elektro podizaci prednjih stakala

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Maximsd
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd
Pridružio se: Pon Apr 29, 2013 11:40 pm

elektro podizaci prednjih stakala

Sre Maj 08, 2013 8:56 pm

:arflag
Pozdrav dragi moji Alfisti !!
pre par dana sam uvezao ALFA romeo 156 1.9 JTD 115 hp 2002 god , naime ima problem sa podizacima prednjih stakala , krenu da se spustaju nekih 3~4 cm i tu stane i pocne da se cuje neko krckanje unutar tapacirunga ,kao da nesto melje ..
Imate li iz iskustava savet sta moxe izazvati taj problem , da li moram da kupujem ceo komplet (el.motor sa makazama) mada je ocigledno da motori rade i gde se to moze popraviti ,probao sam da skinem tapacirunge ali mi ne ide od ruke jer neznam gde se nalaze srafovi koji drze tapacirung !
Takodje mi treba savet povodom digitalne klime , neznam na koji nacin da ukljucim ECO rad klime t.j koje dugme vrsi tu funkciju jer pri Eco radu trosi manje goriva !
Takodje imam problem sa MF volanom jer dugmici ne reaguju t.j ne radi nista kada pritisnkam dugmad na volanu , cd player je u redu i radi Marke Alfa High CD ...
BAS VAS DAVIM , POSTAVLJAM MNOGO PITANJA :write:
Sutra cu postaviti slike auta jer me zanima vase misljenje !
Hvala unapred prijatelji moji i jos jednom se izvinjavam zbog ovolikog posta !
Vladan Smederevo
Pozdrav za sve ljubitelje ovih mocnih drumskih Kraljica ! :arflag
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Re: elektro podizaci prednjih stakala

Sre Maj 08, 2013 9:47 pm

Tapacir skidas sledecim redom,tu gde stavljas ruku da zatvaras vrata imas onu gumu na dnu nju izvadi i videces dva inbus srafa, skidas komplet sa sve prekidacima za stakla,odvrnes platicni deo osovinicu zakljucavanja i polako odozdo kreces da vuces u krug tapacir da izadju zabice iz lima. Kad si to uradio imas sundjerastu oblogu nju malo skalpelom zasecas po lepku da bi mogao posle da vratis i onda ces videti mehanizam za staklo,moguce je da ti je preskocila sajla ili napukao drzac stakla kopca zute je boje na donjem sredisnjem rubu stakla.Vidi pa javi sta je

Za komande na volanu ima raznih problema,prvi da ti nije povezano to ces videti kad izvadis radio i treba da imas jedan konektor zuto-zelene-plave boje spojen sa radiom,drugi kraj je iza volana na spulnu se kaci,ili je spulna u problemu
Slika
Maximsd

Sre Maj 08, 2013 10:25 pm

:arflag
hVALA SUTRA SKIDAM I JAVLJAM KAKO STOJE STVARI .
PUNO POZDARVA I JOS JEDNOM ZAHVALJUJEM :wave:
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Čet Maj 09, 2013 12:55 pm

Ne piši velikim slovima.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Maximsd

kako se brisu postovi ?

Sub Maj 11, 2013 10:47 pm

hvala na pomoci oko mf volana , povezao sam nije bio ukopcan dzek u cd player , takodje uspesno skinuo tapacirunge podizaci polomljeni .. izvinjavam se zbog velikih slova adminu !!
Maximsd

povezivanje taksimetra na alfi 156 mini-tax stari tri dugme

Ned Maj 12, 2013 3:55 pm

potrebna mi je pomoc ako neko zna kako se povezuje taksimetar mini~tax je u pitanju , tacnije povezao sam plus i minus zice ali mi treba pomoc oko zice koja pali~gasi cekanje na taximetru, znam da se vezuje na instrument tabli na dzeku brzinometra ali ne znam na koju zicu da vezem .. hvala unapred .. takodje zahvaljujem na pomoci za prethodni moj post oko mf volana i podizaca , mf sam povezao kao sto je elas rekao , nije bio ukopcan treci dzek na cd playeru i sada je u funkciji , na podizacima mi je polomljena ona bela trouglasta plastika kroz koje idu sajle , verovatno nema drugog resenja nego da kupim polovne podizace ! molim vas ako neko ima ranijeg iskustva oko taximetra t.j te zice koja se vezuje na km satu da mi izadje u susret sa pomoci oko toga . pozdrav za sve i izvinjavam se adminu sergiu zbog velikih slova nisam znao da je zabranjeno pisanje velikim slovima !!

Povratak na “Area Servizio”