Problem sa sirenom

Bez duše bismo bili samo mašine...
sinisappp
Garaža: Alfa romeo 147 JTD 1.9
Pridružio se: Čet Mar 14, 2013 8:37 pm

Problem sa sirenom

Sre Mar 27, 2013 12:47 pm

Pozdrav za ekipu... Imao bih jedno kratko pitanjce...
Da li je iko imao problema sa sirenom? Dakle, da pojasnim stvar... Sirena ne reaguje na pritisak, osigurače sam provjerio i oba su ispravna, trubu sam direktno kačio na akumulator i svirala je, znači nisu u pitanju osigurači i truba...
Dakle, problem je negdje drugo ali gdje :scratch:

Malo sam googlao i nasao da je uglavnom problem u volanu tj na onoj zelenoj ploči sto se nalazi ispod vazdušnog jastuka na volanu... Kazu da to moze da korozira i da je to u stvari problem pa se moraju prespajati nekakve zice.

Jos mi je to ostalo da provjerim, pa me zanima da nije to već neko radio da ne srljam na pamet, nije jednostavno skidati vazdusni jastuk sa volana...

pozdarav :arflag
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Re: Problem sa sirenom

Sre Mar 27, 2013 1:15 pm

Vrlo moguce da je u pitanju prekid folije na spulni volana. Ako imas komande na volanu koje ne rade, onda mozes biti 99% siguran da je to u pitanju. Kod volana koji nemaju komande se to moze direktno premostiti. Moze i kod onih drugih, ali se time obicno gubi funkcija komandi na MF volanu.

Predstavi se u virusu i navedi godiste automobila. Svaka dodatna informacija moze da pomogne.
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Sre Mar 27, 2013 5:32 pm

I meni isto skoro prestala da radi sirena,prvo je prekidala u radu a sad nikako,mada mi komande na volanu rade i dalje,mozda je do relea ako neko zna gde da ga nadjem jer ih ima svuda razbacanih po autu.
Slika
sinisappp

Čet Mar 28, 2013 7:45 am

Imam u planu da se predstavim u alfa virusu ali čekam ljepse vrijeme pa da uslikam moju mašinu u top formi ;) ... Ma to je onda definitivno... Meni, takođe, ostale funkcije na volanu rade i biće mi žao ako nakon tog premosćavanja tj direktnog spajanja izzgube funkciju, navikao sam se na njih :) Gledao sam par silka kako to izgleda i čini mi se da su zice, od komandi na volanu, odvojene od one zelene ploče. Ali, ostaje da isprobamo i da vidimo sta će biti... Hvala na odgovorima. :arflag
sinisappp

Čet Mar 28, 2013 7:50 am

Elas, osigurač i relei za trubu se nalaze ispod haube u blizini ventilatora... Kada skines poklopac od osigurača imas šemu unutar njega... Bar je tako na 147-ci.
Korisnikov avatar
mad-max
Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Alfa Romeo 147 Selespeed
Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 9:00 pm

Sub Apr 13, 2013 8:57 am

kad skines airbag imas crnu potkovicu u koju se prikljucuju sve komande i sirena, u njoj je naravno stampana ploca, i na njoj je nesto izgorelo... ili nova ili kod nekog na lemljenje...
Ubrzanje od 0-100 km/h zavisi od guzve u saobracaju...
sinisappp

Pon Apr 15, 2013 7:12 am

Problem rijesen. Bilo je ono u sta sam i sumnjao. Ploca koja se nalazi ispod vozačevog airbaga ( sto je pomenuo mad - max ) je korozirala na par mjesta i jedan mali relej na istoj je pregorio. Uradilo se je jedno malo premostavanje, uklonila se korozija i sada sve radi kako treba. Ostale su u funkciji i ostale komande na volanu.
Evo par slika na osnovu kojih sam i sam uradio isto.

link: http://www.alfaworkshop.co.uk/156_horn_problem.shtml

:drink
Korisnikov avatar
mad-max
Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Alfa Romeo 147 Selespeed
Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 9:00 pm

Uto Apr 16, 2013 7:20 pm

:gr8:
Ubrzanje od 0-100 km/h zavisi od guzve u saobracaju...

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”