poruke je 50 din.
Broj dinarskog računa:
205-9011005017941-36
Anita Balaž, Milanke Branković 6, 22230 Erdevik
Broj deviznog računa:
SWIFT: KOBBRSBG
IBAN: RS35205903101933371543
Iz inostranstva, WESTERN UNION
Kontakt:
Ksenija Balaž, 060/0772-309
Miodrag Bajac, 063/7723-091
Adresa: Milanke Branković 6, 22230 Erdevik

Ja sam poceo da organizujem moje Sremce i Macvane te se prikljucujemo akciji. U to ime organizuje se humanitarni izlet na Erdevickom jezeru... a evo i link do teme viewtopic.php?f=10&t=55994