zna li neko dali ima razlike u racunarima za alfu 166 2.5 v6 benzinac u odnosu na manual?sumnjam da mi auto ne ide najbolje jer je nekada bio automatic,stavljen je manual i to je to..pa postoji sumnja da iz tog razloga ne ide kako bi trebao...ima li ko tu informaciju?
inace br kompa je bosh 0 261 204 707
Malo razmisljanje: Ako su svi senzori/davaci isti i ako su izlazne stvari iste (bobine, dizne) na istom motoru bi morala biti priblizno ista mapa u smislu vreme opaljivanja, kolicina goriva u odnosu na temperaturu, protok vazduha, mesecevu menu... Ali razlika bi morala da postoji jer kod automatika komp motora dobije i signale od ili zbog menjaca.
neznam,nisam siguran...mislim da nesto tu nije isto...auto ide iz malih obrtaja extra...al cim udju tamo u obrtaje gde bi automatic saltao..tu kao da ponestane snage.
Nema razlike u mapi. Rucni menjac ima STR dugme koje poboljsava odziv na gas i to je to. Ako ide lose u visokim obrtajima gotov ti je protokomer. Tako se ispoljava na sestacima, nece u obrtaje i cesto se blokada spusti na 5000.
ma ode on u obrtaje,ide do blokade,nego mi se cini da to nije to,vozio sam 2.5 znam kao treba da ide...a sport tortle risponse ili str mi ne radi,sto mislim da ima veze sa tim jer je bio automatic,a ne radi mi ni tempomat...