Alfa 147 2.0 TS salespeed na manuelni
- Duke VUK
- Garaža: Alfa Romeo 147 2.0 TS
Pozdrav !
Sa solidnim iskustvom po pitanju poznavanju drugih vozila a sa nikakvim poznavanjem specificnosti Alfinih vozila dodjoh u posed jedne vrlo lepe 147-ce.
Sutradan posle kupovine, dignem haubu, uzmem u ruke servisnu i uputstvo za koriscenje i imam sta da vidim, moja 147 je bila salespeed i neko je u nju ubacio manuelni menjac.
To mi ne pretstavlja problem sto se tice same upotrebe vozila, cak mi se ova verzija vise svidja, ali da li to moze imati neke druge negtivne posledice.
Takodje malo nervira sto nije usaglasen bord pa mi stalno u voznji pokazuje da je u neutralu, a takodje pri startovanju vozila pokazuje da je salespeed sistem neispravan.
Da, jutros mi se desilo da mi je pri ubrzanju i ulasku u nesto veci broj obrtaja odjednom posrnuo kao da mu se ukljucila blokada ?
Ima li ko neki savet ili ideju sta se desava ?
Sa solidnim iskustvom po pitanju poznavanju drugih vozila a sa nikakvim poznavanjem specificnosti Alfinih vozila dodjoh u posed jedne vrlo lepe 147-ce.
Sutradan posle kupovine, dignem haubu, uzmem u ruke servisnu i uputstvo za koriscenje i imam sta da vidim, moja 147 je bila salespeed i neko je u nju ubacio manuelni menjac.
To mi ne pretstavlja problem sto se tice same upotrebe vozila, cak mi se ova verzija vise svidja, ali da li to moze imati neke druge negtivne posledice.
Takodje malo nervira sto nije usaglasen bord pa mi stalno u voznji pokazuje da je u neutralu, a takodje pri startovanju vozila pokazuje da je salespeed sistem neispravan.
Da, jutros mi se desilo da mi je pri ubrzanju i ulasku u nesto veci broj obrtaja odjednom posrnuo kao da mu se ukljucila blokada ?
Ima li ko neki savet ili ideju sta se desava ?
- Duke VUK
Re: Alfa 147 2.0 TS salespeed na manuelni
Evo malopre sam proverio, auto ubrzava normalno do 4500 obrtaja i tada nastaje blokada.
Nastavim drzati pun gas i dalje ali on odrzava 4500 obrtaja i dalje ni makac ????
Nastavim drzati pun gas i dalje ali on odrzava 4500 obrtaja i dalje ni makac ????
- Duke VUK
I u mestu, kad se ne krećem, pri dodavanju gasa ne može da pređe 4500 obrtaja
.
Imate li bar nekakav link gde bih mogao da pročitam nešto o ovom problemu ?
Nekog majstora na Novom Beogradu gde bih mogao da odvezem auto ?
Izvinite na smaranju ali već treći dan kopam po forumu i ne neđoh ništa slično.

Imate li bar nekakav link gde bih mogao da pročitam nešto o ovom problemu ?
Nekog majstora na Novom Beogradu gde bih mogao da odvezem auto ?
Izvinite na smaranju ali već treći dan kopam po forumu i ne neđoh ništa slično.
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Imaš Crnog u Zemunu, Pregrevica ako se ne varam. Malo pretraži naći ćeš njegov kontakt pa teraj kod njega.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Duke VUK
Hvala za informaciju, potrazicu njegov telefon i adresu, pogledacu i kod ovog na Bezanijskoj kosi ?
Moze informacija o jos nekom na Novom Beogradu i okolini, ali ima li ko bar neku ideju usled cega se javlja ta blokada na 4500 obrtaja i da li mozda ima veze sa tim sto je ugradjen manualni menjac?
Moze informacija o jos nekom na Novom Beogradu i okolini, ali ima li ko bar neku ideju usled cega se javlja ta blokada na 4500 obrtaja i da li mozda ima veze sa tim sto je ugradjen manualni menjac?
- sErGiO
Što se blokade tiče jedino što mi pada na pamet je da ECU drži neki safe mod zbog nečega. Od dobrih servisa imaš i AMAG na Autokomandi i Dešu na Dušanovcu.
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Doktori su izvršili transplantaciju do pola. Ježim se i same pomisli. Brrrrr. Srećno

- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Pre svega - ćao Peđa Dewillex!
Ako ovo nije prvoaprilska šala, onda je ilustrativni primer budženja sa neizvesnim ishodom, o čemu je pisano u još jednoj temi gde su ubeđivali čoveka da je zamena menjača "piece of cake" ako je sve "šraf-na-šraf"...
Ako ovo nije prvoaprilska šala, onda je ilustrativni primer budženja sa neizvesnim ishodom, o čemu je pisano u još jednoj temi gde su ubeđivali čoveka da je zamena menjača "piece of cake" ako je sve "šraf-na-šraf"...
Alfa je stil... ostalo je status...
- Duke VUK
Inace, uradjena je zamena sraf na sraf, sve pashe i funkcionise odlicno sto se mehanike tice. Jedino se pojavio visak u obliku onih "krilaca" na volanu za menjanje brzina koje sada sluze samo za ukras
.
E sad da li je ovo neka blokada sa salespeeda koja je sad prenesena na manuelni menjac, stvarno ne znam i nije mi logicno ali eto sve je u igri.
Ako otkrijem pre vas sigurno cu objaviti ovde.

E sad da li je ovo neka blokada sa salespeeda koja je sad prenesena na manuelni menjac, stvarno ne znam i nije mi logicno ali eto sve je u igri.
Ako otkrijem pre vas sigurno cu objaviti ovde.
- dusanGT
Al' ne pasuje "bajt na bajt"...
- Veloce
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
- Duke VUK
mali ovi bajtovi, nemoš' čovek da ih upasuje !
Ma kad bi znao da je kompjuter...., zamenio bih ga, nego sve je sumnjivo a ništa da otkrijemo sa sigurnošću.
Postaje sve zanimljivije !
dusanGT napisao:Al' ne pasuje "bajt na bajt"...

Ma kad bi znao da je kompjuter...., zamenio bih ga, nego sve je sumnjivo a ništa da otkrijemo sa sigurnošću.
Postaje sve zanimljivije !
- sibin
- Garaža: 5,4L
tu je komp verovatno zbunjen. vidi sa nekim elektronicarem zamena kompjutera nije preskupa.
- alexa
Moze manuelni umesto SS sraf na sraf..i ecu da ostane isti..
- Duke VUK
Da li neko zna za koliko i gde se može naći ECU za 2.0 TS, za slučaj da je, ne daj bože, on u pitanju ?
- Veloce
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
- sibin
- Garaža: 5,4L
imaju vlada i mirko iz boleca skoro sigurno. posto sam se cuo jednom prilikom pa mi rece covek.
- Duke VUK
A da li ECU treba da se nšsto "usaglašava" sa promenom menjača ?alexa napisao:Moze manuelni umesto SS sraf na sraf..i ecu da ostane isti..
- alexa
Nisam siguran,mislim da ne,mogu da vidim.Pise na board-u da je u neutralu uvek..
- Duke VUK
Da, kod mene piše da je stalno u neutralu.
Milion posto je neka "elektronska" blokada, menjali smo protokomer i kad ga stavimo na drugo vozilo sve normalno funkcioniše.
Pazi, odlično ubrzava do 4500 i tu samo nastavi da ide normalno ali da preko pređe, neće pa neće
.
Milion posto je neka "elektronska" blokada, menjali smo protokomer i kad ga stavimo na drugo vozilo sve normalno funkcioniše.
Pazi, odlično ubrzava do 4500 i tu samo nastavi da ide normalno ali da preko pređe, neće pa neće

- dusanGT
Ajd' dok ne nađeš pravog majstora, probaj sledeće: nađi kontrolni uređaj za selespeed koji se nalazi se na suvozačevoj strani (u onom prostoru sa vratima ili ispod). Na njemu bi trebalo da je oznaka "Magneti Marelli Selespeed CFC208F".
Pitanje: da li su na njega priključeni neki kablovi?
Pitanje: da li su na njega priključeni neki kablovi?
- Duke VUK
Probao sve, nigde ne pokazuje grešku.
Na kraju zamenio motorni kompjuter, ključ i ostalo što ide uz to....... i sad prima gas kao luda.
Sad sve funkcioniše fenomenalno...OSIM... Radio-CD-a ! ! !
Ne mogu da nađem kod da pokrenem radio ???
Imam sve one silne knjige i neki CD, ali karticu sa CODE brojem ne mogu da nađem.
Ima li leka ?
Na kraju zamenio motorni kompjuter, ključ i ostalo što ide uz to....... i sad prima gas kao luda.
Imam sve one silne knjige i neki CD, ali karticu sa CODE brojem ne mogu da nađem.
Ima li leka ?
- sErGiO
Za početak izvuci radio napolje, možda piše kod negde pozadi flomasterom, kod mene je to bio slučaj.
Evo šta su meni sve ljudi preporučivali, pa možda ti nešto pomogne:
viewtopic.php?p=1405305#p1405305
Evo šta su meni sve ljudi preporučivali, pa možda ti nešto pomogne:
viewtopic.php?p=1405305#p1405305
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
To znači da je ecu od manuelnog isti ali je razlika u programu. Selespeed ecu salje neke signale na ecu od motora.Duke VUK napisao:Probao sve, nigde ne pokazuje grešku.
Ima li leka ?

- Duke VUK
Hvala !
Danas cu da ga izvadim napolje pa cu da vidim serijski broj illi jos bolje ako ima napisano flomasterom.
Nasao sam jos toga na forumu, pisalo se o tome svojevremeno.
Danas cu da ga izvadim napolje pa cu da vidim serijski broj illi jos bolje ako ima napisano flomasterom.
Nasao sam jos toga na forumu, pisalo se o tome svojevremeno.
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”