Auto slalom

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Auto slalom

Ned Mar 10, 2013 10:38 am

http://www.gonzaracing.com/index.php/ve ... -pred-nama

ovo moze biti zanimljivo ako zazivi, mislim da ce imati dosta ucesnika makar u ovoj klasi serijskih automobila, dobro zezanje uz adekvatan auto a nije ni skupa disciplina stim da ce ovo biti nesto ozbiljnije ne samo motanje oko cunjeva i parkiranje u "garazu" vec nesto slicno onom sto rade italijani, ako ovo bude zazivelo i vredelo cemu bacice me u razmisljanje da pravim 145icu :)
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Re: Auto slalom

Ned Mar 10, 2013 10:47 am

Stiglo nam na mail pa da vidim da li je neko zainteresovan da ide? Ako ima zainteresovanih neka mi se jave da bih mogao na vreme da prijavim predstavnike ARCS ;)

Postovani
Zeleli bi smo da Vas pozovemo ispred Srpskog Automobilskog Saveza i Uzice Rally Team-a
na promociju otvorenog sampionata Srbije u autoslalomu i prezentaciju pravilnika. Pozvani su svi predstavnici
klubova kao i potencijalni organizatori sa teritorije Srbije.
Promocija je u Uzicu u subotu 16.03.2013. u 13h.
Informacije na tel:064-177-86-20 ili uzicerallyteam@yahoo.com

P.S. Molimo Vas da nas obavestite mail-om ili telefonom o Vasoj zainteresovanosti o dolasku na promociju.
HVALA
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Ned Mar 10, 2013 10:52 am

Kako se dobija trkačka licenca, obavezna za učestvovanje?

sent from Kenda digitron using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Sone Bg
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Pridružio se: Ned Jul 04, 2010 8:04 pm

Ned Mar 10, 2013 11:01 am

:podrzava

Veoma interasantno, Alfe bi se sigurno lepo pokazale u kategoriji fabrickih automobila
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Ned Mar 10, 2013 11:46 am

kad bi imale nesto malo, lagano i okretno kao clio ili mini moris... mozda... :) ove ladje nisu za to...
Korisnikov avatar
Sone Bg

Ned Mar 10, 2013 1:26 pm

Pa nece valjda tamo biti samo mali automobili, imaju kategorije, zasto 155, 156 ne bi mogle da se kidaju sa BMW 3, A4 itd
Korisnikov avatar
OMP

Ned Mar 10, 2013 2:09 pm

licenca se dobija u savezu tako sto se plati, nikakav problem, treba ti jos i lekarsko uverenje koje vazi za celu sezonu e sad ne znam dal ce da uvode i trkacku knjizicu za auto(to ne vazi sa serijske i registrovane automobile samo za trkacke) i tu se nalazi podaci o autu slicno saobracajnoj dozvoli samo manje podataka.

sto se tice automobila jeste najpogodnije nesto malo i lagano, glupo je voziti 155, 156 i sl. ja imam 145icu stranca koja bi taman legla za tako nesto ako bih se odlucio na takmicenje u ovoj disciplini.

jbg sa finansijske strane najbolje je voziti serijsku klasu sa registrovanim autom jer sa sa istim i odvezes do trke, ali meni to ne bi bio gušt, ako bih se vec odlucio za ovo takmicenje pravio bih auto za ovu drugu klasu(polu trkacki) ali to iziskuje dosta dotanih troskova u vidu slepovanja auta na prikolici kao i same prepavke na autu, jbg ne znam videcemo kako ce cela ova prica da krene, kakve su staze i koncept takmicenja kao i brojnost takmicara, glupo je upustati se u nesto jos na pocetku a posle ispadne da se sampionat gasi ili ne znam sta vec, ipak je ovo banana drzava i auto sport nam je u qrcu zadnjih par godina.
tako sam se zeznuo sa ficom pre 10ak godina, napravio auto, vozio godinu dana i cao, ugaslili takmicenje :glare:

šone, ima kategorija ali npr. nije isto u klasi preko 1600ccm da neko vozi alfu(npr. 156) od 1800-2000ccm i 1400kg koja je nezgrapna za tu disciplinu i npr. neko dodje sa puntom ili sl. manjim autom od 1600ccm i 900 kila kog pritom mozes da smotas i provuces svuda
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Ned Mar 10, 2013 2:39 pm

Ako ja dobro razumem, ja ako sam se prijavio, i imam licencu i lekarski, mogu sa svojom serijskom 145 da učestvujem?
Korisnikov avatar
OMP

Ned Mar 10, 2013 3:55 pm

tako je samo sto jos nista nije zvanicno dok se ne utanace detalji i izadje zvanicni pravilnik i sl.
Korisnikov avatar
Sone Bg

Ned Mar 10, 2013 5:55 pm

OMP napisao:šone, ima kategorija ali npr. nije isto u klasi preko 1600ccm da neko vozi alfu(npr. 156) od 1800-2000ccm i 1400kg koja je nezgrapna za tu disciplinu i npr. neko dodje sa puntom ili sl. manjim autom od 1600ccm i 900 kila kog pritom mozes da smotas i provuces svuda
Svakako to stoji, ali kapiram da ce biti i onih koji ce doci sa automobilima kao sto su 155,156...
Korisnikov avatar
OMP

Ned Mar 10, 2013 6:07 pm

naravno da ce biti, svako ce da vozi ono sto ima samo zavisi kome je sta cilj, ako hoces da budes konkurentan i da se boris za plasman nema sta da se trazi sa velikim i teskim autom a ako vozis onako iz zezanja onda moze bilo sta, pogledaj npr. hrvate sta voze, to su uglavnom fice, jugici, pezo 106, mali fiati tipa uno, punto, cinquacento, itd.isti je slucaj i u italiji, naravno uleti tu i po neki veliki auto ali ipak ovi dominiraju a logicno je i zasto.
e sad dosta zavisi i od konfiguracije staze, na nekim stazama bi veliki auto mogao da se laganica vozi na nekim jedva, jbg mora prvo da se vidi konkretno sta i kako misle da ogranizuju pa tek onda da se razmislja o automobilima, klasama i sl.
Korisnikov avatar
OMP

Ned Mar 10, 2013 6:14 pm

npr. na ovakvoj konfiguraciji staze moze i veci auto sto da ne

[youtube]n1ikkb3hbP0[/youtube]

dok ovakva staza po meni nije za veci auto ali opet kazem ko kako voli i ko ima kakav cilj, zabava ili pucanje na plasman ;)

[youtube]8-zciMi8TN8[/youtube]

realno najbolja stvar za slalome su ovi automobili sa motorima od motocikla ali jbg to je vec ozbiljan posao i za one koji bas hoce da se posvete ovoj disciplini i profesionalnije time bave i pod uslovom da disciplina zivi par godina, glupo je ovako nesto praviti za jednu sezonu voznje, mada uvek moze da ostane i kao track day car za navak npr. ali opet...
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Ned Mar 10, 2013 7:20 pm

OMP ides li u Uzice?
Korisnikov avatar
OMP

Ned Mar 10, 2013 8:01 pm

ma jok, a i da hocu ne mogu tada
Korisnikov avatar
jovangt
Garaža: Alfa Romeo 156 GTA
BMW E36 318i
BMW E39 530D
VW Multivan T5 2.5 TDI
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 10:30 pm

Pon Mar 11, 2013 12:38 am

Sad ispada da je 155 i 156 tenk klasa, ccccc vecu glupost odavno nisam cuo hahaha . Nije mi samo jasno kako su osvajale sampionate, recimo kako je 155 objasnila u DTM-u, mora da je bila mnogo laksa od konkurencije? Samo neki izgovori da se ne bi slucajno obrukali sa Alfama..... :banghead:
Korisnikov avatar
scudetto
Garaža: Alfa Romeo 146 Ti
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 7:37 pm

Pon Mar 11, 2013 1:00 am

prica se o voznji izmedju cunjeva a ne kruznim stazama
Korisnikov avatar
Tomic
Garaža: Audi TT
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 10:37 am

Pon Mar 11, 2013 7:59 am

jovangt napisao:Sad ispada da je 155 i 156 tenk klasa, ccccc vecu glupost odavno nisam cuo hahaha . Nije mi samo jasno kako su osvajale sampionate, recimo kako je 155 objasnila u DTM-u, mora da je bila mnogo laksa od konkurencije? Samo neki izgovori da se ne bi slucajno obrukali sa Alfama..... :banghead:
Pogresno si shvatio :rolleyes:
Ponekad volim da sedim u ćošku svoje sobe i da se pretvaram da sam šargarepa.
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Pon Mar 11, 2013 8:55 am

Mislim da je ovo surogat auto sporta i to jedna od lošijih varijanti.
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pon Mar 11, 2013 9:48 am

jovangt napisao:Sad ispada da je 155 i 156 tenk klasa, ccccc vecu glupost odavno nisam cuo hahaha . Nije mi samo jasno kako su osvajale sampionate, recimo kako je 155 objasnila u DTM-u, mora da je bila mnogo laksa od konkurencije? Samo neki izgovori da se ne bi slucajno obrukali sa Alfama..... :banghead:
Kada smo kod gluposti, DTM ima veze sa slalomom kao sto autoput ima veze sa parking poligonom... :)
Korisnikov avatar
OMP

Pon Mar 11, 2013 10:22 am

vojaalfa napisao:Mislim da je ovo surogat auto sporta i to jedna od lošijih varijanti.
pa i nije bas, ovo je disciplina za sebe i nema veze sa ostalim, u Evropi jako dugo postoji u raznim varijantama i dosta je cenjena, kod nas nije bilo toga do sada sem onih klasicnih varijanti oko cunjeva ali to je ispit spretnosti u prvom smislu te reci, vozio sam to par puta ali mi nije zanimljivo, sve se svodi na ludacko motanje volana u 1. ili 2. brzini i drndanje rucne kocnice, ovo bi trebalo biti nesto sasvim drugacije
ali dobro videcemo kako ce da funkcionise i dal ce da zazivi.
mislim da ovo ima perspektivu obizorm da ne trazi mnogo para, truda i vremena i da je vise amaterska varijanta u odnosu na krug, reli i brdo tako da svako moze da se oproba bez nekih ne znam kakvih uslova i para, bitno je samo da potraje a ne da se posle godinu dve batali, svaki pocetak je tezak ali jbg
Korisnikov avatar
srdjan_pop
Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 2:51 pm

Pon Mar 11, 2013 3:20 pm

Sjajna disciplina za low budget :drink .

Secam se pre petnaestak godina bila je odrzavana u okviru sajma automobila ispred hala. Neki takmicar je motao 155 ali mu bila prevelika pa je uneredio jedan stojeci razvodni orman/trafo na parkingu i olaksao auto za pola branika.

Ako se dobro secam pored toga nije lose prosao sa plasmanom iako je auto ocigleno preveliki, a prvi je bio Ficko.
Korisnikov avatar
OMP

Pon Mar 11, 2013 3:33 pm

ti slalomi kod sajma su uglavnom vozeni u okviru press relija koji se odrzavao svake godine krajem marta negde pred pocetak sajma automobila.
imao sam negde video klip kako je lik kidao sa mini morisom 1300ccm, vozio ga je za sve pare a i auto je bio pravi za te stvari, probacu da nadjem snimak
Korisnikov avatar
jovangt
Garaža: Alfa Romeo 156 GTA
BMW E36 318i
BMW E39 530D
VW Multivan T5 2.5 TDI
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 10:30 pm

Pon Mar 11, 2013 6:30 pm

kilson napisao:
Kada smo kod gluposti, DTM ima veze sa slalomom kao sto autoput ima veze sa parking poligonom... :)

Kako god ti kazes Laki, ali ako je bila dobra za DTM bice dobra za sve ostalo. :whistle:
Neka bude da ja preterujem i da sam pogresno shvatio...moja podrska svakom ko bude sa Alfom otisao u Uzice, i neka ide sto vise ljudi bez obrzira ko sta ima :arflag
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pon Mar 11, 2013 9:49 pm

Pa nema tu kako ja kazem, videces i sam ako poteras auto po Huji ili slicno (sporoj) stazi.

U svakom slucaju podrzavam svakoga ko bude izasao na slalom bez obzira na ikakvo izmereno vreme jer je najveci dozivljaj poterati automobil u kontrolisanim uslovima i atmosferi trke, a nadam se da cu i ja ucestvovati bar na jednoj.
Korisnikov avatar
cirko83
Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 4:56 pm

Pon Mar 11, 2013 10:37 pm

A što se neko ne seti za serijsku 33-ku 1.7 16v???
Nije teška ni dugačka, a ide za sve pare pa bi valjda mogla nešto učiniti!
Naravno pod uslovom da ima dobar menjač pošto znamo kakva je većina
potpis

Povratak na “Cafeteria da Romeo”