147 zvuk pumpe v.pritiska
- mario2
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtd
- genca
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW
- mario2
majstor rece da se cuje pumpa visokog pritiska,al normalno radi
samo se cuje kao da skogrlja i bas se na njoj cuje,sad ne znam sta je
)

- genca
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW
Probaj da zamenis ulje za volan.genca napisao:Da nije servo pumpa?Ona hoće da se čuje.
cuore sportivo
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Ako ne valja pumpa visokog pritiska, gorivo ne bi imalo dovoljan pritisak ni u CR, ni u injektorima, pa bi Alfa išla lošije... Da li se to dešava?
Alfa je stil... ostalo je status...
- mario2
alfa ide normalno,extra prima gas kao i stilo od druga,samo sto se cuje taj zvuk kao da skrogrlja,koji npr na stilu nema, a isti je motor
kao da su lageri neki,i to sve na leru se cuje
kao da su lageri neki,i to sve na leru se cuje
- dusanGT
S obzirom da nije sasvim izvesno šta se dešava, ima dva rešenja:
a) sačeka se da nešto otkaže, jer onda je sigurno "šta ne valja" (loše rešenje) i
b) preventivno se proveri sumnjivi sklop (pumpa visokog pritiska ili nešto drugo), ali u specijalizovanom servisu.
a) sačeka se da nešto otkaže, jer onda je sigurno "šta ne valja" (loše rešenje) i
b) preventivno se proveri sumnjivi sklop (pumpa visokog pritiska ili nešto drugo), ali u specijalizovanom servisu.
- mario2
- dusanGT
Iz opisa kvara nisam siguran da je pumpa - s obzirom da je predviđeno da pravi pritisak od 1350bara do 1600bara (nisi napisao model 147ce), nije logično da je problem u njoj, a 147ca ide dobro. Ali sve je moguće...
Svakako je dobro obratiti se specijalizovanom servisu (nisi napisao lokaciju...) gde će da procene kvar i cenu popravke. Nova pumpa je od 350€ (Teamec) do 750€ (Bosch), pa mislim da se isplati odneti prvo u servis. Inače, kupovina polovne pumpe je rizik.
Svakako je dobro obratiti se specijalizovanom servisu (nisi napisao lokaciju...) gde će da procene kvar i cenu popravke. Nova pumpa je od 350€ (Teamec) do 750€ (Bosch), pa mislim da se isplati odneti prvo u servis. Inače, kupovina polovne pumpe je rizik.
- mario2
ja se izvinjavam,novi sam na forumu
alfa 147 1,9jtd 115ks 2002g
u beogradu sam
ide dobro,ne trza,miran na leru,samo taj cudni zvuk na najgornjoj remenici ako se ne varam

alfa 147 1,9jtd 115ks 2002g
u beogradu sam
ide dobro,ne trza,miran na leru,samo taj cudni zvuk na najgornjoj remenici ako se ne varam
- dusanGT
Verovatno remenici pumpe visokog pritiska? S obzirom da se ona ne uzupčava, skine se kaiš i lako proveri u kakvom je stanju ta remenica...
Ako je ipak pumpa u pitanju, neka je majstor skine, pa je ti odnesi u specijalizovani servis na procenu kvara.
Ako je ipak pumpa u pitanju, neka je majstor skine, pa je ti odnesi u specijalizovani servis na procenu kvara.
- SlobeX
- Garaža: AR 156 2.4 JTD
Lada Niva 1600
MB A170cdi - Lokacija: Bijeljina
- dusanGT
Negde oko 1350bara na najvećem opterećenju...
- SlobeX
Lada Niva 1600
Одг: Re: 147 zvuk pumpe v.pritiska
Oko 360 je na leru jel to ok?dusanGT napisao:Negde oko 1350bara na najvećem opterećenju...
Послато са GT-B5330
- dusanGT
- SlobeX
Lada Niva 1600
I meni je ustanovljen kvar na pumpi visokog pritiska i isto se čuje takav neki zvuk kao u prvom postu ove teme ali pumpa ima skoro pa preporučeni pritisak na leru. Pa ne znam da li voziti ovako ili šta činiti?
Послато са GT-B5330
Послато са GT-B5330
- dusanGT
Da li ima još simptoma osim opisanog zvuka pumpe visokog pritiska?
Da li ima odgovarajući pritisak na opterećenju?
Ako je zaista problem u pumpi, uvek je bolji remont sopstvene (podrazumeva se "Bosch" servis), nego kupovina polovne, za koju se ne zna koliko je ispravna...
Da li ima odgovarajući pritisak na opterećenju?
Ako je zaista problem u pumpi, uvek je bolji remont sopstvene (podrazumeva se "Bosch" servis), nego kupovina polovne, za koju se ne zna koliko je ispravna...
- SlobeX
Lada Niva 1600
Tek kad upalim auto tada se čuje taj zvuk i onda posle nekog vremena skoro da nestane tako da neznam ni sam šta da radim
- dusanGT
Ako nema promene u performansama, verovatno nije problem u CR pumpi... Ako zvuk znači da je ona dotrajala i predstavlja najavu da će definitivno da prestane da radi ili sačekaj ili tačno utvrdi da je u CR pumpi problem, pa uradi remont....
- SlobeX
Lada Niva 1600
Što se tiče ubrzanja nemam nikakvi problema tj da zatrese sve glatko ide jedino što me taj zvuk iritira
- SlobeX
Lada Niva 1600
Dakle evo opet ja u ovoj temi izdržala je pumpa do danas tačnije danas je primjećeno da prosipa po malo gorivo
Ipak je izdržala godinu i malo više od kako su bili simptomi gore navedeni.Ide na remont ovih dana

- sofoiks
- Garaža: Alfa Romeo 166
2.4jtd
140~180 km - Lokacija: ljubljana
Mijenjo sam je prije 14dana. Uzeo sam polovnu od jednog sa foruma, malo je sigurnije neko uzeti od njekog nepoznatog. Kad budete mijenjali upotrijebi onu foru sa 2 sarafa M6 duge oko 3-4 cm na zubcaniku pumpe.