Izgrebana i izbledela plastika

Ulepsavanje i odrzavanje prepoznatljivog imidza; Alfa Romeo
Korisnikov avatar
EnricoAdams
Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 7:32 pm

Izgrebana i izbledela plastika

Uto Apr 02, 2013 8:34 am

Drugari imam problema sa izgrebanim plasticnim delovima unutra, i izbledelim spolja, kao verujem i mnoge nase Alfe. Dakle nesto ovako

Spolja (tako je isto i na plastikama izmedju vrata i oko retrovizora)
Slika

Unutra (samo su ove plastike oko podizaca osetecene)
Slika

Za ove spoljne delove delimicno resevam problem Meguiras sredstvom za plastiku, ali opet to vremenom izbledi i treba ponovo da se nanosi, pa trazim neko trajnjije resenje. Padala mi je na pamet karbon folija (ili neka druga folija) ali se sve nesto plasim da mi auto ne ispadne seljacki, u cuning Golf fazonu :)
Ima li nekih pametnih predloga?
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Re: Izgrebana i izbledela plastika

Uto Apr 02, 2013 8:52 am

Karbon foliju zaboravi. Mozda neka druga mat folija moze, ali treba da nadjes nekog ko da je zalepi kako treba. Mislim da je neko s foruma skidao tu plastiku na 147 i farbao je u mat crnu i ispalo je odlicno. I ja sam uzeo to sredstvo za osvezavanje ali nije to trajno resenje.

Planiram da vidim s duletom145, kada budem u KV, da jedan dan skinemo plastiku i ofarbamo je.

Takodje su to radili i sa unutrasnjom plastikom.
Poslednja izmena od Dragon u Uto Apr 02, 2013 9:13 am, izmenjeno 1 put ukupno.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Uto Apr 02, 2013 9:00 am

Tu plastiku ispod brisača najbolje je skinuti i ofarbati sprejom, nema tu mnogo mudrosti a nije ni skupo. Bočni stub između vrata je ionako prelepljen folijom koja verovatno može (a i ne mora) da se skine i da se prelepi druga folija. A ova plastika na vratima teško da može da se više popravi, jedino da se nađe na otpadu da je u boljem stanju pa da se skine. Kod mene je recimo u daleko boljem stanju, skoro kao nova.
I ja sam nešto planirao kad malo otopli da skinem tu plastiku ispod šoferke i brisača pa da je prefarbam bumper sprejom a bočne stubove da prelepim mat folijom ili eventualno carbon...
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
BanE147
Garaža: AR 147 jtd 8v
Pridružio se: Ned Jul 29, 2012 5:56 pm

Uto Apr 02, 2013 9:50 am

Ja sam negde procitao da je neki lik skinuo tu plastiku ispod brisaca i grejao je fenom i ispala je kao nova samo oprezno sa fenom da se ne istopi.
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Uto Apr 02, 2013 1:46 pm

Ja sam ugrejao fenom,i odmah se vidi razlika evo izdrzalo sve ove kise i mrazeve,cak ga je i sunce malo przilo i boju nije promenio izgleda lepo crno.Samo polako redom grejati i vidi se kako se boja vraca.
Slika
mmladen
Garaža: Alfa 156 1,9 jtd SW
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 9:07 pm

Uto Apr 02, 2013 3:49 pm

Sta sa onom plastikom na instrument tabli i celi prednji deo,meni ona nekako izgleda kao uprljana zato jer je dosta hrapava pa se u one pore natalozilo prasine nekako mi i izbledela,da li se moze cim prvo dobro ocistiti pa onda premazati da vrati koliko toliko prvobitnu svezinu ,meni to prdstavlja najveci problem.
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Uto Apr 02, 2013 4:58 pm

Moze sve da se sredi imas postove o tome,Zlatko je postavio kako vraca u zivot totalno zapustene automobile koristi sredstvo K2,ili ako nije puno isprljano mala ribaca cetkica i rastvor deterdzenta i ribaj videces razliku.Posle neko mleko ili kremu za plastiku bar toga ima na trzistu koliko volis.
Slika
mmladen

Uto Apr 02, 2013 5:18 pm

elas napisao:Ja sam ugrejao fenom,i odmah se vidi razlika evo izdrzalo sve ove kise i mrazeve,cak ga je i sunce malo przilo i boju nije promenio izgleda lepo crno.Samo polako redom grejati i vidi se kako se boja vraca.
Mozel se to izvesti bez da se skida ta plastika,jednom sam je probao skinut i nisam mogao odvrnut jedan sraf zbog korozije
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Uto Apr 02, 2013 5:18 pm

elas napisao:... Ja sam ugrejao fenom i odmah se vidi razlika...
Može li to sa grejanjem (fen za skidanje boje?) da pomogne kod unutrašnjih ručki (na vratima) koje se ljušte?
mmladen napisao:... nisam mogao odvrnut jedan sraf zbog korozije...
Ni sa WD40?
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
Sone Bg
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Pridružio se: Ned Jul 04, 2010 8:04 pm

Uto Apr 02, 2013 6:44 pm

Ja sam kod sebe farbao, i ovu spoljnu kod soferke i unutrasne u vratima i super je ispalo postavicu slike sutra ako nekog zanima. Farbao sam u mat crnu, znaci ne vidi se da je farbano a izgledao kao da nova plastika, znaci nema sjaja. Ova kod soferke nije nikakav problem matira se vodenom 1000 i ide plastic primer pa mat boja u spreju, ili odmah bumper spray, za njega ne treba prajmer. Unutrasnje u vratima su malo problematicnije, ali ne i neresive. Najvise zezanja ima oko pripreme jer treba totalno skinuti taj sloj koji me mek. Ja sam prvo skidao skalpelom i spaklicom, koliko god moze mehanicki, a posle mazao benzinom. Probao sam i razredjivacem ali bolji je benzin, razredjivac ispari pre nego sto uspe da "pojede" taj sloj.
mmladen

Uto Apr 02, 2013 7:32 pm

dusanGT napisao:
mmladen napisao:... nisam mogao odvrnut jedan sraf zbog korozije...
Ni sa WD40?
Ma najveci problem je sto ide krstasti sraf(dal je to pravi naziv) pa je toliko korozirao da uopste ne hvata srafciger iako je na sebi imao onu plasticnu kapicu kao zastitu a iskren da budem nisam se vise ni trudio dok nebude bas nuzno da se skida.
zlatko1685147
Garaža: alfa romeo 147
Pridružio se: Ned Feb 05, 2012 11:03 pm

Uto Apr 02, 2013 8:33 pm

imate u temi poliranje i detaljno sredjivanje vozila,sto se tice prednje plastike kod brisaca,u pitanju je plava alfa u toj temi,mislim da je 5 stranica (valjda)
a sto se tice gumiranih plastika kod elek. podizaca moze da se odradi na vise nacina...
folija,farbanje,koza.... kako se kome svidja.
ja sam licno radio vec na dosta auta farbanje,treba skinuti prekidace,to lako leti dole! kad se skine,skines gumu sa nitro razredjivacem,alkoholom,kada se skine guma ismirgla se plastika sa 1500 vodobrusnim pa zatim 2000 vodobrusnim.
i spreman je za farbanje,ja koristim sprej marke body za farbanje branika, e sad tu imate dve vrste,glatki crni i rapavi crni imitacija plastike :

Slika

dobra su oba,ne treba podloga samo uduvas i metla :D kosta oko 600 rsd.
a folija :) moze i to a koza i to moze :) ali kozu ne radim
zlatko1685147

Uto Apr 02, 2013 8:36 pm

sve moze,samo treba papira :D :arflag
zlatko1685147

Uto Apr 02, 2013 8:39 pm

e, enriko kada skines plastiku za elek. podizace,rastavi ga kompletno da dugmici izadju,to se ne farba :D posle farbanja sklopis i i super,2 sata posla max. :D
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Uto Apr 02, 2013 9:12 pm

Za prasinu u reljefnoj plastici probagjte sa nigrin sprejom za table. ja sam sa njim 'vadio' blato i ulepljen sok iz plasticnih pragova na 155. kad se naprska peni i izvlaci prljavstinu. daje i jako diskretan sjaj.
Korisnikov avatar
zaki
Garaža: Alfa Romeo 159 JTDm 88kw
Pridružio se: Sre Sep 09, 2009 12:09 pm

Ned Apr 21, 2013 12:02 am

Slika

Uploaded with ImageShack.us
Jel moze nesto ovako da se uradi, znate li ko to radi, cini mi se da je folija?

Povratak na “Alfa Stile”